Dagbok - fra før prøving til mamma

En tråd i 'Dagbøker' startet av Sitronjenta, 17 Mar 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Woop woop, da er det søndag igjen!

  I morgen er jeg i uke 39+0.

  Uka har ikke vært helt som forventa eller håpa, men jeg har det veldig bra og bekymrer meg ikke noe for fødsel og det å være på barsel alene med babyen lenger. Jeg har rett og slett fått fordøyd det hele litt, og da kjenner jeg at det skal gå fint uansett. Snart har vi babyen vår!

  Jeg var hos legen igjen på onsdag fordi jeg tirsdag kveld merket at jeg så dårlig på det øyet jeg hadde virusinfeksjon på. Legen henviste meg rett bort på sykehuset, og spesialisten der så kjapt at det ikke var noen uskyldig virusinfeksjon jeg hadde, men regnbuehinnebetennelse. Det trenger heller ikke å være så alvorlig, men øyet var veldig betent fordi jeg hadde gått med det i over en uke uten behandling. Spesialisten mente likevel at synet på øyet fortsatt kan bli normalt igjen med intensiv behandling framover. Det er i hvert fall godt å vite. Akkurat nå er det veldig slitsomt, for synet er så dårlig på det ene øyet. For å se det positive, så orker jeg ikke å se særlig lenge av gangen på en skjerm, så jeg får en ordentlig skjermavvenning! Jeg får dessverre heller ikke lest bøker, men jeg har ordna meg Storytel, så jeg hører lydbøker.

  Nå er det øyedråper hver våkne time de neste seks ukene + en salve når jeg legger meg på kvelden. Mannen har på alarm på telefonen sin og hjelper meg med å ta på øyedråper, for det synes jeg er så vanskelig å gjøre selv. Babyen kommer jo før det har gått seks uker, så jeg har sjekka med jordmor at de kommer til å hjelpe meg med øyedråpene på sykehuset også - og det gjør de heldigvis.

  Med unntak av øyet, er formen kjempefin. Jeg får vondt i ryggen av å gå tur, men får til en liten tur hver dag likevel. I dag ble turen litt i lengste laget, jeg kjenner det straffer seg, men da tar jeg det bare rolig med andre ting. Det føles litt kjipt at treningssenteret er stengt, for den gravidtimen jeg pleier å gå på er så god og jeg kjenner den ville hjulpet på ryggen nå- men sånn er det jo bare i disse koronatider.

  De siste dagene har jeg gjort en del husarbeid - det er nok fordelen med at man helst ikke skal være så sosial for tida - huset blir skinnende rent! Ellers har jeg en del nedpress, som jeg synes er veldig vondt, men jeg tenker det er et modningstegn og at jeg bare må sette pris på det. Også er det jo en god anledning til å øve på å puste seg gjennom smerten i stedet for å knipe igjen:hilarious: Permisjonsdagene er også deilige på den måten at jeg har begynt med en nokså lang blund på dagtid - jeg trenger liksom aldri å bli for sliten på kvelden, sånn som jeg følte det var ganske ofte før permisjonen. Jeg sover ofte fra 12 til 14 (med plan om å bare sove til kl 13).

  Ellers har jeg igjen blitt henvist til ekstra ultralyd, for SF-målet (magemålet) har gått litt ned igjen. Jeg kjenner masse liv, så er ikke bekymra på noen som helst måte. Tror jeg snart riskerer brist i et ribbein, med denne sparkinga! Tror babyen er av den akrobatiske typen som er god på gjemsel (og på å skvise sammen mammaens indre organer :p ). Ultralyd blir faktisk på termindatoen, så da får jeg se mini den dagen uansett om termindato blir fødselsdato eller ikke :)

  Alt i alt: ingenting er som planlagt, men det er likevel skikkelig bra. Jeg ser fram mot fødsel og barseltid igjen, og tenker at vi har en fin tid foran oss. Gleder meg selvsagt også stort til å bli ferdig med øyebehandlingen og få tilbake synet ordentlig.
  Håper du som leser har en flott søndag og får en super uke:love7
   
 2. AnLinnea Elsker forumet Himmelbarn Påskekyllingene 2020

  Altså du Sitronjenta burde bytte nick. For du er så visst ikke noen sitron, men en sol!
  Du klarer virkelig å se det positive i det aller meste, og tenker problemløsning fremfor problem. Jeg blir så godt humør av å lese det du skriver. Stakkars deg som har fått betennelse på øyet da. Masse styr med drypping av øyet hver time. Imponert over at selv med det holder du humøret oppe! Heia deg!!
  Så spent på om du føder på termin, eller om vi føder samme dag!
  Du har jo termin 2. april. Min førstefødte har 1. april, og visstnok er det den vanligste dagen å bli født på i Norge.

