Chevré

MamaJean

Forelsket i forumet
Hva sier dere til bakt chevre, er det trygt å spise for oss gravide? Den er jo av pasteurisert geitemelk, men det er allikevel en myk, ferskost. Samtidig har den jo vært i ovnen på høy varme. Hva tenker dere?
 
Er vel bare upasteurisert ost vi skal holde oss unna, er det ikke?
Ville jo tro at så lenge den er pasteurisert (og i tillegg blir varmet i ovnen) så går det bra.
 
Vet ikke hva det er, men er det pasteurisert og har vært varmebehandlet er det vel kanskje greit? Er det muggost?
 
Vet ikke hva det er, men er det pasteurisert og har vært varmebehandlet er det vel kanskje greit? Er det muggost?

Den defineres som en hvitmuggost, men er ikke sånn som blåmuggost osv.
Sjekket på nett nå, og der står det at det har vært funn av listeria i pasteuriserte mykoster (brie, blåmugg osv.), men at det stort sett er trygt.

Chevre er jo uansett best smeltet ;)
 
Back
Topp