Bli satt i gang vs. spontan fødsel

En tråd i 'Februar 2019' startet av Reana, 18 Feb 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Da jeg nå har passert termindato og skal på overtidskontroll på torsdag har tanker om igangsatt fødsel virkelig satt fart i hodet. Google er ikke alltid ens beste venn, men nå som dagene føles som måneder er det vanskelig å tenke på noe annet enn fødsel. Jeg er førstegangsfødende og har vel bare vage forestillinger om hva som venter uansett om det blir en igangsatt fødsel eller om den starter spontant av seg selv.

  Her inne er det så mange gode og kloke mammaer, noen har gjerne flere fødsler bak seg også. Om noen har erfaring med å bli satt igang og har lyst å dele så setter jeg pris på det :) Aller helst ønsker jeg at kroppen skal starte selv, men det er jo en grunn til at de har retningslinjer om hvor lenge man kan gå før de griper inn også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Katzilla87 Glad i forumet Novemberlykke 2016 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Jeg ble satt i gang noen dager over termin med førstemann. Etter eget ønske pga dårlig form og veldig veldig sliten. Jeg var allerede litt moden, så slapp unna og få ballongkateter. Så jeg gikk rett på tabletter vaginalt. Fikk første dose på ettermiddagen og en ny på kvelden. Litt før 5 våknet jeg med vondt i magen som kom og gikk. Ble sjekket og vannet gikk før hun rakk og kjenne, og var 4 cm. Ble flyttet til føden. For min del var det veldig intenst, med lite pauser mellom riene, mer konstant smerte. Noe som kan skje når man blir satt i gang pga medisinene som tilfører hormoner i tillegg til de naturlige. 6 timer tok det før han kom ut, så gikk ganske fort også. Men føler ikke det var negativt med å bli satt i gang. Var i så dårlig form fra før at det var verdt og få det overstått :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 3. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Sniker jeg :)

  Ble satt igang 2 ganger, gått fint begge gangene. Var ikke kjempemoden nå sist, så da fikk jeg ballong. Gikk i fødsel av meg selv 26 timer etter ballongen ble satt. Lang fødsel, men en god opplevelse tross litt dramatikk grunnet lav fosterlyd på baby grunnet stram navlesnor rundt hals, men jm og lege hadde full kontroll hele veien. Litt hjelp av sugekopp på slutten grunnet den navlesnora.

  Hadde veldig hyppige rier i begge igangsatte fødsler og skjønner det kan være mer mellomrom mellom riene ved spontan fødsel. Men fødung er jo vondt uansett, så trenger ikke bli så mye verre selv om en blir igangsatt.

  Masse lykke til! :) ❤️
   
  • Informativ Informativ x 1
 4. Fykers Gift med forumet Marsipanene 2019 Marslykke 2016 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Har ingen erfaring med å bli satt i gang. Men jeg har født 9 dager på overtid og vet hvordan du har det nå. Håper kroppen kommer i gang av seg selv! Har du/skal du bli strippet denne uken? Det var det som fikk det i gang hos meg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Har ikke blitt strippet siden torsdag, kan evt ringe helsestasjonen i morgen og høre om jm er tilgjengelig før torsdag så jeg får en runde til før den kontrollen :)
   
 6. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Man vet jo ikke hvordan fødsel hadde blitt om den hadde startet av seg selv heller, er jo de som plutselig går i intense styrtfødsler også så er ikke sikkert at det hadde blitt verre om det hadde startet av seg selv :) Skjønner godt det, om formen er dårlig vil man bare bli ferdig!
   
 7. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Tusen takk :) Jeg var rundt halvveis i modningen sa jm på terminkontroll, så kanskje jeg hadde fått ballong også. Hører mange sier at det er en ok måte å starte på. Vondt er det uansett, men er en del som sier at det er mer intenst når kroppen i utgangspunktet ikke er helt klar. Håååper at det skjer noe av seg selv snart.
   
 8. Fykers Gift med forumet Marsipanene 2019 Marslykke 2016 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Jeg tipper de vil prøve å strippe på sykehuset på torsdag, med mindre du blir satt i gang samme dagen? :)
   
 9. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Det gjør de helt sikkert, er jeg heldig er jm jeg går til på helsestasjonen på jobb på fødeavdelingen den dagen også :) Håper hun er på jobb der når det blir fødsel.
   
 10. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja vi får krysse fingrene for spontan fødsel først, også skal det nok gå bra om du blir satt igang også :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Hadde vært fint om kroppen satte i gang selv, men det går nok fint uansett :) Er mest sliten nå, har bare lyst å møte jenta vår.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Minibo Betatt av forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Eg vart satt i gang med første, etter langvarig vannavgang. Fekk to piller vaginalt.

  Denne gongen starta kroppen av seg sjølv med rier. Begge fødslene var egentlig ganske like lange (frå riene starta) og nokså like vonde, så det var ikkje så stor forskjell for min del.

  Litt meir intense rier i latensfasen då eg vart satt i gang, men då var eg allereie innlagt og fekk morfin for å få sove litt. Denne gongen satt eg i bilen på såpeglatt føre midt på natta og håpte vi snart skulle være framme... Trur vi brukte 2 timer til sjukehuset, det tar vanligvis litt over 1.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Fand Blir kjent med forumet

  jeg ble satt igang med nr. 2. fikk ballong på fredag, modningspiller hele helga, vannet gikk/ble tatt mandag kl. 15.00. jenta var ute 17.23 :) Hadde ikke noe vondt før vannet gikk, så vi lå på sykehuset, så hele sesongen av bodyguard og spiste godteri :) de 2.5 timene fødselen varte var heftig! Men jeg følte meg som en superkvinne! Etter fødselen kunne jeg dratt rett hjem, ble jo ikke sliten engang :)
  1.fødsel varte i 17 timer og kroppen var så sliten og skjønte ikke hva den skulle gjøre. Det syns jeg var helt grusomt.
  Fødsel nr.2 var så rå at jeg håper jeg blir igangsatt på en evt.fødsel nr. 3 også :)
   
  • Liker Liker x 1
 14. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Oi, den kjøreturen må ha føltes som en evighet!
   
 15. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Wow, superkvinne! :D Så godt å høre en så god opplevelse!
   
 16. Minibo Betatt av forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Ja den var ganske langdryg. Heldigvis var ikkje riene så veldig vonde ennå. Men eg var glad eg vart henta med rullestol i døra på sjukehuset så eg slapp å gå heile vegen.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Mordi Blir kjent med forumet

  Jeg har blitt satt i gang med begge mine. Fødslene har vært veldig ulike, den første lang, og den andre kort! Riene har også være helt ulike. Jeg har ingenting i mot å bli satt i gang denne gangen heller, men håper jeg slipper maks overtid!
   
  • Liker Liker x 1
 18. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Var på overtidskontroll på torsdag og har fått tidspunkt for igangsetting på tirsdag (42+1). Er nesten helt moden og hadde 2cm åpning før stripping. Håper fortsatt at fødsel skal starte av seg selv før den tid, men er egentlig inneforstått med at det sikkert blir igangsetting siden kroppen ikke klarer å komme skikkelig i gang av seg selv.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 19. Isla Elsker forumet Marsipanene 2019 Oktoberlykke2020❤ ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Krysser fingrene for at det skjer noe snart ♥️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Reana Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Lever fortsatt i håpet ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden