Dansk salami

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Gravidmednummerto, 22 Mar 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. Gravidmednummerto Betatt av forumet Høsthjerter 2017

    Hei! Jeg har testet positivt for antistoffer mot toxoplasmose. Går det da fint å spise litt nyåpnet dansk salami en sjelden gang i blant, eller er det fremdeles fyfy?:)
     
  2. Kaja fra Melk.no Blir kjent med forumet

    Hei gravidmednummerto!

    Mattilsynet skriver at:

    Spekemat (fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma (http://www.matportalen.no/rad_til_s...ide/listeria_og_toxoplasma_kan_skade_fosteret). Jeg ville nok selv vært forsiktig med spekemat selv om jeg hadde testet positivt på Toxoplasmose...

    Lurer du på noe angående hvilke oster du kan spise når du er gravid, kan du lese mer om det her.
     

Del denne siden