Ble din baby bedre i magen av erstatning?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av pernillis, 12 Aug 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. pernillis Andre møte med forumet

  Hei!

  Jeg har en liten på 2mnd som plages enormt med luft i magen. Jeg vet at mye kommer av at hun svelger en del luft når hun dier (vi skal sjekke tungebånd om 2 uker). Men er usikker på om kanskje hun kan reagere på noe jeg spiser. Hun har vannete mørkegrønn bæsj egentlig nesten hele tiden.

  I tillegg til mye luft og uro, så er hun en liten bærebaby. Eneste stedet hun sover godt og lenge er i bæresjal. Jeg er dausliten, og har gått ned 6kg disse ukene etter konstant byssing og bæring. Veier mindre enn hva jeg gjorde FØR førstemann.

  Mannen er ikke veldig flink til å bidra med middag og husvask (finner fort unnskyldninger til at det er andre ting med huset som må bli gjort, og at han har skole. Det skal sies at vi driver med oppussing i tillegg). Jeg må ta meg av levering og henting av storesøster iom at han begynner tidlig og er ferdig sent.

  Det jeg konstant går rundt å tenker på er om livet hadde blitt litt lettere om vi hadde gått utelukkende over på erstatning. Det høres veldig egoistisk ut, og i en perfekt verden ville jeg ha ammet hele veien ut. Men jeg forstår ikke hvor jeg skal hente energien til å begynne med elimineringsprosess i kosten min. Spesielt melkefri kost. Jeg har allerede gått ned så mye.

  Det som er risken er jo at det overhodet ikke blir «mirakelkuren» som jeg ser for meg.

  Storesøster sluttet å amme etter 2,5 mnd pga stramt tungebånd (fikk det til slutt ikke til) og jeg mener bestemt at det var rundt tiden vi begynte på erstatning at hun sluttet å ha så mye vondt i magen.

  Erfaringer? Tanker? Er jeg bare desperat?
  Jeg tenkte selvfølgelig i første omgang vente til tungebåndet er sjekket, og evt stå i det én mnd til og se om tarmene enkelt og greit bare ikke er helt på gli enda.
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Erstatning er hardere for magen så det skal egentlig gi mer mageplager enn morsmelk.
   
 3. pernillis Andre møte med forumet

  Litt hard mage ja kanskje. Men nå er hun plaget med luft og hvis det er noe jeg spiser hun plages av, så vil jo det automatisk elimineres.
   
 4. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det her høres ut som min baby.. jævlig slitsomt :wacky:
  Hun reagerer på kumelkprotein og soya, så hun ble bedre i magen da jeg kuttet det. Ville faktisk forsøkt det fremfor erstatning. I såfall erstatning uten kumelk. Man ser gjerne bedring etter 2-3 uker av melkefri kost. Anbefaler isåfall melkefri sjokolade fra minde, og masse havreis fra oatly.
  Men - bæres i sjal for å sove krever hun fortsatt, 5 måneder gammel nå.
  Også må du få samboeren din til å skjerpe seg, for det er innmari mye mer slitsomt med en sånn baby pluss henting og levering i barnehage, enn jobb og skole, selv om han sikkert også er sliten.
   
  • Enig Enig x 1
 5. pernillis Andre møte med forumet

  Men jeg vet liksom ikke hvor jeg skal begynne! Jeg kuttet ren melk for lenge siden, så det drikker jeg ikke uansett. Bortsett fra en sjelden gang. Usikker på om jeg ser forverring da.. synes alt er så diffust og litt «gjettelek» hele greiene.

  Jeg er så veldig glad i middager med fløte, godt brød osv.
  Det handler jo litt om livsglede også? Når man allerede står oppi noe slitsomt, så skjønner jeg ikke helt hvorfor man skal ta vekk de små tingene som løfter hverdagen
  Jeg skjønner det selvfølgelig altså, morsmelk er liksom det beste rent næringsmessig. Men det kan hende jeg tar lettere på det iom at storesøster var flaskebarn.
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Hvis du ønsker å slutte å amme, så er det ingenting feil med det :) så lenge det er rett valg for dere!❤️
  Tror endel brød er uten melk, men jeg tåler ikke gluten fra før, så har ikke helt oversikt. Fløteerstatningen som heter Gryr er faktisk utrolig god, så fløte savner jeg ikke. Rømme og gulost har jeg ikke funnet fullgode alternativer for, men masse godt alternativ til sjokolade og is. Jeg synes det er kjipt å begrense kosten min, men det er ikke for alltid og jeg vil veldig, veldig gjerne amme.
  Men som sagt - det betyr ikke at det er noe feil i å avslutte ammingen og gå over til flaske og mme i stedet ❤️ Snakk isfåall med lege om symptomer og mulighet for å prøve ut melkefri mme. Den er ganske dyr men ved behov får man den på resept.

