Dere som lager babymaten selv..

Musemor med tre søte små

Ko-ko sa gjøken
VIP
Marsmellows-15
Aprilbarna`15
Bare noen tanker fra meg.

Her om dagen var det et innslag på nyhetene og maten til eldre på sykehjem.
Det får mange mat som er most til en grøt siden de har vanskelig for å spise, akkurat som babyer.
Men på et par stedet hadde de begynt å mose tingene hver for seg slik at det ser mer appetittlig, og det blir mer smakfullt siden smakene kommer hver for seg.

Man vet at babyer og små barn foretrekker rene smaker.

Så til spørsmålet mitt, når dere lager babymat koker dere alt sammen og moser, eller de enkelte ingrediensens hver for seg?

Jeg vurderer nesten å lage diverse grønnsakpureer og kjøttmoser i isterningebokser og bare ta opp de enkelte tingene jeg trenger de forskjellige dagene
 
Jeg husker ikke hva jeg gjorde med frøkna. Men siden jeg har en liten tass med melkeprotein allergi blir det til at jeg lager maten hans selv. Så følger med her for tips :)
 
Alle sykehjemmene jeg har vært innom har moset alt hver for seg:) tenker at i starten har baby behov for disse rene smakene, men at de kanskje trenger å lære seg smaken av sammensatt mat og? Vet ikke:) men en god ide uansett da, for da kan man jo lage ulike sammensetninger enkelt:)
 
Moste alt hver for seg i begynnelsen, frem til hun begynte med biter, da blandet vi litt mer :)
 
i begynnelsen så delte vi det, og når vi gikk over til "vanlige" middager så moste vi alt samlet, eventuelt delte det opp i tilbehør og kjøtt.

Mener det var en grunn til at det var lurt å blande også til de små, men er over 2 år siden så husker ikke helt
 
Når det var en ingrediens på prøving var det selvsagt bare en, etter det er alt most sammen. At jeg ikke har tenkt på lage hver for seg, det må jo bli bedre:o
 
Jeg gjorde litt begge deler. Når jeg blandet sammen ble det jo som en gryterett. Når man ikke blander er det også lettere å få med seg hvilke smaker de liker eller ikke.
 
Har aldri most det en gang, langt mindre blandet det sammen. Mine barn har fått maten litt ekstra kokt, og delt i småbiter. Forskjellige smaker, forskjellige farger og forskjellig konsistens ser mye bedre ut synes jeg. :)
 
Har ikke tenkt over det, idéen om å dampe og fryse ned en og en ingrediens er jo genial. Nå blir det forandring i matlagingsrutinen... :)
 
Bare noen tanker fra meg.

Her om dagen var det et innslag på nyhetene og maten til eldre på sykehjem.
Det får mange mat som er most til en grøt siden de har vanskelig for å spise, akkurat som babyer.
Men på et par stedet hadde de begynt å mose tingene hver for seg slik at det ser mer appetittlig, og det blir mer smakfullt siden smakene kommer hver for seg.

Man vet at babyer og små barn foretrekker rene smaker.

Så til spørsmålet mitt, når dere lager babymat koker dere alt sammen og moser, eller de enkelte ingrediensens hver for seg?

Jeg vurderer nesten å lage diverse grønnsakpureer og kjøttmoser i isterningebokser og bare ta opp de enkelte tingene jeg trenger de forskjellige dagene


Det var jo kjempelurt ! Takk for tips :)
 
Back
Topp