Bilstol

En tråd i 'Januar 2022' startet av Forsøk3, 14 Sep 2021 kl 20:40.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Januargutt1 Betatt av forumet ❤Januarlykke 2022❤

  Hvilken bilstol har dere kjøpt? Eller har fra før? Jeg vil gjerne ha en som er lett og som kan dreies rundt. Noen tips eller erfaringer?
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 2. Advokato Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 ❤Januarlykke 2022❤

  Tror det bare er Cybex Cloud z og Britax Babysafe 3 av babystolene som er vendbare, det er ikke så praktisk som det høres ut som så det er ikke så utbredt. Babystolen tas jo stort sett ut av bilen for hver tur, og baby plasseres stort sett i den innendørs, så det å sette stolen sidelengs i basen er ikke krevende :shy: Stolene er også tung, veier 4,8 kg begge to, og dyre. Men det er veldig gode stoler, begge to altså!

  Hvis det ikke er en grunn jeg ikke ser, til hvorfor du vil ha vendbar babystol, ville jeg heller valgt en annen, billigere stol - og byttet til stol nr 2 så fort baby passer. Isofixstoler passer gjerne fra 6-7 mnd alt, så det er bare en kort periode!
   
 3. Frkd Glad i forumet ❤Januarlykke 2022❤

  Har hatt maxi cosi carbiofix til de to andre, har kjøpt samme til baby. Helt ok. Den er en av de letteste i kg, hvilket er viktig for meg som har helseutfordringer. Er enig med kommentaren ovenfor. Ville venta med vendbar stol til du skal bytte ut av babystolen. Svææært sjelden vi tok baby utav bilen, uten å ta selve bilstolen med oss.
   
  • Enig Enig x 2
 4. Lolitaa Glad i forumet Tilgangsansvarlig Junibarna 2019 ❤Januarlykke 2022❤ Julimammaer 2016

  Jeg har hatt BeSafe babybilstol med base, også byttet til vendbar når de har vokst ut av babystolen (10mnd-1år er erfaringen her)
   
 5. Moskus Andre møte med forumet

  Cybex Cloud z kan du vende, den er dyr men det barna blir tyngre og tyngre. Jeg ønsker denne får å passe på rygg, nakke og skuldre og SPESIELT bekken når kg komme på barnet ditt kommer.
   
 6. Marthhee Glad i forumet Himmelbarn ❤Januarlykke 2022❤

  Men hørte at den ikke sto på kollisjonstesten :/
   
 7. Advokato Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 ❤Januarlykke 2022❤

  Det var vel bare NAF sin utvidede test den scoret dårlig i frontkollisjon på? Den sier heller ingenting om hvilken helning de hadde i testen, som er avgjørende for hvordan belastningen blir for barnet i kollisjon. Babystolen er generelt et kompromiss med sikkerheten ettersom de må ha så mye helning for at barnet ikke skal få haka på brystet og stenge for lufttilførselen, og da kan det gå negativt ut ellers ved kollisjon. Bilstol nr 2 er mye sikrere fordi den skal ha mindre helning - jo mindre helning, jo tryggere i frontkollisjon pga hvordan belastningen fordeler seg :happy: Så uansett babystol, så er det viktigste at man får 45 grader helning i sin aktuelle bil. Ta tester med en klype salt, så lenge stolen er av nyere årgang så er den helt fin å bruke. Og bytt til nr 2 så fort baby passer ;)
   
 8. Marthhee Glad i forumet Himmelbarn ❤Januarlykke 2022❤

  Viktig med tester syntes vi da : )
   
 9. Advokato Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 ❤Januarlykke 2022❤

  Selvsagt, men man må også ta hensyn til hvordan testene utføres. Det som er spesielt er også at ADAC sin test scorer høyt der NAF sin har feilet. Det er verdt å huske at produsentene tester stolene mange, mange ganger selv, i høyere fart og noe annerledes scenario enn NAF (som bruker en slede?). Den strengeste testen av dem alle er Plus-testen, og den utføres ikke på babystoler fordi de ikke vil bestå, det gjør ikke babystoler til dårlige stoler, men som sagt så er de et kompromiss fordi man må ta hensyn til et spedbarns anatomi i tillegg til sikkerheten ift kollisjon.
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 10. Sirkusdirektøren Forelsket i forumet Tilgangsansvarlig ❤Januarlykke 2022❤

  Vi kommer til å velge BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size. Den fikk gode score-tester både hos NAF og ADAC så vidt jeg har funnet ut, den kan brukes med isofix i vår lille eGolf og den kan festes på vognen vi har bestemt oss for med adaptere.

  Vet ikke hvor tung denne er i forhold til andre (4,2kg?), men for oss er sikkerheten viktig og vi trener mye :rolleyes::p
   
 11. Blomma Elsker forumet Marsipanene 2019 Februarlykke 2022❄️

  Har sett på den vi også. Hvilke adapter / vogn fungerer den med?
   
 12. Sirkusdirektøren Forelsket i forumet Tilgangsansvarlig ❤Januarlykke 2022❤

  de har en egen liste på hjemmesidene sine,er flere forskjellige basert på både at de passer og er tryggemå bruke. Kan vel tenke meg det da finnes flere adaptere også,vi skal i alle fall ha Emmaljunga NXT90F
   
 13. Blomma Elsker forumet Marsipanene 2019 Februarlykke 2022❄️

  Takk! Da skal jeg lese meg opp!
   

Del denne siden