  Jeg var lenge i tvil om mi reagerer siden jeg ikke bruker mye meieriprodukter i kosten min, drikker feks aldri ren melk. Men jeg måtte være helt melkefri for å se forbedring, også fant jeg nå i sommer ut at hun reagerer på soya også da. Var veldig urolig baby, mye gråt, vanskelig å få til å sove på dagtid og blodspor i avføring, skummende bæsj eller helt grønn avføring som har vært tydeligste symptomer her.

  uansett håper jeg du finner en løsning som blir riktig for dere ❤️ Blir like fine barn på mme også!
  Dersom hun reagerer på kumelk og starter med mme uten dette vil nok magen bli bedre :) håper også klipp av tungebånd kan hjelpe.
   
  • Enig Enig x 1
 7. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  det er veldig liten sjanse for at hun reagerer på noe du spiser bortsett fra melkeprotein og det er det i vanlig mme også. Hvis du skal gå over til mme ville jeg da gitt en type uten melkeprotein for å sjekke ut om hun blir bedre da.
   
 8. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Enig med Veivalsa, det kan veldig godt hende dette er melkeproteinallergi.
  Kjenner meg veldig igjen i problemene dine, absolutt alt av det :oops:

  Hvis du ikke orker ammingen mer så er det helt innafor å slutte. Du kan prøve med vanlig mme først, men hvis du ikke ser bedring ville jeg snakket med legen og fått prøve en melkefri mme. Det er best å ta det gjennom legen fordi du da kan få refundert pengene for erstatningen om det viser seg å være mpa (melkeproteinallergi), men da må du ha en resept fra legen først, så kan du teste og om det blir bedring så kan legen sende inn søknad til helfo om å få det på blå resept. Får du det innvilget får du det du har lagt ut for refundert også kan du hente ut nye kostnadsfritt.
   
 9. pernillis Andre møte med forumet


  Jeg er litt usikker på om jeg ønsker å slutte å amme eller ikke. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke er noe for meg, og jeg har allerede planer om å kutte det når han går i permisjon når hun er 7mnd. Men jeg vil jo gi det beste til barnet mitt nå når jeg er i permisjon selv, og jeg ser at hun koser seg mer med puppen enn det førstemann gjorde. Så det handler nok mye om dårlig samvittighet ved å ta dette vekk fra henne :(

  Jeg får høre litt med legen evt. Jeg er så i tvil på om jeg klarer å kutte melk HELT.
  Hun her gråter egentlig relativt lite. Det er mer kaving, pressing og litt "klaging" (om jeg kan kalle det det?), og mest på ettermiddag/kveld. Det er problematikken med å få henne til å sove for seg selv på dagtid som er den største utfordringen, jeg bare lurer litt på om disse to kan henge sammen. Har også mistenkt stille refluks, for hun svelger ofte når hun ligger og hikker mye. Men det virker ikke som hun har noe vondt når det skjer.

  Jeg har sett blod i avføring kun én gang, og som sagt så har hun nesten alltid grønn bæsj med korte perioder med vanlig gul bæsj.

  Håper virkelig noe skjer snart ja. Får begynne med sjekk av tungebåndet og ta det derfra! :)
   
 10. pernillis Andre møte med forumet

  Ikke sant.. Når folk sier at barna er plaget av at man spiser ting med løk i, så blir jeg litt sånn, virkelig? De har jo funnet ut ved forskning at til og med ikke alkohol (som er så sterkt) går i melken en gang, om så EKSTREMT lite. Men for all del, ikke vet jeg :p

  Vi får se hva jeg gjør. Nå venter jeg i første omgang på sjekk av tungebånd og tar de derfra :)
   
 11. pernillis Andre møte med forumet

  Takk for støtten! :)
  Jeg er redd for at hun reagerer på det ja. Hvis det er det som er tilfellet er nok veien veldig kort mot å gå over på melkefri MME ja.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Sjekk tungebåndet først du ja, og se hva det fører til :)

  ok, problemet her var i det hele tatt å få babyen til å sove uansett hvor det var. Babyen min er nå 5 mnd og sover fortsatt ikke noe sted alene på dagtid. Det er helvetes slitsomt og jeg holder egentlig på å bli helt gal av aldri å få en liten pustepause på dagen (hun sover ikke noe særlig i vogn, aldri i seng, så stort sett bare om jeg bærer henne). Men akkurat det har jeg ikke funnet noen løsning på enda selv om hun har mindre magetrøbbel :)
   
 13. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Gud så slitsomt! Slik var det de 3-4 første månedene her, men da vi kuttet melk klarte hun å sove uten at jeg måtte bære. Dere har sjekket alt av reflux, låsning i nakken og sånt?
   
