Dårlig arbeidsmiljø fra leder

En tråd i 'Generelt' startet av 2 søte små, 7 Aug 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Noen som har opplevd noe lignende og hvordan ble det løst/endte det?

  På jobben min har vi nærmeste leder som skaper skikkelig dårlig arbeidsmiljø og splid blandt oss ansatte. Flere er nå sykemeldt pga de har møtt veggen - det er hektiske dager som er forsovet helt i orden men en leder som presser ennå mer og ikke ser at det går ut over velferden til de ansatte.

  Mitt eksempel: gått mye sykemeldt i fjor pga ekstrem svangerskaps kvalme og bekkenløsning. Prioriterer ikke møte for å avklare om det er noe som kan tilrettelegges for at jeg skal kunne komme tilbake til jobb men forventer at jeg stiller opp da sykemelding kun skal brukes om en er dødssyk og ingen får bekkenløsning tidlig i svangerskapet - det har hun pratet med kommuneoverlege om - som forøvrig ikke kjenner min sykehistorie eller meg i det hele tatt.

  Evig kamp om ammefri - kan ikke forstå at jeg skal ta ut det - barnet er jo 7 mnd når jeg starter på jobb og da er det jo såpass stort at det får jammen meg klare seg uten pupp men jeg er på jobb. For stakkars henne må jo få dekke inn de tidene når jeg er på ammefri og hvem gidder å komme på jobb for 1 time på morgenen?? (Bruker samvittigheten til de grader). Kommer med små drypp ila arbeidsdagen om at jeg ikke skal ta pause ved ammefri, jeg får sette meg ut i foajeen og amme siden folk skal ha pause mens jeg ammer litt på jobb, jeg får jammen meg gi noe tilbake til henne siden hun er så snill å gi meg ammefri osv osv. Dette er bare en brøkdel.. Er flere ansatte som har opplevd andre ting.

  Forbundet er kontaktet og hovedtillitsvalgt fortalte at hun har hatt flere saker fra avd vår i før sommeren som det arbeides med og har vært i kontakt med virksomhetsleder (min nærmeste leder sin leder) samt kommunesjefen. Mitt blir også tatt med. Jeg har prøvd å søke nye jobber men alle vil ha nærmeste leder som referanse og hun gjør sitt for å slippe at ansatte slutter. Er for mange år siden jeg slutter i forrige jobb til at det er naturlig å bruke tidligere ledere.

  Andre som har opplevd noe lignende? Hvordan endte det? Kjenner det går såpas på psyken nå da det har blitt såpass mye og leder gjør sitt for å trykke meg (og kollegaer) mest mulig med. Gjør sitt for å finne feil og mangler og har selv sagt tidligere at hun sitter og noterer seg notater om vi gjør noe "feil"..
   
 2. mehd Andre møte med forumet

  Har ikke selv vært i samme situasjon, men dette høres jo ut som en leder som virkelig ikke egner seg til den jobben. Nå ser jeg at fagforbund og tillitsvalgt er trukket inn noe som er veldig bra, og håper at de kan klare å få orden og satt inn en ny leder. Men det står svart på hvitt i arbeidsmiljøloven at du har rett på ammefri inntil barnet er ett år, så hu bryter jo tvert den loven!
  Håper for din del at det løser seg fort, for sånn skal det virkelig ikke være.
   
 3. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Ja heldigvis full støtte fra forbundet :). Er flere som reagerer på lederstilen til leder og synes hun ikke fungerer som leder. Har tatt ut ammefri da hun ikke kan nekte for det, men hun kommer med små drypp som
  "Nå måtte jeg få XX til å ta tidligvakten fordi du har ammefri"
  "Jeg tviler på at du har rett på pause når du tar ammefri - du må nemlig være på jobb i mange timer for å ha rett på pause men jeg vet ikkje hvor mange" (er 5.5 time, jeg benytter meg sjelden av begge timene jeg har krav på og er somregel på jobb i rundt 6 timer)
  "Er du sikker på at du må gå nå, hvem er igjen i avdelingen nå da?" (Med en undertone som skriker at hun helst vil ha meg i avd siste timen)
  "Nå er du en karrierekvinne, da er det travelt" for å følge opp med "uff, det er så travelt å gjøre 2 jobber på en gang - både lederjobben sin og være på gulvet ved behov når det er lite folk på gulvet"..

  Er bare litt av alt.
   
 4. rødkløver Forelsket i forumet Marsboerne2017 Januarlykke 2020

  Du må vel ikke bruke leder som referanse når du søker ny jobb. Er vel ikke så uvanlig å bruke en annen kollega som referanse.
   
  • Enig Enig x 2
 5. Nordlys2018 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Gode tanker sendes din veg, står i en shitstorm selv. Det er helt jævlig. Sliter med mage og psyke pga sjefen. Vanskelig å håndtere. Har lett etter ny jobb i snart 1 år, søkt på flere jobber og vært på 4 intervjuer, men så langt har ingen ting klaffet :(
   
 6. Lilth Elsker forumet Vi som prøver :) Himmelbarn Assistert-jentene

  Vedlagte filer:

 7. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Har 2 kollegaer jeg bruker men de fleste plasser jeg har vært på intervju hos ønsker også leder :-/
   
 8. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Er helt j****. Forsto på hvt at det har vært fleste ansatte som tok kontakt i vår ang arbeidsmiljø hvor de har tatt kontakt med virksomhetsleder og kommunalsjef. Skal snakke med hvt i morgen så får se hva som skjer. Skikkelig deppa og kroppen stopper helt opp bare med tanke på å gå på jobben jeg har idag
   
 9. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

   
 10. Bkno4558192 Første møte med forumet

   
 11. Bkno4558192 Første møte med forumet

  Hei, jeg har hatt lignende opplevelse ang ammefri. Benytter meg av 2 timer ammefri siden det er en rettighet jeg har. Har frem til nå begynt på jobb 8.30, brukt lunsj pluss en halvtime av ammetiden. Har avsluttet dagen 14.30 for å hente i barnehage og amme. Har etter et par uker innsett at lunsj ammingen ikke fungerer så bra og snakket da med sjefen om at jeg tenkte å endre slik at jeg fortsatt kommer 8.30, men avslutter kl.14.00 Istedet og ammer hjemme i fred og ro. Responsen fra sjefen min da er om jeg virkelig trenger to timer pr dag for å amme, og sier at hun ikke tror at jeg bruker tiden til amming. Hun sier også at det er inntil to timer man kan benytte seg av men betyr ikke at man skal få det. Datteren min er 10 måneder, og jeg prøver å forklare at å amme en nysgjerrig baby ikke alltid er så lett og at tiden da går. Jeg blir ganske satt ut av hva sjefen min sier, men klarer å si at jeg ikke opplever noe særlig tillit før samtalen avsluttes.
   
 12. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Ikke noe kjekt. Lille her er blitt 9 mnd og nyskjerrig på alt så kan skrive under på at tiden går når en skal prøve å amme samtidig som alt annet også må utforskes samtidig.
   

Del denne siden