  Ha en fin uke, og god bedring med øyet ditt!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Brooke Flørter med forumet

  Oi, tenk at den lille snart er her :love7 Blir spennende å se når h*n melder sin ankomst :)
  Snakk om å være uheldig med det øyet, håper på rask bedring:happy:
  Nå må du bare bruke tiden på å slappe godt av mens du kan, deilig å ta en formiddag lur og ta det rolig :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Tusen takk for gode ord, dere to :Heartred
  Jeg får så mye omtanke og nesten overdrevet mye medfølelse fra mannen hele dagen, så vanskelig å være i dårlig humør ;)

  I dag er det én uke til termin! Shit! :D Det er helt greit hvis det skjer noe i helga eller i starten av neste uke, kjenner jeg.

  Håper dere har en fin dag! Snart er det helg også :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Søndag igjen, i morgen er jeg jammen meg 40 uker på vei!

  Jeg tror nok mini kommer noen dager på overtid, for det er lite tegn til at noe skal skje. Jeg har en del nedpress, men ellers kjenner jeg egentlig veldig lite. Tar meg selv i å bli veldig pysete med tanke på fødsel uten smertelindring så snart jeg kjenner nedpress - herlighet, det føles som noen stikker en kniv nedover der, jo!

  Jeg ser fortsatt dårlig på det betente øyet, men er flink med øyedråpene, så jeg er spent på sjekk hos øyelege i morgen. Håper å slippe sprøyte i øyet, som hun sa var alternativet hvis framgangen ikke var som ønsket. Hjelp! Jeg prøver å tenke minst mulig på det der.

  Til muntrere saker - jeg har omsider kommet i gang med litt hjemmetrening denne uka. Det ble en økt på torsdag og én i dag. Det er utrolig deilig å få opp pulsen litt og kjenne at jeg virkelig bruker musklene. Denne treninga er slitsom på en litt annen måte enn sånn som jeg ellers blir sliten om dagen. Det å klippe tåneglene er for eksempel en stor prøvelse, som innebærer mye pusting og pesing, litt kvalme og noe svimmelhet - uten at jeg føler meg spesielt full av endorfiner underveis eller etterpå. Treninga, derimot - den er som en drøm!! Elsker å kjenne at kroppen faktisk fungerer! :D

  Ellers har jeg vært i aktivitet ved å gjøre litt husarbeid og å gå veldig korte turer. Jeg har lyst til å få gjort mer hjemmetrening de neste dagene, treningssenteret har lagt ut masse gode videoer på Facebook, og har også livesendinger, så mulighetene er jo absolutt der.

  Nå kjenner jeg mini prøver å bevege seg der i magen, uten at hun/han har så altfor god plass til det. Hele magen flytter på seg og skifter form, og det stikker til nederst samtidig som ribbeina får seg noen dunk. Slitsomt, men også veldig koselig!

  Ellers er mannen snart ferdig med barnerommet - det mangler bare noen lister og bittelitt maling - så da kan jeg kanskje kose meg med å møblere og pynte litt der denne uka! Håper det!

  På torsdag - termindato - skal jeg på ultralyd på grunn av det lave SF-målet mitt. Fredag skal jeg ha siste time hos jordmor. Uansett hvor lenge babyen har tenkt til å drøye nå, går det mot slutten av dette svangerskapet. Veldig rart å tenke på.

  Forresten - med tanke på et betent øye og et slitent øye som ser for to - er det noen som har tips til gode lydbøker jeg kan høre på Storytel? Jeg har begynt på serien om de syv søstre etter tips fra ei venninne, men faller liksom ikke helt for den første boka. Kommer sikkert til å høre alle til slutt likevel, men kjekt med flere tips!

  Håper dere har en fin søndag og at uka blir bra :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jan guillo sine bøker om det store århundret, har du lest dem?
  Husker ikke i farten hva bok 1 heter nå, men tror coveret er hvitt og rødt.

  Den italienske jenta og engletreet av lucinda riley er veldig fin. Samt den som heter noe med en orkide. Jeg har hørt det meste v henne tror jeg, men ikke alle i 7 søstre-serien enda :p  Lykke til med siste innspurt :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Luna94 Gift med forumet Himmelbarn ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Lykke til i innspurten❤
  Spennende å se hvem som skjuler seg i magen!
   
