Brystbetennelse og ammeslutt

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Julinurk2021, 14 Jul 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Julinurk2021 Andre møte med forumet

  Har klart å pådra mef brystbetennelse :wtf: og fått kjørt meg nå på antibiotika og pumping på sykehuset og skal gå på 10 dagers kur med pumping hver 2. time og 3. time på kvelden :(
  Er ikke så veldig lenge til kuren er ferdig og jeg har allerede bestemt meg for at jeg ikke kommer til å amme etter dette da det ikke fungererte i utgangspunktet.

  Men ville høre med dere her inne som her vært i samme situasjon hva dere gjorde etter kuren og nedtrapping på pumpingen? Syntes det har vært lite info og oppfølging fra både sykehus og helsesøster. Kan jo ikke fortsette i evigheten å pumpe hver 2. time osv fremover men skjønner jo at det må skje gradvis, hva har fungert for dere som har vært i mitt ståsted og hvordan har dere klart til slutt å slutte helt å pumpe samt ikke amme?
  (For de av dere som har gjort dette) all hjelp er god hjelp, føler meg veldig usikker og er livredd for å få betennelse igjen og merker jeg allerede sliter med pumpingen på den puppen som er verst :(:(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Mamma til G Flørter med forumet

  Det beste er jo å la baby tømme brystet ved betennelse. Er det ett alternativ for deg? Den tømmer bedre enn pumpe
   
 3. Julinurk2021 Andre møte med forumet

  Ja skulle ønske det, men har slitt utrolig mye med amming siden han ble født og får det rett og slett ikke til, han får ikke ordentlig sugetak og sist endte det med sprukne og blodige brystvorter. Har prøvd litt siden, men han vil ikke ta tak, har blitt flaske siden ammingen ikke fungerte og betennelsen satte i gang så han er nok heller ikke vant lenger med pupp men kan jo alltids prøve litt nå og da.
   
 4. Matja Flørter med forumet

  Hvis du er ute etter å stoppe melkeproduksjonen så kanskje bare håndmelke litt når det sprenger som verst. Og gjerne bruke type sports bh, noe som sitter stramt over puppene. Håper det ordner seg fort :Heartred Du har gjort en super jobb! Skjønner godt du ønsker å avslutte ammingen.
   
 5. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  Anbefaler deg virkelig å ta kontakt med ammehjelpen.no. de er fantastiske og har enormt med kunnskap. De kan hjelpe deg med nedtrapping og alt du har av spm.
   
 6. Mamma til G Flørter med forumet


  Du har fått sjekket tungebåndet til baby? Av noen som kan det?
  Jeg ville bestilt time på volvat eller lingnende med en gang for å utelukke ialf. det er så utrolig vanlig ved feil sugetak hos baby. Jo tidligere det oppdages, jo bedre for baby!
   
  Last edited: 15 Jul 2021
 7. Juma Betatt av forumet MayDay2021

  • Liker Liker x 1
 8. Julinurk2021 Andre møte med forumet

  Mini er 3 uker, så det er jo ikke akkurat gått fryktelig lang tid. Huff det hørtes jo ikke noe gøy ut, men pumpet du da eller ammet du for å få ut «betennelsen»?
   
 9. Juma Betatt av forumet MayDay2021

  Jeg pumpet døgnet rundt, veldig slitsomt, så føler med deg! :Heartred Fikk ikke til ammingen ordentlig før jeg prøvde igjen da hun var litt over 5 uker gammel. Frem til da prøvde jeg en gang i blant uten særlig suksess. Var helt klar for å gi opp og kontaktet lege for å stoppe melken, men ga det en siste sjanse heldigvis. Nå har jeg ammet uten større problemer og det letter hverdagen veldig. Min lille er 8 uker og legger fint på seg. Så om du tror det kan finnes et lite håp, så ta en vurdering om du holder ut litt til, kanskje det kan gå i orden for deg og? Krysser fingrene!
   
 10. Julinurk2021 Andre møte med forumet

  Takk det er inspirerende å høre slike solskinnshistorier. Og etter å lest alle innlegg og andres erfaringer så skal jeg i allefall holde ut litt til og se om jeg til slutt får til amming, og hvis ikke så får jeg ta en ny vurdering om noen uker ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Juma Betatt av forumet MayDay2021

  Høres ut som en god plan, massevis av lykke til!
   

Del denne siden