Hei! Var hos legen i går. Blodprøver viser at eg er heilt på nedre grense av saltnivå..Tenkte at det kanskje forklarer behovet eg har kjent på til å ville salte skiva med ost og skinke ;-) (Har ikkje gjort det altså). Legen sa at eg ikkje akkurat trengte salte skinka nei, men eg kunne jo godt ete litt spekemat. Eg måtte berre passe på å fryse den først. Blir usikker eg..er det legen min som held på veldig gammal rådgivning? Eller er ho faktisk bra oppdatert? Sist eg var gravid (2010 ) var beskjeden klar på at frysing ikke hjalp, måtte varmebehandlast..
Las denne artikkelen der det bla står:
Her kan du lese hva Beate Folgerø, kvalitetssjef i Nortura sier om spekemat og salami:
"Vi varmebehandler ikke våre spekpølser. Vi mener likevel at det ikke er en riskiko for gravide å spise spekepølser. Det er to aktuelle organismer som kan være skadelige for gravide i kjøtt: bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria er ikke i stand til å vokse i spekepølse, blant annet pga lav pH og nokså høyt saltinnhold Det bekreftes av svar gitt fra EUs matmyndigheter. Toxoplasma er i henhold til gjeldende kunnskap heller ikke i stand til å være levedyktig i spekespølser, av to grunner: kjøttråstoffet som brukes er fryst før produksjon, og spekeprosessen gjør forholdene ulevelig for parasitten."
På Hilde sine sider står det også om frysing (-18 og ei veke, då er det ok)..
Kva trur andre gravide her? Andre som har fått "råd" frå legen om spekemat?
Las denne artikkelen der det bla står:
Her kan du lese hva Beate Folgerø, kvalitetssjef i Nortura sier om spekemat og salami:
"Vi varmebehandler ikke våre spekpølser. Vi mener likevel at det ikke er en riskiko for gravide å spise spekepølser. Det er to aktuelle organismer som kan være skadelige for gravide i kjøtt: bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria er ikke i stand til å vokse i spekepølse, blant annet pga lav pH og nokså høyt saltinnhold Det bekreftes av svar gitt fra EUs matmyndigheter. Toxoplasma er i henhold til gjeldende kunnskap heller ikke i stand til å være levedyktig i spekespølser, av to grunner: kjøttråstoffet som brukes er fryst før produksjon, og spekeprosessen gjør forholdene ulevelig for parasitten."
På Hilde sine sider står det også om frysing (-18 og ei veke, då er det ok)..
Kva trur andre gravide her? Andre som har fått "råd" frå legen om spekemat?