Blodpropp?

En tråd i 'Sykdom' startet av HappyMommy, 24 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. HappyMommy Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Jeg spør her i håp om å få flere svar.

  Til alle dere som har født eller som ikke har født enda, jeg har siden søndag hatt vondt i høyre leggen som har blitt verre og verre. Det gjør vondt både foran og bak og det stråler i blant opp over bak i låret mot rompa og lysken, dette foregår bare på høyre side.
  Jeg er vanligvis ikke i aktivitet, ligger meste parten av tiden pga nedpress og åpen mormunn.
  Uansett hvilken stilling jeg har benet på så gjør det vondt, det er liksom ingen pause, kjennes ut som jeg har blitt slått med en balltre og føles hoven selvom jeg ikke er det.
  Er verken hoven eller rød, ingen synlige vener heller.
  Jeg ringte føden og de sendte meg til legevakten, der tilbrakte jeg 3 timer for at en uerfaren lege (veldig ung) skulle ta en titt på leggen og kjenne på det. Hans konklusjon var at siden jeg ikke har noen synlige symptomer og heller ikke noe familie historikk på at noen har hatt blodpropp så var det veldig lite sannsynlighet på at jeg hadde det. Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt for jeg har en sterk følelse på at det er noe som ikke stemmer. Han mente at det var muskelen som var stiv (?)
  Ringte føden og de ba meg stole på legen i legevakten..

  Nå trenger jeg litt hjelp fra dere, er det jeg som bare tenker for mye eller burde jeg være bekymret? Smerten gir seg liksom ikke og er ganske sikker på at det ikke har noe med muskelen å gjøre.
  Er 35+3.
   
 2. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Kan det være baby/livmor som presser på en nerve? Ligger du mest på høyre side? Skiveprolaps i ryggen? (Kjennes ofte kun som smerte i beinet). Blodpropp av betydning gir vanligvis ganske mye hevelse. Rart de ikke tok blodprøver, da det kunne veid ytterligere for/mot blodpropp.

  Hvis det ikke gir seg, tar du bare en ny tur på legevakten. Ønsker deg uansett god bedring!
   
  • Liker Liker x 1
 3. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Hvis du ikke stoler på legen så ta en tur til legevakt igjen og få en annen lege til å se på det.
  Det sagt, så hadde jeg fryktelig vondt i beina på slutten. Selv om jeg ikke var aktiv. Fikk også kramper heeele tiden på slutten av svangerskapet
   
  • Liker Liker x 1
 4. Turid-Laila Guest

  Her har det vært hovent og litt blått bein ved blodpropp. En blodprøve har slått ut, og en røntgenundersøkelse med kontrastinjeksjon har liksom vært der for å bekrefte det og se str.

  Jeg hadde krevd mer om jeg hadde hatt mistanken. Jeg har selv mistenkt etter blodproppen og gått gjennom dette flere ganger nå.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Neinei Forumet er livet Mailykke 2018 VIP Februarlykke 2016

  Hvis du er bekymret, så er du det. Det er ikke teit eller unødvendig, det er den følelsen du sitter med og den bør og skal helsevesenet ta på alvor.

  Ring føden igjen. Og ring legevakta igjen. Hvis du ikke kommer noen vei, ring jordmor i morgen og få henne til å til å ta diskusjonen med føden. Og funker ikke det: ring fastlegen!
   
  • Liker Liker x 1
 6. Blu-Ray Forumet er livet Novemberlykke 2015 Oktoberskattene 2015

  1: Tok han ikke blodprøver?
  2: Tok han ikke ultralyd?


  Min erfaring med legevakten er dårlig. Jeg forstår ikke hvordan de greier det, 3/4 ganger jeg har vært der har de tatt feil/stilt feil diagnose. Så jeg stoler overhodet ikke på dem, og det bør ikke du gjøre heller utifra de opplysningene du gir oss her (hva legen undersøkte).

  Du kan ha blodpropp. Hvorfor?

  1: Fordi du ligger eller sitter store deler av dagen.
  2: Fordi du er gravid og har veldig økt sjanse for å danne blodpropper.
  3: Fordi du nærmer deg slutten av svangerskapet og risikoen øker.

  At du verken er hoven eller rød, eller har synlige vener, har overhodet ingenting å si når det kommer til blodpropp. Jeg har hatt blodpropp mange, mange ganger. Dessverre. Da i forbindelse med svangerskap og fødsel, fikk det mot slutten av svangerskapet. Og det utartet seg på veldig mange forskjellige måter. Jeg var kun UNNTAKSVIS hoven og rød i beinet. Stort sett kunne du ikke se at jeg hadde blodpropper, det var kun når de hadde sittet der en måneds tid at du kunne se det - da var jeg allerede på sykehuset.

  Det du gjør, hvis du ikke har gjort det, er at du drar til fastlegen. Du krever en undersøkelse, dvs. at de tar en blodprøve (ddimer? husker ikke hva den heter) og eventuelt tar ultralyd av benet ditt. Blodpropper kan potensielt være livsfarlige, og du skal ikke gi deg før de kan garantere at du ikke har blodpropp. Så bestill time IDAG.

  Med det sagt var mine symptomer, tidlig i forløpet, smerte i benet. Smerten ble verre av å ha benet ned kontra å ha benet opp. Jeg lå på sykehuset med lungeemboli (blodpropper i lungene) da jeg fikk min første trombose/blodpropp i benet. Jeg var ikke hoven, jeg hadde bare vondt i benet. Selv om jeg lå på sykehuset med blodpropper, og klaget over bensmerten, så konkluderte legene (etter å ha målt og undersøkt benet) med at jeg IKKE hadde blodpropp i beinet.

  VEL, de tok feil!!! Veeeeldig feil. Og idag går jeg rundt med en metallbit i kroppen som skal holde venen åpen, og har traumer og arr etter operasjoner i beinet på grunn av den hersens blodproppen de ikke greide å løse opp.

  Og erfaringsmessig tar leger ofte (alltid, hos meg?) feil. Så stå på ditt!!! Ikke gi deg!!!
   
  • Liker Liker x 1
 7. HappyMommy Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  De tok ingenting, han kjente kun på leggen og sammenlignet den med venstre legg:(
  Fastlegen min har ikke noe ledig time før midten av november, jeg ringte tidlig på morgen for å få haste time samme dag men de mente det ikke var «alvorlig» nok for å ha meg inn samme dag, at fastlegen hadde mange pasienter og ingen ledig time. De ba meg dra til legevakten igjen, noe jeg ikke kommer til å gjøre.
  Nå har smerten heldigvis gitt seg, men kjenner inni mellom at det vibrerer på en måte og at det er ømt. Har prøvd å lese litt på egenhånd å lurer på om det kan være at babyen klemmer på noen nerver og at det kan være isjias(?) nerven som gjør at jeg har vondt. Aner ikke.
  Føler fortsatt at jeg burde få det undersøkt men vet ikke hvem jeg skal dra til, kiropraktor? Privat lege? (Føler de skal si det samme) Har også vurdert å bestille time hos akupunktur og se om det hjelper noe.
  Er så håpløst akkurat nå, vet ikke hva jeg skal gjøre:(
   
 8. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Bare så det er sagt: legen din har IKKE lov p ikke ha ledige timer etter fem dager. Fem dager er maksgrense på hvor lang ventetid det kan være. Tar det så lang tid så har legen din alt for mange pasienter i forhold til sin kapasitet. Ring legekontoret og krev time innen fem dager, ellers får de gi deg time hos en annen lege på det legekontoret
   
  • Liker Liker x 1
 9. Blu-Ray Forumet er livet Novemberlykke 2015 Oktoberskattene 2015

  Har de ikke turnusleger? Ja, kan absolutt være nerver. Skjer mye i bekkenet i et svangerskap, jeg har ofte vondt nedover beinet. Men det er en annen type smerte da, mer som om du får strøm..

  Ville dratt på legevakten igjen faktisk. Er nok en annen lege der nå.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Jeg har ikke lest alle svarene dine, men som sykepleier som daglig har hatt med pasienter med mistanke om blodpropp å gjøre, så vil jeg anbefale deg sterkt til å få en secoubd opinion. Du er gravid og er immobil, to risikofaktorer bare der. Så, stå på krava!! :nailbiting:
   
  • Liker Liker x 2
 11. HappyMommy Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Dette viste jeg ikke, takk for at du sa ifra!:Heartblue
   
 12. HappyMommy Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Bor i Oslo, vet ikke om du også gjør det, men legevaktene her er seriøst håpløst! Jeg kom ikke inn sist før 2 timer etter at jeg ankom legevakten. Stolene er såå harde og jeg sliter med brukket halebein :(
  Vil heller dra privat til noen, hvor kan jeg få det undersøkt? Har du noe tips til hvem jeg kan dra til?
   
 13. Blessed_palms En gang må være den første... *MIA* VIP Himmelbarn Febbisbebbis'18

  Dårlig at du ikke fikk ordentlig hjelp verken hos føden, legevakt eller fastlege! Håper du snarest får sjekket opp i dette ordentlig:)

  Min mor fikk blodpropp mens hun gikk gravid med meg. Ingen tok henne alvorlig på sykehuset, bortsett fra en lege som gikk mot strømmen. Hadde det ikke vært for ham, kunne det gått ille. Vil ikke skremme deg eller noen, er bare glad for at du ikke gir deg:) Stå på!
   
  • Liker Liker x 1
 14. Blu-Ray Forumet er livet Novemberlykke 2015 Oktoberskattene 2015

  Volvat. Eneste jeg kommer på. Bor ikke i oslo, men tilhører Ahus. Som er fullstendig håpløse.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Jeg ville tatt en D-Dimer prøve og utlralyd av beinet + evetuelt blodglass prøve. Har selv hatt blodprop 2 ganger :)
   

Del denne siden