For 2,5 mnd siden var jernlageret på 32, fikk beskjed om å øke til 60-100mg. Økte til ferro retard 100mg tabletter, i tillegg til er det 15mg i multivitaminen. Det vi si at jeg har gått på 115mg i 2,5 mnd. Nyeste blodprøven viste at jernlageret nå er 18. Legen rådet bare til å prøve ett annet preperat. Noen med gode erfaringer på noe? Er helt utmattet lm dagen og mistenker at ddtte ikke bidrar i positiv forstand.
Prøv å øk inntaket av jernrik mat. Kroppen evner i mye større grad å ta opp mat i den naturlige formen og med naturlig sammensetning i mat, enn kunstig fremstilt jern (eller andre vitaminer) som mangler sammensetningen du naturlig finner i mat.
Spis mye rødt kjøtt og egg. Der er opptaket mye større enn ved korn. Reduser gjerne noe korninntak om det er mye, da opptak av jern er dårlig der, pluss at det inneholder «anti-næringsstoffer» som hindrer opptaket dersom kornet ikke er bløtlagt før det bakes med. Og tro meg - det gjør de ikke med bakst du kjøper i butikk/kjedebakeri.
Spis kjøttet sammen med noe som er rikt på C-vitamin som bedrer opptaket. Appelsinjuice og den slags er ikke anbefalt - bare sukker og sterkt varmebehandlet så C-vitaminet er ødelagt. Det er nemlig svært varme-sensitivt. Spis heller grønnsaker og frukt rik på C-vitamin.
Unngå å drikke melk i nært i tid til det jernrike, sa kalsium binder seg til samme transportør som jern, og vil kunne utkonkurrere plassen til jernet på veien inn i kroppens blodbane.
Rødt kjøtt og egg vil også gjøre deg god og mett som kanskje også vil hjelpe på ev. kvalme/søtsug som mange gravide sliter med.
Metervare sin leverpostei inneholder mye kjøtt og er av god kvalitet. Kolonihagens kokte skinke er bra. Lag egen leverpostei? Meny selger lever som økologisk ferskvare.
Du kan også ev. prøve å spise 5-8 grønnsaker hver dag for å se om det hjelper på energinivået sammen med fettrik mat. Fett, protein og fiberrik mat gir energi og metthet over lang tid. Lag en fargerik tallerken til frokost/lunsj og til middag. Rå grønnsaker av stangselleri, smakspaprika, agurk, squash, cherrytomater, sukkererter, brokkoli, blomkål osv.