DEN STORE UKESMENY-TRÅDEN!

*annikeen*

Forelsket i forumet
Flere er vell til tider matlei, og trenger mattips!

Så håper dere ukesmenyskrivere deler deres ukesmeny for hver uke fremover.

Selv skal jeg begynne å planlegge middager for en hel uke, og for å gjøre det - treng jeg "inspirasjon"!



 
Vi har 14dagers meny men her kommer den:

 

24 mandag pasta basta

25 tirsdag rødspette remulade potet

26 onsdag spagetti og kjøttdeig

27 torsdag fiskepinner og mos

28 fredag kjøttdeig sursøtsaus og ris

29 lørdag Oslotur

30 søndag kotelett potet surkålgr.saker

31 mandag kokt torsk revne gulrøtter saus

1 tirsdag stekt ris med

2 onsdag fiskegryte

3 torsdag blomkålsuppe hjemmelagd

4 fredag pølse og makaron i ost

5 lørdag kylling

6 søndag ut og spise/bursdag:-)

 
Pølsegrateng
Ovnsbakt laks/grønnsaker med ris & dillsaus
Grønnsakssuppe m brød
Torsk med mozarella og tomat
Pannekaker
Pepperbiff med grønnsaksgrateng
Seibiff med løk

Kjøttkaker med surkål, grønnsaker & saus
Fiskekaker med makaroni, grønnsaker å saus
Tomatsuppe med egg & makaroni
Pølserisotto
Lakseburger
Lasagne m salat
Chili con carne

Koteletter med tomatbønner & broccoli
Fiskegrateng m grønnsaker
Gratinert kyllingsuppe
Laks med baconostsaus og grønnsaker
Club Sandwich
Løvbiff med potetbåter & salat
Ovnsbakt ørret med erter og sitron
 
skriver for å lese seinere

Vi skal begynne med dette i neste uke.
Det skal bli deilig å slippe å tenke hva man skal ha til middag HELE tiden...
 
Nokså kjedelig mat på oss denne uken, men her er det vi har:

Mandag: Fiskeboller i hvitsaus, poteter og gulrøtter
Tirsdag: Lapskaus
Onsdag: Pølse i brunsaus og spaghetti
Torsdag: Betasuppe m/pølse
Fredag: Lasagne og ris
Lørdag: Laks, fløtegratinerte poteter, grønnsaker
Søndag: Baconsurret kyllingfilet, ris, salat og bretagnesaus
 


*Snuppo+1+1* skrev:
skriver for å lese seinere

Vi skal begynne med dette i neste uke.
Det skal bli deilig å slippe å tenke hva man skal ha til middag HELE tiden...


Ja, og ikke minst; sparer jo penger på å handle foreksempel en gang i uken, enn hver dag :)
 
Her er vår ukesmeny fremover:
Fredag: Enchiladas
Lørdag: Biffsnadder med pommes frittes
Søndag: Pannekaker
Mandag: Torskegryte
Tirsdag: Spaghetti
Onsdag: Seibiff med løk og potet
Torsdag: Pølse og stappe
 
* dytter litt på denne *
 

Fiskepudding i hvit saus med poteter og grønnsaker
Omelett med poteter, kalkunskinke og diverse grønnsaker
Ovnsbakt sei (oppskrift fra godfisk)
Tomatsuppe, fullkornsmakaroni, egg og hjemmebakte grove rundstykker
Kyllingnuggets, ris og grønnsaker
Spaghetti, middagspølser og grønnsaker
Torsk og brokkoli pai (oppskrift fra godfisk)
Lakseburger (oppskrift fra godfisk)
Kalkunskinke, grønnsaker og ris
Fiskesuppe med hjemmebakte grove rundstykker
Stekt fiskepudding med rotgrønnsaker
Pølselapskaus

Og jeg må bare si: Jeg lasta ned app'en fra Rimi. La inn alt jeg trengte å handle for en uke av middager, pålegg, melk og brød. Sluttsummen kom på rundt 600 kr. Handla på Rema, men dog... :P Og jeg kan glatt handle for det dobbelte og vel så det når det bare blir sånn tullehandling tre-fire dager i uka.
Gøy å se at det virkelig lønner seg å ta en storhandel i uka, og ikke ørten små som blir gruesommelig mye dyrere.


 
Hjemmelaget fiskegrateng
Spaghetti med kjøttsaus
Risengrynsgrøt
Pannekaker
Fiskeboller i hvit saus
Hjemmelaget lasagne
Pizza
Kjøttkaker i brun saus med kålstuing
Pølse og potetmosgrateng
Seifilet med stekt løk
Hjemmelaget Chili Con Carne
Foliebakt laksefileter m/tilbehør
Kylling og ris med salat
Taco

Her er noen flere middags ideer :)

 
Jeg legger inn månedmeny fra ei venninne, faktisk to mnd...


  • Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus
  • Pepperkylling med paprikasaus
  • Stekt sei med kremet paprika og purresaus4 personer: 800 gram seifilet/ 1 boks Creme fraiche/ 1/2-1 purreløk/ 1 paprika/ 1- 1,5 fiskebuljongterning/ 2 dl vann/ smør til steking/ potet til 4 personer. Fremgangsmåte: Sett poteter på kok. Del seifileten i serveringsstykker. Kutt paprika i terninger, purre i tynne ringer. Stek seien på middels varme noen minutter på hver side, til du får fin stekeskorpe. I en kasserolle koker du samtidig opp vann sammen med buljongterning. Når terningene er løst opp blander du i Creme Fraiche. Surr purre og paprika litt i ei stekepanne eller kasserolle, legg det så i sausen. La det koke til paprikaen er blitt myk. Når fisken er stekt ferdig legger du den over i sausen 5 minutter før servering. Sausen får da enda bedre smak. Server med kokte poteter. Maisenna sausjevning
  • Spagetti og kjøttsaus
  • Pannekaker
  • Grøt
  • Kylling karry

 

  • Ovnsbakt torsk
  • Tomatbasert kjøttbollesuppe
  • Indisk gryte
  • Torsk i ovn med chilirømme
  • Curry
  • Taco
  • Pølsesuppe

 

  • Fiskesuppe
  • Karbonader, erterstuing og løk
  • Ovnsbakt kylling med paprika og hvitløkssaus
  • Har også en paprikasaus jeg bruker til svinefilèt/kylling: 1 parika i stavmikser, legg i skål. 1 løk i stavmikser, legg i skål. Kok opp fløte etter ønsket mengde, legg i en skje annehver med paprika og løk til du får en god smakfull saus, krydre med sat og pepper. Stek svinefilet/kylling/fisk og legg oppi når sausen er passe tykk, gi det et oppkok ;)
  • Fiskegrateng
  • Kokt pølse, hjemmelaget potestappe.
  • Hjemmelaget pizza
  • Kjøttkaker i brunsaus

 

  • Fiskepudding
  • Wook, kylling i østersaus
  • Stekte pølser
  • Laks med spesialsaus
  • Kjøttboller, potet og saus
  • Grøt
  • Lammelår

 

  • Fiskeboller i karrysaus, potet og gulerot
  • Pannekaker og tomatsuppe
  • Stekt pølse på brødskive, rå løk og tomatbønner
  • Fiskekaker i brunsaus, potet og revet gulerot
  • Pølseform
  • Taco
  • Lasagne, salat og hvitløksbaguetter

 

  • Fiskegrateng, potet
  • Karbonade på brød, erterstuing og surret løk
  • Pølsesuppe(frys ned restene til en annen dag)
  • Kapteinens fylte, potet, revet gulerot og rømme
  • Hjemmelaget pizza
  • Kyllingsnadder
  • Lammelår, potet, saus og grønnsaker

 

 

  • Fiskeboller i karrysaus, potet og gulerot
  • Pannekaker og tomatsuppe
  • Kjøttdeig og spagetti
  • Nachos
  • Pølseform
  • Taco
  • Lasagne, salat og hvitløksbaguetter

 

  • Fiskegrateng, potet
  • Kjøttboller, potetmos og saus
  • Kylling med ris og saus
  • Kapteinens fylte, potet, revet gulerot og rømme
  • Hjemmelaget pizza
  • Kyllingsnadder
  • Kjøttkaker i brunsaus, potet og erterstuing

 

 
Her skal jeg følge med.. tror jeg også skal begynne å ha ukes menyer... slippe å gå og gruble hver dag på hva vi skal ha til middag
 
Neste uke tenkte jeg vi skulle ha litt "internasjonal" uke. Jeg har samlet oppskrifter fra ei filipinsk dame på "jobb" som lager helt fantastisk mat, og skal teste ut en del av det i uka som kommer tenkte jeg. Jeg har ikke laget noen liste enda, men jeg skal i alle fall lage følgende retter.

- Empenadas
- chop suey
- Biff stek
- sursøtsaus med svin
- ffffffiskekaker?!
- ooog Vårruller.

Det er egentlig kun slike ting jeg aldri har prøvd på før, så det blir spennende, og det blir nok "middag til kvelds" de fleste dagene siden jeg er på skolen til 3, og dermed ofte ikke kommer igang med middag før i alle fall halv4..
 
Neste uke tenkte jeg vi skulle ha litt "internasjonal" uke. Jeg har samlet oppskrifter fra ei filipinsk dame på "jobb" som lager helt fantastisk mat, og skal teste ut en del av det i uka som kommer tenkte jeg. Jeg har ikke laget noen liste enda, men jeg skal i alle fall lage følgende retter.

- Empenadas
- chop suey
- Biff stek
- sursøtsaus med svin
- ffffffiskekaker?!
- ooog Vårruller.

Det er egentlig kun slike ting jeg aldri har prøvd på før, så det blir spennende, og det blir nok "middag til kvelds" de fleste dagene siden jeg er på skolen til 3, og dermed ofte ikke kommer igang med middag før i alle fall halv4..
 
Back
Topp