Blodfortynnende pga tidligere MA

En tråd i 'Juni 2021' startet av ElskerJesus<3, 19 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Hei :) då har me akkuratt vært på ultralyd å fått sitt eit lite gull på skjermen :Heartblue er 8+1 idag, og det var egentlig ikkje TUL, men kontroll etter ma i uke 18 (baby var 16 veker). Tidenes kjekkaste GY som klappa når eg sa eg va gravid igjen(va redd eg skulle få kjeft siden eg blei gravid veldig kjapt etter MA:laughing002). Hu sa hu egentlig ville setta meg på blodfortynnande før eg blei gravid, men at hu nå tenkte at eg likevell burde begynne på det og ta det fram til veke 36. Grunnen var at ofte kunne sånn heilt uventa død komme av dårlig blodtilførsel til morkake, og blodfortynnande ville gi god blodtilførsel og kunne førebygga SA. Er det andre som har fått samme info, og eventuelt går på blodfortynnande?

  Skulle få meir oppfølging også, det er godt, sjølv om eg ikkje har sånn massivt behov for det, men godt å være føre var :) så skal tilbake i veke 12 :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Sniker fra mars jeg :)

  Så flott med tidenes gyn, det er ekstremt viktig etter sånne opplevelser som du har hatt. Lavdose blodfortynnende fra ca uke 10 og til uke 36 er forbundet med få risikoer og bivirkninger, og samtidig god effekt for å forebygge morkakesvikt/dårlig sirkulasjon i morkaken. Nå vet jeg ikke om din lille ble obdusert? Men tenker det uansett er et fint forebyggende tiltak at gyn setter deg på blodfortynnende, antar det er 75mg Albyl-E eller noe slik? Samme dose gis også til gravide som tidligere har hatt alvorlig svangerskapsforgiftning, så det brukes ved ulike tilfeller. Man må begynne seneste 12+0 for at det skal ha effekt fikk jeg beskjed om.
  Jeg har gått på det etter et svangerskap med alvorlig morkakesvikt, som dessverre ikke endte bra, og mitt neste svangerskap på blodfortynnende var vellykket. Nå er jeg gravid igjen og går på dette nå også, er foreløpig bare 19 uker, men alt har sett fint ut til nå, :)
  Lykke til med svangerskapet!
   
 3. -lillemy- Glad i forumet MayDay2021 JuniJubel2021

  Gratulerer så mye:Heartred jeg har hatt MA og går på Albyl E av samme årsak som deg:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Familiedrømmen Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Gratulerer :Heartred Jeg har selv hatt MA og blodpropp, to forskjellige anledninger. Jeg fikk beskjed om at hvis man ikke har "anlegg" i blodet som tilsier at man får fortere blodpropp, er det unødvendig med blodfortynnende.
  Jeg gikk ikke på det forrige svangerskap heller, men de på sjukehuset var veldig usikre. De satt meg på 6 uker med blodfortynnende sprøyter etter fødsel.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Strå91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Gratulerer!

  går på blodfortynnende selv, men dette er grunnet fare for blodpropp iht at jeg ble overstimulert
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 6. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jeg går også på blodfortynnende, Klexane, men det er i forbinnelse med IVF :) Så fantastisk å få se lille gullet på skjermen! Gratulerer så masse med det ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Bellmam Andre møte med forumet

  Jeg har diagnosen habituell abort, etter to MA og en SA. Ble utredet uten å finne noen årsak til abortene. Fikk Albyl-E ved positiv test denne gangen, og i dag fikk jeg se et bankende hjerte på TUL for første gang :Heartbigred Vet ikke om det har sammenheng med Albyl-E, men er så glad at jeg ikke klarer slutte å gråte. Ny TUL om to uker, og skal stå på blodfortynnende fram til uke 36 :love7
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Så kjekt at du snike når du komme me så masse god info :happy: me valgte å ikkje ta obduksjon, ville heller ha baby med heim :Heartpink men UL i uke 14 viste en tilsynelatende frisk og fin baby, så dei veit ikkje ka som har skjedd. Var veldig høg på glede etter UL'en, så stilte ikkje mykje spørsmål. Kjekt å høre at du har vellykka svangerskap bak deg nå :love7 takknemlig for ei fantastisk gynekolog dame som tar tiltak for å være føre var :)
  Tusen takk for svar :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Å så kjekt :love7 var veldig godt å se baby på UL idag ja :) kor mange veker på vei er du?
  Godt å høra at fleire går på dette, blei så gira at eg spurte ikkje så masse, og har aldri hørt om andre som har tatt dette (iallefall ikkje bete meg merke i det).
   