 8. Brooke Flørter med forumet

  Nå blir det spennende å følge med på deg:) Godt at både formen og humøret er bra! Plutselig sitter dere der med lille nurket deres :Heartred
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 9. Brooke Flørter med forumet

  Hvordan går det med deg Sitronjenta? :)
  Jeg ventet på oppdatering fra deg i går, og nå er jeg spent på om det har skjedd noe spennende :joyful::Heartred
   
 10. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Så koselig - du er god, da :Heartred

  Dessverre har jeg lite nytt å melde, mini trives visst godt i magen (selv om mammaen er veldig klar for å få denne fødselen overstått). Jeg har jo pleid å skrive på søndager, men de siste dagene har det vært så mange blant venner og familie som har villet sjekke hvordan det går at jeg til slutt ikke orka mer skjerm.

  I dag er jeg faktisk 41+0 uker på vei, og det er 4 dager siden termindatoen! Så nærme mål har jeg aldri vært før, det føles veldig rart at det nå er såpass kort tid til livet blir snudd opp ned. Jeg var hos jordmor for siste kontroll på fredag. Alt så bra ut, men hun mente jeg kan bli flinkere til å spise, siden vekta har stagnert den siste måneden. Jeg må jo innrømme at jeg selv er litt glad jeg ikke er enda tyngre - men det står ikke på innsatsen - føler ikke jeg gjør annet enn å spise (spesielt godteri og kanelboller, men det er vel ikke akkurat det hun mener jeg skal spise mest mulig av :p ).

  Den siste uka har jeg fått til å trene en del (gravidtrening som treningssenteret mitt legger ut på Facebook), og jeg har støvsugd huset tre ganger, noe som er veldig mye til meg å være :p Jeg har fått mer plagsom bekkenløsning, nå sitter den ikke bare i korsryggen, men også foran, i det jeg har lært heter symfysen. Veldig irriterende og vondt, men jeg velger å tolke det som et tegn på at ting skjer i bekkenet, og da skal jeg ikke klage! :)

  Jordmor sa på fredag at hvis ikke det har skjedd noe enda på onsdag, skal jeg ringe sykehuset. De vil da sette opp en time for trivselskontroll på torsdag. Om alt ser bra ut og ikke mini må ut da, vil vi avtale et tidspunkt, antakelig på mandag om en uke, hvor jeg skal komme inn for å bli satt i gang. Jeg håper sånn at noe skjer før den tid! Faktisk håper jeg det så mye at jeg har kjøpt bringebærbladte, som visstnok skal bidra til å få fart i sakene. Kanskje vi må prøve oss på litt sexytime også snart, men jeg ser på mannen at han ikke er spesielt gira på det for tida. Det er forsåvidt ikke jeg heller, ser for meg at alt er vondt og at magen er i veien. Har ikke vært sengekos her i huset på veldig lang tid (husker ikke sist, det var kanskje i desember?), så vi er helt ute av det også :p

  Utenom den teen, og kanskje sex (hvis jeg klarer å få lurt mannen med på det), tenker jeg at jeg blåser i kjerringråd. Jeg passer på å holde meg aktiv, samtidig som jeg også er uthvilt og sover/slapper av mye. Sørger for å ha det så bra som mulig :)

  Jeg ser på det jeg har skrevet at jeg tydeligvis er enda litt mer lei enn jeg tenkte - men jeg kan ikke understreke nok hvor heldig jeg faktisk er. Ja, jeg har litt vondt her og der - men jeg har trent, fire ganger i forrige uke! Jeg har styra og ordna ting hjemme, pynta til påske, gått turer ... Jeg er jo veldig heldig med formen, så nærme fødsel! Og en fordel med at jeg går over termin er at det blir litt kortere tid jeg må styre med pumping og sånt på grunn av øyemedisiner som kan påvirke morsmelka - det er jo heller ikke feil :)

  Håper du som leser har en fin mandag og at uka blir bra! Håper jeg har noe mer spennende å dele neste gang jeg skriver :)

  :Heartbigred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 11. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Tusen takk! Jeg har ikke lest de bøkene til Jan Guillou, men jeg husker mamma leste dem for mange år siden og var helt hekta, så det var lurt :D Den Orkidéenes hemmelighet (eller noe sånt, mener jeg) av Lucinda Riley har jeg lest! Likte den veldig godt. Men verken Engletreet eller Den italienske jenta har jeg lest, så det var fine innspill - herlig! :D
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Brooke Flørter med forumet

  Så godt å høre at alt er bra :)
  Skjønner veldig godt at du er lei nå, det er lov :)
  Du er jo i super form da, alt ligger til rette for at du kommer deg fort etter fødsel :happy: Har også inntrykk av at de som er i god fysisk form har en lettere fødsel.

