Her kommer noen favoritter her i huset.
Salaten er favoritt til middag, og kakene er favoritt til bursdagene:
Kylling og pasta salat med hvitløk.
1 pk pasta skruer
3 pk salatkylling (Rema)
2 pk sukkererter kuttes i ca 0,5 cm store biter
2-3 flasker Idun hvitløkdressing
2-3 flasker hvitløkmajones
Kok pasta som anvist på pakken, og avkjøl.
Ha oppi kyllingen og sukkerertene.
Bland 2 flasker hvitløkdressing og 2 flasker hvitløkmajones, og ha det over pastaen.
Og bland alt sammen.
(Jeg bruker ofte 2,5 flasker av både dressingen og majonesen).
Kjempe godt med varme grove rundstykker til. [:)]
Ostekake!
100 g margarin, smeltes
225 g digistive kjeks, knuses
Dette blandes sammen.
1 pk sitrongele kokes med halvparten av vannet.
225 g Tine Kremost, 1 naturell og 1 mandarin/ananas
Dette blandes for seg.
110 g melis
3 dl lett rømme
1 ts vaniljesukker
Blandes for seg, og has oppi sammen med sitrongelen og rømmen.
3 dl fløte, stivpiskes og blandes med alt utenom kjeksblandingen.
Topp:
1 pk gele (etter ønske) kokes med litt over halvparten med vann. (Ikke nødvendig).
NB:
Sett kakeform ringen opp ned direkte på kakefatet før du legger oppi den knuste kjeks og smørmassen.
Og ha den myke blandingen oppå kjeksen igjen.
Lykke til!
Marengs kake.
5 eggehviter
250 g sukker
Vispes kraftig i mikseren i 10 – 15 min.
Smøres ut på bakepapir (langpanne)
Stekes på 160 grader i 1 time, eller 100 grader i 3 timer.
Karamell krem:
5 eggeplommer
4 store ss kaffe
100 g sukker
Litt vaniljesukker
75 g smør
Kokes opp under omrøring.
Ha i smøret til slutt.
Avkjøles.
2 kremfløte
4 – 6 ts sukker
Kaka pyntes med karamell kremen og kremfløte på toppen.
Det passer godt med sesongens bær og/eller frukt til pynt.
God til å fryses, men KUN marengs med karamell krem.
Resten tas på rett før servering.
Marengsen blir veldig seig, men smelter på tunga. [:)] Nam, nam..