 10. Empe Flørter med forumet JuniJubel2021

  Jeg går også på blodfortynnende, jeg tar klexane I ganske heftig dose. Men dette er pga blodpropp tidligere i år, og ikke pga baby i første omgang. Men fikk beskjed om at det skulle være helt trygt, og at jeg vil bli fulgt godt opp igjennom svangerskapet :happy:

  Jeg syns det er litt skummelt å skulle kjøre på med store doser med klexane, men de sier jo at det ikke finnes noe som tyder på at det er skadelig for fosteret, så da må man jo nesten bare stole på det :happy:❤️

  Jeg er bare 5+6, og skal gå på det igjennom hele svangerskapet. Er spent på hvordan de har tenkt å seponere før fødsel osv,kjenner jeg blir stresset av det, selv om det er fryktelig langt frem :shy::shy:
   
 11. Bellmam Andre møte med forumet

  Jeg er 7+3 :love2 Det er ganske vanlig å bli satt på det etter gjentatte SA/MA såvidt jeg har forstått iallfall :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Eg leste gjennom vedlegget i dei blodfortynnande tablettane og der sto det at ved svangerskap så kan det gjer stor skade på gravid og eller baby ved langvarig bruk på slutten av svangerskapet. Eg tenkte de va nok derfor me kun skulle gå på det til uke 36. Rekne med det då er likt for deg, at du heller ikkje skal gå på det på slutten eller? Ville hørt med legen :)
   
 13. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Ja det var eit deilig øyeblikk ❤ så nå e eg klar for å bli med i junijubel gruppa :D det kan vel du fikse?:Heartblue
   
  • Liker Liker x 1
 14. Empe Flørter med forumet JuniJubel2021

  På klexane står det ingenting om at det er farlig for baby, bare at man skal forhøre seg med lege før man blir gravid/ammer. Og legen sa I dag at det ikke fantes noen dokumentert virkning på baby. Regner med jeg skal slutte en stund før fødsel, men det tror jeg er fordi det er farlig å ha for tyndt blod når man skal føde. Vil tro at dersom det kommer noen større blødninger u der fødsel, så er disse vanskeligere å få stoppet dersom man ikke har seponert de blodfortynnende:sorry:

  Blir I allefall vektkontroll for meg en gang i mnd og endel fler UL fikk jeg beskjed om. Så det er jo betryggende ;):)❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Juniivfspire Flørter med forumet JuniJubel2021

  Gratulerer med baby - stas å se på skjerm ❤️ Jeg går på både albyl e og klexane pga gjentatte SA/MA. Jeg har mistet gjentatte ganger mellom uke 6 og 8. «Teorien» er at blodet koagulerer i livmoren og at det ikke blir god nok blodtilførsel for at foster kan utvikle seg. Så gir de blodfortynnende i håp om at det muligens kan gjøre en forskjell. Etter meg beskjent skal jeg bare gå på det nå i begynnelsen, til jeg er over «første kneika». Er nok ulike årsaker til at det gis, men skal jo ikke være skadelig.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. litapi Glad i forumet Septemberlykke 2021 Assistert-jentene

  Gratulerer med fin TUL! :Heartred
  Jeg går på Fragmin i sprøyteform grunnet både gjentatte MA og overstimulering. Men jeg har bare sprøyter til uke 10.

  Tror jeg skal spørre om mer. Går du på tabletter eller sprøyter?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Takk❤

  Ka er egentlig overstimulering?

  Tabletter, 1 til dagen, så er ganske lav dose :)
   
 18. litapi Glad i forumet Septemberlykke 2021 Assistert-jentene

  Jeg har hatt IVF - og da stimuleres man med hormoner for å få flest folliker. Og når man blir gravid produserer kroppen selv hormoner, og det kan forverres. Dermed blir man overstimulert.
  Det kommer i flere grader. :)
   
  • Liker Liker x 1
 19. Tanjaa Flørter med forumet JuniJubel2021

  Eg går på Albyl-E pga tildligere MA og SA. Forrige gang gikk eg på både Albyl-E og Klexane, men det endte dessverre i ein SA allikevel :(. Denne gangen har GYN kuttet ut Klexane, for det kunne risikere blødninger, så har eg fått hormontilskudd i tillegg. Håper så inderlig at det skal gå fint denne gangen. De neste to ukene føler eg er de mest kritiske, siden det er i uke 6-8 eg har mistet før.
   
 20. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Håpe virkelig babyen utvikler seg heilt fint gjennom både veke 6, 7 og 8 og videre :smiley-angelic001 må vera utrulig vondt å komme seg gjennom dei vekene! Sende deg mykje styrke :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden