Byttet av medikament

En tråd i 'Spør farmasøyt Åse' startet av hero, 14 Aug 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. hero Venter et februarmirakel <3 Februarlykke 2015

  Når kan man merke forskjell? Jeg har stått på fragmin men har fått allergisk reaksjon med utslett og kløe. Legen har omsider byttet til klexane og postafen for å dempe kløen. Jeg tok første klexane igår men merker ingen bedring enda. Når kan jeg forvente det? Kløen er så ille at jeg er sykemeldt. Er Btw 14 1/2 uke på vei. Går det Ann å ta en blodprøve for å se om man reagerer på medikamenter? Står på albyl E å mistenker at jeg også reagerer på denne


  Hilsen en som klør 24 i døgnet.
   
  Last edited: 14 Aug 2014
 2. Farmasøyt Åse Blir kjent med forumet

  Hei:)
  Det er veldig vanskelig å si hvor raskt du vil føle en bedring. En allergisk reaksjon sitter jo i kroppen en stund, men Postafen bør dempe kløen noe. Når du nå har byttet preparat får du forhåpentligvis ikke lenger tilført noe du reagerer på, burde kløen bli bedre sakte men sikkert. Histamin, som lages når man reagerer allergisk på noe burde forsvinne fra kroppen i løpet av et par dager. Og mens det fremdeles er histamin i kroppen bør Postafen hjelpe deg.

  Hvis du ikke merker noen bedring i løpet av en uke ville jeg kontaktet lege igjen. Da kanskje du må få et annet klø-dempende medikament også må det vurderes om du ble bedre med Klexane.

  Nå er det jo endel som får skikkelig kløe i svangerskapet (http://www.vitusapotek.no/Baby-og-barn/Graviditet--amming1/Svangerskapskloe/) kanskje noen tips derfra kan hjelpe litt.

  Jeg vil anta at det er mest vanlig at dersom man reagerer på Albyl-e vil den reaksjonen være mer "generell" - altså at du merker symptomer fra hele kroppen. Jeg tror ikke det finnes standard tester for å sjekke om man reagerer på ulike medisiner.

  Tror bedring burde komme i løpet av et par dager, så prøv og hold ut noen dager (over helga kanskje?). Men hvis ingen bedring kommer da kontakt legen igjen. Kanskje enda en medikament-endring kan være aktuelt - kanskje han har noe du kan forsøke istedenfor Albyl-e eller kanskje du kan få prøve en dag eller to uten Albyl-e og se om det blir noen forskjell. Men ikke gjør noe før du snakker med legen!
  Hilsen
  Åse:)
   
 3. hero Venter et februarmirakel <3 Februarlykke 2015


  Tusen takk for svar. Jeg holder ut et par dager til om ikke utslette brer seg eller kløen forsterkes for så eventuelt kontakte lege på ny om det ikke har gitt seg.
   
 4. hero Venter et februarmirakel <3 Februarlykke 2015

  Utslette spredde seg Ila natten så jeg tok kontakt med legevakt som seponere albyl E :) håper dette er løsningen
   
 5. Farmasøyt Åse Blir kjent med forumet

  Krysser fingrene for at det er løsningen for deg:)
   
  • Liker Liker x 1
 6. hero Venter et februarmirakel <3 Februarlykke 2015

  Tusen takk
   

Del denne siden