Dysmatur gutt

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av LilleSpiren2018, 20 Mai 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. LilleSpiren2018 Elsker forumet Novemberlykke 2018 Januarlykke 2020

  Dere som har fått dysmatur barn, er det noe spesielt man må følge med på etterhvert som de vokser opp, eller gjør helsestasjonen det?

  Fødte en dysmatur gutt 28/10-18, altså 6,5 mnd siden. Han var 2432 gram og 45 cm.
  På 6 mnd kontrollen var han 9035 gram og 67 cm lang. Det vil si at han har tatt noe igjen på lengden, og vekten er litt utafor skjema:dead:
  Han er sterk i nakke og kroppen generelt.
  Han ruller begge veier, drar seg noen cm framover med hendene, men ruller helst hvis det er en leke litt langt borte. Veldig aktiv og "våken" hele tiden:Heartblue har vært hos habu på sykehuset, men det er så lenge siden at de var fornøyd med ett smil:hilarious: jeg føler han ikke ligger noe bak andre barn på samme alder, men kan skje det kan være tegn som kan være lurt å plukke opp underveis?

  Er veldig takknemlig for svar:joyful:
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Jeg har fått 2 premature og dysmature barn. Var ekstra oppfølging i begynnelsen for å sikre at de fikk i seg nok næring. Det har ikke vært noe spesiell oppfølging utover det knyttet til at de var dysmature. Når det gjelder å henge litt etter utviklingsmessig så trenger ikke dette å ha noe med dysmatur å gjøre, men hvis du er bekymret så vil jeg ta det opp med helsesøster.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. LilleSpiren2018 Elsker forumet Novemberlykke 2018 Januarlykke 2020

  Tusen takk for svar :joyful: jeg føler ikke han henger etter enda (forhåpentligvis gjør han aldri det), men de snakket om det på habu. Han krabber ikke enda for eksempel, men han er ikke 7 mnd enda en gang så det tror jeg er innafor :joyful:
  Og så var han visst mer utsatt for allergier sa dem:nailbiting: men det får tiden vise :rolleyes:
  Visste bare ikke om det var noe spesielt man kunne de etter:hilarious:
   
 4. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Høres ikke ut som du har noe å bekymre deg om, men om du er engstelig bør du ta kontakt med helsesykepleier eller der dere har vært fulgt opp.
  Og å forvente krabbing ved 6-7 måneder er urealistisk.
  Da vi var hos fysioterapeut på helsestasjonen ble det sagt 10 mnd ift krabbing
   
  • Liker Liker x 1
 5. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Begge mine er som sagt premature og dysmature. Har en som har vært sent ute med det meste, har astma og cøliaki (det er hovedsakelig årsaken til at han har vært sent utviklet). Så har jeg en som har vært tidlig ute på det meste, unntatt å gå. Hun har astma, men ellers ingen allergier. Pappaen har astma, det samme har flere i hans familie. Vi har også cøliaki i familien. Legen mente derfor at det var pga arv. Som Eskimonika sier så krabber de færreste barn når de er 7 mnd.
   
  • Liker Liker x 1
 6. LilleSpiren2018 Elsker forumet Novemberlykke 2018 Januarlykke 2020

  Da bekymrer jeg meg hvertfall ikke enda:joyful:
   

Del denne siden