  Er skikkelig spent på hva dere får, er jo reine påske mysteriet :hilarious: Kos deg de siste dagene du har igjen, og masse lykke til :Heartred
   
 13. AnLinnea Elsker forumet Himmelbarn Påskekyllingene 2020

  Jeg følger også spent med sitronjenta! Nå er det ikke lenge igjen altså.
  Du er heldig som klarer å være så aktiv. Jeg lå mer eller mindre stille de tre siste ukene, og for meg er det nå som å ha fått livet i gave igjen. Jeg er så glad over bare å kunne ta opp en sokk fra gulvet, eller sette i oppvaskmaskinen.

  Likevel er det absolutt lov til å være lei for din del også. Du har vært så positiv hele veien, jeg beundrer deg virkelig for det!

  Hvordan går det med øyet ditt?
   
 14. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Tusen takk, Brooke :) Ja, jeg er veldig heldig med formen, så kan virkelig ikke klage! Krysser fingrene for at det stemmer på meg og at fødselen ikke blir altfor hard. Tøft er det vel uansett, men jeg er i det minste foreløpig ikke allerede utslitt før den begynner! Hihi, gleder meg til å oppdatere angående påskemysteriet :D

  Så hyggelig, AnLinnea! Nei, det må nesten nærme seg nå :D Huff, det høres så tungt ut å ha det sånn som du hadde det på slutten. Tenk å sette pris på å kunne sette i oppvaskmaskinen og plukke opp sokker, liksom! Det sier litt om hvordan formen har vært. Godt du er bedre nå, sol veslejenta er ute :) Vet jeg er veldig heldig, så må jo bare nyte disse dagene før mini kommer og snur opp ned på livet - enda så mye jeg gleder meg til å møte ham/henne og enda så mye jeg ønsker å få den fødselen overstått!

  Øyet er mye bedre, takk som spør! Jeg tar øyedråper med 1 time og 40 min mellomrom, men det er ikke vondt i det hele tatt, så jeg priser meg lykkelig for det. Ser litt dårlig og blir raskere sliten i øynene pga det, men det skyldes en av øyedråpene jeg tar og ikke skade på øyet, så det er ok :)
   
 15. Myra90 Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Ååh, jeg rakk jammen meg å ønske deg lykke til med fødselen, selv om jeg tenkte du måtte ha født forlengst når jeg trykket meg inn i dagboken din nå:D Håper du snart får oppleve babyen din utenpå magen, du har jo straks makset tiden med babyen inni så:p Håper alt går bra med dere, og at batteriene er fulladet til fødselen. MASSE LYKKE TIL, det må vel hende snart :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. lilla2103 Glad i forumet Himmelbarn ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Lykke til i innspurten! :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Tusen takk! Haha, ja, jeg er virkelig i gang med å makse tida med babyen i magen. En uke siden termin i morgen :) Håper å få hilse på snart!

  Tusen takk! :D
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Babydrøm2020 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Må si jeg begynner å bli skikkelig spent på kjønn. Har du eller mannen noen magefølelse?

  Lykke til med innspurten og fødsel ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Hihi, spente, her og! Mannen tror jente, jeg tror gutt :D Men jeg håper litt på jente, usikker på hvorfor. Blir nå like glade uansett, vet jeg :Heartred

  Men vet dere? Vannet gikk for 1,5 timer siden!! Venter spente på rier nå, men foreløpig skjer det lite, og jeg er stuck på en stol med masse håndkler, siden jeg lekker og lekker så fort jeg beveger meg :hilarious: Mannen varter opp med te, nøtter og godteri, mens jeg sitter rolig og bare venter på rier og sprekker av forventning :D
   
  • Vinner Vinner x 3
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 20. Babydrøm2020 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Så spennende, snart har dere fasiten ❤️ Tror alle damer har litt lyst til å oppleve jente en gang, akkurat som menn ofte har lyst til å oppleve gutt en gang.

  Så gøy. Du følger en venninne av meg skikkelig tett. Hun hadde termin 2. april også, og i går kveld gikk vannet hennes. Nesten den eneste forskjellen mellom dere har vært at hun vet hun får gutt. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg nesten trodde dere var samme person (men hun er ikke på forum da). Hun ble også fulgt opp for lave SF-mål til samme tid.

  Lykke til! Benytt tiden til å hvile og spise mens du enda kan ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden