Covid-19/corona: redusert oppfølging?

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Annemennemone, 26 Mar 2020 kl 19:37.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Noen som vet noe om hvorvidt coronapandemien påvirker oppfølgingen av gravide som skal ha særskilt oppfølgning i svangerskap pga habituell abort eller lignende?

  Jeg er blitt lovet tett oppfølgning ved nytt svangerskap pga 4 MA (er ikke gravid enda, men håper snart!). Men tanken om at ekstra oppfølgning utgår eller blir redusert pga presset helsevesen har jo streifet meg.

  Noen som vet?
   
 2. SoonToBeMama Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  20200322_231338.jpg
  :)
   
  • Liker Liker x 2
 3. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Tusen takk! :)

  Juristen i meg leser riktig nok punkt 2 (som er det jeg antar jeg vil falle inn under) som litt vagt. Håper ikke de tolker dette kriteriet slik at det må foreligge mer konkrete grunner for det aktuelle svangerskapet. Men det er sikkert ikke slik :)

  Er en yrkesskade å lese alt med juristbrillene på:hilarious::hilarious::hilarious:
   
 4. Namia Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017


  Nå er det ikke samme grunn, men jeg hadde masse oppfølging grunnet tidligere traumefødsel og pga ekstrem svangerskapskvalme under svangerskap. Alt dette forsvant når dette med covid 19 slo inn. Jeg hadde siste samtale/time på poliklinikk 5.3 og får ikke fler før fødsel. Jeg hadde siste JM time i uke 33+4 og får ikke ny før tidligst 39+5. Skal ha en konsultasjon med lege pr tlf i uke 37+3...
   
 5. SoonToBeMama Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Hehe jeg kan godt forstå du tenker sånn.
  Er det mulig i verste fall å få oppfølgingen privat? F.eks hos Hausken? Vet de er åpen og tar inn for f.eks ultralyd osv. Jeg har oppfølging hos de nå kun for jeg skal ha Letrozol. Så virker som de er oppe og går foreløpig hvertfall :)
   
 6. SilJ88 Glad i forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Jeg har termin i juli, og en beskjed flere har fått er at konsultasjoner fra uke 24 og utover vil prioriteres. Det vil si at tidligere i svangerskapet kan man forvente noe mindre oppfølging. Nå gjelder nok dette i hovedsak oppfølging hos jordmor og fastlege, men det virker som det spriker en del hvordan reglene tolkes i disse tider :) Vet mange må ta til takke med telefonkonsultasjoner/videokonsultasjoner og får ikke fysiske avtaler. Ville gått inn i det med dempede forventninger, så blir du heller positivt overrasket
   
  • Liker Liker x 1
 7. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Hmmm, ja, selv om det er annen årsak til oppfølgninga di, så er det likevel litt sånne ting jeg tenker på. Dette er jo ting som oppleves som svært viktig for oss, men som av helsevesenet muligens anses som litt generelt/vanlig/ikke akutt. Altså mer forebyggende og betryggende. Og det er slik oppfølgning jeg er redd vil falle bort (selv om jeg selvsagt har forståelse for viktigheten av de "konkurrerende" hensynene).
   
 8. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Ja, det er for så vidt mulig. Men det vil jo påløpe en god del tusenlapper for flere tul. Og vi skal i tillegg bruke noen tusenlapper på medisiner ved ny graviditet også. Så jeg håper i grunn å slippe å gå privat. Og så skal jeg også ta en del blodprøver hos fastlegen for å måle hcg i starten, men er redd laboratoriumet på Haukeland har fullt opp med andre prøveanalyser som er viktigere.. :( uff, kjenner jeg gruer meg mer enn jeg allerede gjorde før covid-19. Så spørs om jeg bare må ta kostnaden ved å gå privat hvis vi ikke får det i det offentlige. Ellers kommer jeg ikke til å fungere i hverdagen.
   
 9. SoonToBeMama Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Håper det ordner seg!:Heartbigred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Takk for svar :)

  Er det jeg egentlig så for meg og frykta litt (selv om jeg selvsagt også har forståelse for situasjonen). Det kan bli noen tøffe uker i starten rent psykisk siden jeg har mista tidlig alle gangene. Ikke nok med at dagene går sakte når man går og kjenner på usikkerheten, men på hjemmekontor i tillegg (hvis dette fortsetter vel og merke). Nå er jeg jo ikke gravid enda, men vi prøver jo, så forhåpentligvis er jeg snart gravid.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Kom nettopp på at jeg også egentlig skal begynne utredning i mai (har hatt privat før, men det offentlige vil gjøre sin egen i tillegg til innhenting av dataene fra Hausken). Spørs om timen kanskje utgår.. jaja, det finner vi vel ut av tidsnok.
   
 12. -Nymphadora- Gift med forumet

  Dette er et dilemma hos meg også, jeg skal følges opp ukentlig på Rikshospitalet med intravenøs behandling. Dette er livsnødvendig behandling.
  Jeg er så redd Corona kommer til å komme i veien for dette. Er kun et par leger som har kompetansen til å håndtere denne diagnosen, og som har vært borti det før. Bør vi utsette prøvingen? Men samtidig er jeg ingen ungfole lenger :(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 13. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Jeg var nettopp inne på termingruppe september (som jeg var en del av inntil jeg mista nå sist), og der hadde de en tråd om dette. Det ser ut til at svørt mange har fått både tul-timer, fastlegetimer og jordmortimer avlyst som følge av pandemien. Hvert fall fram til uke 24. Så ja, jeg kan nok skru ned forventningene kraftig.

  Får litt dårlig samvittighet av å tenke sånn, for jeg skjønber jo at det er viktigere ting i verden enn min usikkerhet, men jeg synes på en måte det er så typisk og litt "dårlig gjort" (gjerne feil begrep men). Jeg har nemlig fått så elendig oppfølgning tidligere, både hos fastlege og ifm med MA-ene og utredning tidligere. Og derfor har jeg gått privat. Selv etter 4 MA har jeg måtte kjempe meg til både sykemelding, oppfølgning og utredning. Og endelig, så har det kommet en lege på banen som mener jeg skal og bør følges opp tett ved nytt svangerskap. Det har vært så viktig for meg og for motet til å fortsette prøvinga. Men nå utgår jo antageligvis det. Jaja, dagens utblåsning!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Føler med deg! ❤ Jeg tenker at de kan jo ikke la være å foreta livsnødvendig behandling? Det MÅ jo prioriteres, og det vil det forhåpentligvis? Men er det slik at bahendlingen kun er nødvendig ved svangerskap? Eller også nå når du ikke er gravid? Kanskje du kan ringe legen og konferere litt? Men igjen, hvis det er få som kan noe om det nytter det vel ikke å snakke med fastlegen. Hen er vel kanskje bare føre var, og kan ikke gi fullgode faglige vurderinger på akkurat din situasjon. Kan du få kontakt med spesialistene på rikshospitalet og spørre der?
  Men sånn i utgangspunktet tenker jeg at dersom dere ønsker barn, så ville hvert fall ikke jeg satt prøvinga på vent uten å vite ganske sikkert at det er forbundet med fare eller at det fra et rent medisinfaglig ståsted ikke er anbefalt.
   
  • Enig Enig x 1
 15. Luna94 Elsker forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Kjenner meg godt igjen i hva du sier! Har 3 MA bak meg, og ved forrige graviditet fikk jeg faktisk tul, men ikke føre uke 12..... og da var det jo for sent!
  Lengter etter å bli gravid på nytt, men er også lovet tul fra uke 6 som jeg garantert kan se langt etter :( synes vi har gåyt igjennom nok og syens ikke vu burde fp dårligere oppfølging likevel altså... fen usikkerheten er så innmari vond!
  Håper likvel vi blir gravide og får bedre oppfølging enn hva vi kanskje tror:shy: lov å håpe
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 16. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  TUL i uke 12 er til liten nytte dersom man har mistet tidligere enn uke 12 før. Og svært mange MA skjer jo mellom uke 5 og 8. Jeg synes det er en unødvendig belastning å måtte gå helt til den "sikre uka" for å få vite om det er liv eller ikke når man gjentatte ganger har mistet lenge før dette. Ukene frem til uke 12 er lange og ofte også vanskelige mentalt for de fleste gravide, men er en ekstra påkjenning for oss som har mistet 1 eller flere ganger.

  Jeg har mistet alle mine rundt uke 6-7, og kroppen min skjønner aldri at noe er galt før det går flere uker. Det er jo det som er så "lumskt" med MA. For meg vil det være både uaktuelt og uholdbart å kanskje måtte gå i 5-6 uker med et dødt foster i magen. Sist MA tok det i tillegg bortimot 8 uker og 2 cytotec-kurer fra MA ble oppdaget til alle restene var ute og kroppen noenlunde "nullstilt". Skal man i tillegg legge til x antall uker man går med dødt foster uten å vite om det.. Nei, jeg vet ikke. Det er ikke akkurat forlystende tanker.

  Nei, vi får gjøre som du sier; krysse fingrene for at vi begge blir gravide snart og at vi får bedre oppfølgning enn vi kanskje tror :smiley-angelic001 Og uansett er det hvert fall god støtte å hente her inne på forumet :)

  Lykke til <3
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Tigerlilje Forumet er livet Himmelbarn Oktoberlykke2020❤ Aprillykke 2017

  Jeg får oppfølging av privat gynekolog m/avtale og ingen av mine timer har blitt avlyst enda. Jeg vet at de har redusert virksomheten og ikke tar i mot nye pasienter, men det har ikke påvirket meg på noen måte. Jordmortimen jeg skulle ha derimot har blitt forandret til telefontime.. Litt kjedelig, men har mer behov for å gå til gyn i denne perioden :)
   
  • Liker Liker x 2
  • Vinner Vinner x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Luna94 Elsker forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Så enig med deg....
  uke 12 er alt for lenge til og retten og sletten bortkasta når fosteret har da vært dødt i flere uker!

  Mistet i uke 11-12, og fosteret est8mert til 7+3, 9+0 og 8+5 :(
  Gått alt fra 1 til 3 uker med dødt foster og synes det er grusomt å tenke på!
  8 uker, det var veldig lenge!:(

  "Mister" så mange mnd ved MA! Går kanskje flere mnd å er gravid, mister denne gleden og hppet og må VENTE føre en kan starte på nytt...
  Æsj! Grusom situasjon....
  Håper virkelig vi slipper det en gang til:rolleyes:

  Lykke til til deg og!❤
   
 19. Annemennemone Betatt av forumet Vi som prøver :) Himmelbarn

  Så bra! må bare spørre: når du skriver privat gynekolog med avtale, betyr dette at du kun betaler alminnelig egenandel som man gjør når det er avtale med det offentlige, eller betaler du full pris for å gå privat?
   
 20. Tigerlilje Forumet er livet Himmelbarn Oktoberlykke2020❤ Aprillykke 2017

  Kun egenandel ja. Betaler vel ca 63,- hver gang :p
   
  • Nyttig Nyttig x 1

Del denne siden