Bytte fra liten til stor avdeling - Er det lurt nå?

En tråd i 'Livet med barn 1-5 år' startet av Susa123, 10 Jun 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Rairai87 Flørter med forumet

  Hei. Vår lille blir 2 år om to uker. Vi fikk beskjed av barnehagen om at h•n skal flyttes over til stor avdeling i August. Det er en liten barnehage med to avdelinger. De får inn mange nye små, men trenger flere på stor avdeling. Hadde en liten prat med pedagogisk leder på avdelingen h•n er nå ved henting i dag. Hun sa at de tenker at det kommer til å gå veldig fint for h•n fordi h•n er veldig god språklig og motorisk, og de barna h•n leker mest med og er mest opptatt av også flytter over. (De er 1 år eldre) I tillegg sa ped.leder at de tror barnet vårt kan kjede seg hvis h•n blir igjen på avdelingen nettopp fordi h•n er langt framme.

  Med en gang tenkte jeg at det er veldig fint at h•n får bli med over, men så begynte jeg å tenke. Litt usikker på hvor mange som skal over, men skal be om en ordentlig prat med barnehagen.

  Noen som har erfaring med barn som går tidlig over til stor avdeling?
   
 2. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  vi har positiv erfaring med å bytte! Vår ville kjedet seg veldig av å bli værende på småbarn med de yngste. Dette ville medført mye frustrasjon og sinne hos vårt barn vil jeg tro. Han fikk utviklet gode sosiale skills på stor avdeling, og han elsket det selv! Fikk utfolde seg på en måte som passet han ypperlig! nr 2 nå som er fylt 2 år nylig skal ikke flyttes, men han hadde tålt det han også! :) lytt på barnehagen, de gjør gode vurderinger høres det ut som!
   
 3. Rairai87 Flørter med forumet

  Har tillit til at barnehagen gjør en god vurdering altså, er veldig fornøyd med de ansatte. Har også veldig godt inntrykk av de som jobber på stor avdeling, så sånn sett er det ingen bekymring. Tror vi bare trenger en prat med ped.leder på begge avdelinger for å høre litt om forskjellige ting. Vi tror nok vi også at vår lille hadde kjedet seg på småbarn, så det er nok det beste selvom det er litt vemodig. H•n har ikke gått der 1 år engang, så det er litt rart at h•n ikke skal være på småbarn lenger.
   
 4. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Har kun erfaring med at lilles gruppe er mye med den store avdelingen da det er få små igjen. Hun er 2,5år nå men det har vært slik siden hun begynte i fjor høst. Har ikke fått inntrykk av at det noe annet enn veldig positivt. Hadde akkurat foreldresamtale, fikk da beskjed om at lilles utvikling har skutt i været etter hun har blitt tatt mer inn i leken med de større barna på 4+ år:)

  Jeg vil tro de da flytter flere av de "mindre" barna over og ikke bare ditt så barnet ditt vil ha de samme å leke/være med i barnehagen samtidig som de eldre barna?:)
   
 5. Rairai87 Flørter med forumet

  Er ikke helt sikker på alle som skal flyttes over, men jeg vet at det er 2 av de h•n leker med og er mest opptatt av. Vi skal ha møte med pedagogene i morgen, så da får vi høre da. Har lyst til å spørre litt kritiske spørsmål. Jeg tenker litt ift bemanningsnormen også, er jo 3 ekstra barn pr voksen på stor avdeling, så det vil jo mest sannsynlig bli færre voksne. Vil h•n få den tryggheten og oppfølgingen h•n trenger? Blir det for stort sprik i alder som gjør at h•n ikke føler at h•n strekker til og at utviklingen da stopper opp? Føler seg utenfor i lek? Hvordan deler de opp gruppa ift samling, aktiviteter, turer osv. Selvom h•n er langt fremme språklig og motorisk så betyr det ikke at h•n er klar mentalt. Jeg er så redd for å ta feil valg
   
 6. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Jeg skjønner veldig godt bekymringene dine. Del gjerne oppdatering når du har hatt møtet i dag:)
   
 7. Rairai87 Flørter med forumet

  Da har vi hatt møte, og det roet nervene veldig. H•n er ikke den eneste 2-åringen som flytter over, det er tre stk i tillegg til h•n + fem 3- åringer. Det kommer 8 nye på småbarn som er rundt 1 år eller fyller 1 år i løpet av høsten. Så jeg forstår veldig godt hvorfor de gjør byttet nå. De hadde gode grunner til flyttingen, så det er ikke basert på at de bare skal få inn mest mulig penger som mange ofte gjør. Det er to 2-åringer som blir igjen på småbarn fordi de ikke er klar for og flyttes over, så de er bevisst på hvem de flytter og ikke.

  En av de voksne som jobber på småbarn nå kommer til å bli med over, så de får en ekstra voksen.

  Jeg hadde en del spørsmål jeg ville stille, men de var veldig forberedt og bevisst på at de må legge opp dagene annerledes for å tilrettelegge for de små som kommer inn. Og veldig klar på at de skal ivaretas på en god måte.

  Har troa på at det kommer til å gå bra :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 8. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Så godt å høre! Det må være godt å kunne senke skuldrene litt:)
   
 9. Rairai87 Flørter med forumet

  Veldig :) H•n er på stor avdeling i dag. Spist frokost der, lekt, vært med på samlingsstund og skulle være med på tur. Fikk melding og bilder fra barnehagen, h•n skravler og koser seg :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018

  Det er herlig for mammahjertet:love7
   
 11. Rairai87 Flørter med forumet

  Ja, det varmer :love7
   
 12. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Så koslig vi har tenkt litt på det samme for alle de andre som skal over i år og i fjor har vært endel eldre, jenta mi blir en av de yngre som skal over. Hadde litt blandet følelse tidligere, men etter hun har fått vært på besøk og etter litt tenking på det tror jeg faktisk hun får det bedre der:) det et også liten bhg og hun blir sammen med barn 3-5/6 år men de er flinke å dele opp i aldersgrupper etter aktiviteter og de større barna er kjempe flinke å passe på de små:happy: så får hun flytte over sammen med andre venner fra eget kull (de er dog født i starten av året og er eldre og det merkes noe)
   
 13. Rairai87 Flørter med forumet

  Det kommer nok til å gå veldig fint. Det er i hvert fall det vi tenker om vår lille nå :) Man blir jo litt «bekymret» mtp at de er så små, men de kan jo lære veldig mye av de eldre også. Når vår var på besøk i går hadde h•n faktisk sitti på do. Det kom ingenting, men h•n hadde sitti der i 2-3 minutter. Og det har h•n ikke ville gjøre hjemme. Så jeg tror at så lenge de er klar for å bytte, tror jeg de kan lære mye av de store, og få lyst til å strekke seg etter de :happy:
   
 14. Rea25 Flørter med forumet

  Vår gikk også over et år tidligere. Gikk veldig fint, nå skal det sies at han var også mer aktiv enn mange av di som var et år eldre enn han også.
  Språk var han nok ikke så god på, men det kom seg til etterhvert :happy:
   
 15. aninewe Gift med forumet MayDay2021 Assistert-jentene Junilykke2018

  Vår jente gikk også over når hun var 2 år, sammen med 2 andre som var jevngamle og som hun lekte mest med. Har gått veldig fint med alle tre :) Hun trives bedre i barnehagen nå enn hun gjorde på småbarn.
   

Del denne siden