 14. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, dessverre får man si for det hadde vært så fint om det var no mer å prøve, er hun behandlet for låsning i ryggen og det er nå bra. Hadde mer reflux, både stille og gulp ut av munnen da jeg spiste melk, men det har blitt veldig mye bedre. Så jeg er litt fortvila over at det ikke blir bedre. Sover ikke mer enn maks 2-3 timer sammenhengende på natt og som regel kortere også :wacky:
  Men har bare vært soyafri et par uker, så kanskje jeg må vente til det har gått flere uker etter inntak av soya.
   
 15. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Ja det kan godt hende du må vente litt til med soya. Kanskje du kunne fått en henvisning for å bare dobbeltsjekke den refluxen? Selv om det har blitt litt bedre med melkefri kost så kan det jo hende at det er det som gjør at hun ikke vil ligge / sove alene. Håper det bedrer seg! Unner virkelig ingen det å ha en klisterbaby som ikke vil sove!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Har du prøvd miniform dråper? Eller semper dråper? Mange bruker disse ved luft i magen. Miniform dråper har jo vært i bruk ufattelig lenge, og anbefales av sykehus og HS. Begge kjøpes på apotek, miniform må oppbevares i kjøleskap. Du kan bruke begge dråpene samtidig også. Ble veldig mye bedre her etter at vi begynte med dråper. Du kan bruke de både om du ammer eller bruker mme.
   
  • Liker Liker x 1
 17. pernillis Andre møte med forumet

  Ja har prøvd minifom. Usikker på om det funket eller ikke. Det sklei litt ut når vi dro på ferie pga oppbevaringen og så har vi ikke brukt det på en stund. Men jeg burde kanskje begynne på igjen for å se om det gir bedring :)
   
 18. pernillis Andre møte med forumet

  å herre, stakkar deg! Håper ikke jeg må gå så lenge å bære! Da kommer jeg til å forsvinne :eek:
  Hun her sover heldigvis på natten i egen seng. Det er akkurat som det kommer til et punkt (rundt 21.30) hvor det går greit å legge henne ned.
  Ellers på dagtid er det svææært krevende å få henne til å sove noe annet sted enn i bæresjal eller på armen. Får vi henne til å sove, så sover hun maks 10-20min alene. Hvis vi er heldig 40min.

  I dag har hun hatt ekstra vondt i magen, og har sovet et strekk på maks 1,5 timer på meg i dag, de fleste lurene bare 40min til tross for at hun er blitt bært. Pleier egentlig å ha et strekk midt på dagen på 3-4 timer.
   
 19. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Ja ingen ting som tyder på at verken mat eller alkohol går i melken, bortsett fra melk. Hvis man skal kutte ut alt man spiser av mat hver gang babyen har vondt i magen blir det ikke mye igjen. Håper du finner ut av det. Nr 1 her hadde melkeprotein allergi og sov kun korte perioder i bæresele, vet ikke hvor mange timer jeg gikk og gikk både inne og ute med han i sele. Holdt på å gå på veggen! Men uten melk begynte det å løsne med søvn og fra 3 mnd har gutten hatt et stort sovehjerte (han er nå 5 år).
   
 20. Vimsen88 Flørter med forumet MayDay2021

  Beklager trådkupping! Men her ble det en liten vekker for ting jeg selv har gått og grublet på de siste dagene - mini her på snart 3mnd har flere av de samme symptomene jeg ser bli skrevet her (grønn, flytende bæsj, "skummende" bæsj, presser og kaver mye men egentlig veldig lite som kommer ut om gangen, gråter lite men stresser og virker sliten, sover normalt svært lite på dagen, og maks en halvtime om gangen, aldri for seg selv, han må sove på meg ellers våkner han tvert, virker urolig osv.. ). Vi delammer - får hipp mme, frem til for snart en ukes tid siden har alt vært fint, men så fikk han geønn avføring, mindre mengde og mer flytende enn vanlig, med kraftigere pressing, mindre "gevinst" og generelt en litt mer klagete/ utilpass baby. Var ikke klar over at dette kunne være allergier, da ingen i familiene har noe allergi, så vi kjenner ikke til symptomer. Men det kan altså være melkeallergi? :nailbiting: Kan det komme så plutselig?
   

Del denne siden