Bryst/melkespreng

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Pernille88, 23 Nov 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Pernille88 Flørter med forumet

  Hei dere :)

  vet ikke helt om det er brystspreng eller melkespreng for har skjønt at det er to forskjellige ting; men er det vanlig og få skikkelig spreng omtrent rett etter at baby har diet? Og veldig ofte får jeg det også når jeg er/går ute :/ det er ganske vondt altså! :( hun er straks 4 uker gammel, hvis det har noe og si ... hvor lenge skal det være slik i tilfelle? :p
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Hvor gjør det vondt? Jeg har ikke pleid å ha spreng etter amming, men hadde renauds fenomen i mange mnd og det gjør vondt etter amming i selve brystknoppen.
   
 3. Pernille88 Flørter med forumet

  Hmm, litt usikker på hvor det gjør vondt egentlig :/ men er vel kanskje brystknoppen og rundt areola eller hva det heter :p det skal kanskje nevnes at jeg har et lite åpent sår på det ene brystet, aner ikke om det har noe og si... men er redd for brystbetennelse :/ smører for harde livet med purelan etter hver amming, men føler vel egentlig ikke helt at det gror. Under amming og da spesielt på den «vonde» puppen føler jeg at noe strekker seg inni der og at noen holder hardt rundt området, akkurat som baby har hånden i klem der eller noe. Vet ikke om dette har noen sammenheng, men følte det var greit og skrive det. Hva er renauds fenomen da?
   
 4. Pernille88 Flørter med forumet

   
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Renauds fenomen er at blodårene i brystknoppen trekker seg sammen etter amming, brystknoppen blir gjerne hvit i fargen og det kan være smertefullt. Som stikkende smerte innover i puppen.
  Det kan komme av feil sugetak eller når man er sår, men det er også noe som en del, meg inkludert, plages med uten at noe med ammingen er feil. Det pleier å gi seg rundt 3 mnd, varte til litt over 4 mnd her. Se på brystknoppen når det gjør vondt om det kan være det.
   
 6. Pernille88 Flørter med forumet

  Syns nesten det kanskje kan virke som det er det altså, og da er det sikkert fordi vi har hatt litt feil sugetak tidligere, for jeg har jo som sagt det ene såret som jeg prøver og få til og gro. Vet vi har riktig sugetak nå for det gjør aldri vondt og amme lenger, men da vet jeg hva det er i alle fall og at det ikke er farlig og at det gir seg :) mye merkelige greier man kan få med denne ammingen og :p takk for svar :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden