Dress og lue

En tråd i 'Desember 2018' startet av keia, 12 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. keia Forelsket i forumet JuniJubel2021 Desemberlykke 2018

    har noen noe å anbefale?. Aldri hatt nyfødt vinterbarn. Vurderer nøstebarn dress men synes det er vanskelig å finne en lue som er tykk nok. Vil gjerne ha finlandshette lue for å dekke halsen.
     
  2. trina Gift med forumet Desemberlykke 2018

    Fremfor alt sverger jeg til hjemmestrikk personlig. Men om du ikke kan strikke selv eller har noen som kan strikke for deg, anbefaler jeg nøstebarn
    Sine ullfleece produkter, hadde det til første som var oktoberbarn. Lua som var i samme serie der, var tykk og god, og babyen ligger jo gjerne godt innpakket i vogn/bilstolpose mye av tiden også.

    Jeg sverger også til Lillelam, så myke og gode klær :Heartpink og ikke minst, kivat sine halsluer!
     
    • Liker Liker x 1
    • Hjertelig Hjertelig x 1
  3. keia Forelsket i forumet JuniJubel2021 Desemberlykke 2018

    Tusen takk :)
     
  4. Silje_V Glad i forumet Desemberlykke 2018 August 2018

    Jeg har kjøpt lillelam dress med lue og tilhørende sokker og nøstebarn dress med kivat lue. Kivat luene er veldig varme! :)
     
    • Liker Liker x 1
  5. Krepsen89 Gift med forumet Himmelbarn Desemberlykke 2018 Assistert-jentene Februarlykke 2016 FebbisBebbis2021 ❄️

    Jeg har kjøpt Lillelam dress og en lue fra Mole. Det er ikke type balaclava, for det ser jeg for meg er upraktisk med nyfødt, men heller ei halvtjukk lue som jeg tror vil sitte godt.
    Med storesøster (februarbarn) så hadde jeg hjemmestrikk, ullpledd osv. Denne gangen har jeg i tillegg bilstolpose til jeg skal ha med baby på levering i bhg. Begynte med og har sverget til Kivat-luer fra da storesøster var så stor at hun var med ut uten ekstra beskyttelse som vogn, vognpose, bilstol osv. Det skjer nok ikke denne vinteren for lillebrors vedkommende, men Kivatlua ligger klar til neste vinter ;)
     
    • Liker Liker x 2
  6. Mari91 Flørter med forumet

    Har du noen strikkeoppskrifter å anbefale på lue og dress? Syntes det er vanskelig å vite om tøyet er varmt nok som jeg strikker[emoji85] Første barn, så regner med det blir litt prøving og feiling når det kommer til hva som er passe varmt[emoji847]
     
  7. trina Gift med forumet Desemberlykke 2018

    Klompelompe sin vinterkongle serie er veldig god. Søk på klompelompe, de har masse praktisk og fint.
    Men vil samtidig si at, en nyfødt, spesielt frem til ca 6 måneder ligger som oftest i vogn/bilstol med pose. Det er ikke om å gjøre at lue og dress blir alt for tykt heller, da de blir fort varme. Og når det kommer til ørene, er jo ikke de bare beskyttet av luen, men også av posen og vognen. :)
    Det er fort gjort å kle på barnet for mye.
    Spesielt hvis man har bomull innerst og ull utenpå, det er en dårlig kombi på små barn, da bomull ikke puster i nærheten så bra som ull. Bare et tips. :)
     
    • Liker Liker x 1
  8. Mammatil1håperpå2 Elsker forumet Desemberlykke 2018

    Har kjøpt inn veldig mye ull. Noe brukt og noe nytt... den heldressen fra sparkjøp(tom og trine) syns jeg var veldig god med første, så den har vi. Har også nøstebarn sparkebukse, noe hust&claire, masse ullundertøy fra reflex, janus, joha osv, noen pysjer fra joha samt at vi får hjemmestrikket hentesett. Det meste av ullundertøy har jeg kjøpt brukt, da jeg fikk det billig og vi ikke vet hvor mye det blir brukt
     
    • Liker Liker x 1
  9. Mari91 Flørter med forumet

    Takk for tips[emoji28][emoji5]
     
  10. Søring Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

    Her er det også kjøpt inn mye ull. Mange fine salgsgrupper på FB. Fikk kjøpt ubrukte luer til nyfødt.
     
  11. SVG Rugemamma Betatt av forumet

    Har kjøpt inn ull og bomull og blir hjemmestrikket hentesett. Har også en bobledress fra min søster som hun brukte en gang fordi hun syntes det ble altfor tykt. Og en fleecedress fra Memini har jeg kjøpt . Ull luer fra Kongens sløyd og Lillelam. Skal få strikket en nyfødtlue i alpakka.
    Jeg er mest redd for at babyen skal bli for varm, så jeg vil kle på forsiktig. Mine to barn fra før er sommerbarn, så det er litt ukjent, men kulde er ikke noe stort problem på Vestlandet. Så jeg hører på min søster som sier at et hjemmestrikket hentesett i ull, jakke, lue og votter er mer enn nok oppi vinterpose inni vogn med trekk over og regntrekk over der igjen.
     
    • Liker Liker x 1
  12. trina Gift med forumet Desemberlykke 2018

    Enig med deg der, er fort gjort at de blir for varme. Jeg hadde oktoberbaby sist, og brukte aldri noe mer enn en hjemstrikkadress eller tykk ull dress fra lillelam/nøstebarn med lue, votter og sokker til. Det holdt mer enn nok.
     
    • Liker Liker x 1
  13. trina Gift med forumet Desemberlykke 2018

    Vel og merke med ull innerst også, ikke bomull! Ble klam og svett av bomull
     
  14. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

    .
     
    • Liker Liker x 3
    Last edited: 6 Sep 2020

Del denne siden