Bilstol

En tråd i 'September 2019' startet av Jusom, 13 Feb 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Jusom Elsker forumet Septemberbarna 2019 Juligull2021

  Når bytter dere bilstol? Og hvilken type har dere/velger dere?
   
 2. Catlady Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Tenkte å bytte når han er rundt 7 mnd kanskje. Han har en vei igjen å gå på å sitte stødig, selv med støtte. Lengde og vektmessig så er han nok stor nok om ikke så lenge.
  Veldig usikker på hvilken vi skal velge. Har stasjonsvogn, men den er ganske liten så det er ikke så god plass. Vanskelig å få prøvd mange forskjellige fordi vi har få forhandlere i nærheten.
  Det ser unektelig praktisk ut med isofix-stoler som kan snues mot døråpningen men i og med at de sjelden er store nok fram til barnet skal sitte framover så tror jeg kanskje at vi kjøper beltemontert med en gang. Sparer på å kjøpe bare en bakovervendt til, kontra to.
  Vurderer kanskje Britax max way pluss, men ser at mange anbefaler Klippan også. Vi er iallefall fornøyd med Britax babystol.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Med de to andre har vi byttet når de var rundt 7 mnd. Byttet til cybex sirona 360 grader. Hovedsakelig pga at den kan snus rundt til døråpningen og at den ikke har noen nedre vektgrense (mine har vært små så hadde tatt lang tid før de både kom over 9 kg og var lange nok til å sitte i stoler med grense på 9 kg). Vært veldig fornøyd.
   
 4. Peanut2018 Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Vi bytta når første var over 1 år, var enda ikke nådd 9 kg, men helsesøster mente at det var helt greit.

  Vi har en britax multi tech og den er i grunn for stor for våres bil. (Volvo v70 stasjonsvogn 2001). Den som sitter ved siden av fører må sitte mer fremoverlent enn det som er komfortabelt.

  Vi har nå kjøpt en axkid minikid, har ikke prøvd den enda, men fikk den anbefalt når jeg sa vi trengte noe som tok mindre plass.
   
 5. Jusom Elsker forumet Septemberbarna 2019 Juligull2021

  Er 9kg max på baby seter? Min er jo 8kg nå. :p jeg trur vi skal prøve en sånn som 360grader stol.
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  nei det er 13 kg som er Max grense på baby bilstol, men de fleste bilstoler nr 2 har 9 kg som nedre vektgrense. Det er anbefalt å bytte til bilstol nr 2 når barnet kan sitte oppreist på egenhånd. Siden cybex sirona kan brukes fra barnet er nyfødt (anbefales med babybilstol først da det er sikrest) kan det sitte i den før det kan sitte oppreist på egenhånd. Jeg er ingen ekspert på bilstoler så det kan godt hende at det finnes andre bedre bilstoler, men vi har ihvertfall vært fornøyd.
   
  • Vinner Vinner x 1
  • Informativ Informativ x 1
 7. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Har kjøpt inn to minikid'er. Ene tvillingen kan skifte til den ift vekten sin, men sitter ikke stødig, så må vente litt.
  Blir sannsynligvis skiftet når de er 7-8 mnd, avhengig av vekt og om de kan sitte selv.
  Bilstol nr2 er jo tryggere enn babystolene.
   
 8. lucky80 Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Hvilke småbarnsstoler tar minst plass, og er samtidig god?
   
 9. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  finnes flere små bilstoler (eks axkid minikid), MEN det er viktig å ikke se seg blind på størrelsen for biler er ulike bygd. Et sete som egentlig er større enn et annet kan virke mindre i bilen.
   
 10. Catlady Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Kan sitere meg selv :D har googla og lest masse, og ser det som mest fornuftig å kjøpe beltemontert. Men gikk for en roterbar som mellomstol, da det fortsatt er lenge til barnet kan klatre inn i bilen selv. Ikke et godt økonomisk valg men.. Har kjøpt Britax Swingfix i size, har ikke fått montert den ennå, trenger litt hjelp fra mannen. Kan oppdatere med våre erfaringer etterhvert. :)
   
 11. BK92 Flørter med forumet

  Hvordan er den i bruk? :)
   
 12. Catlady Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Er godt fornøyd med setet. Det tar egnelig ikke så mye mer plass enn babysetet. Syns det er veldig praktisk å kunne snu setet mot døra da vi har en ganske lav bil. Virker som barnet trives godt i setet også, sitter litt høyere enn i babysetet.
   
 13. BK92 Flørter med forumet

  Takk for svar, vurderer denne selv nå :)
   

Del denne siden