Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
Eggeplommer, sukker, fløte og daim til isen.
(huske å kjøpe vanlig daim-plater, ikke sånne kuler og sånt. Når man hakker opp platene, setter de nydelig smak på isen)
Bunn
eggehviter
250 g malte mandler
250 g melis
1 ss hvetemel
Eggehvite stivpiskes. Malte mandler, melis og hvetemel blandes forsiktig inn. Kle bunnen av en rundt form med bakepapir og smør kantene. Hell røren over i formen og stek ved 170 grader i ca. 45 min - nederste rille.
Fyll
5 dl kremfløte
100 g sukker
3 eggeplommer
100 g daimkuler / daimplater
Kremfløte piskes til krem og settes kjølig. Sukker og eggeplommer piskes til eggedosis. Kremfløten og daimkuler blandes forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Helles over den avkjølte bunnen og settes i fryseren til den er stiv. Bør tempereres før servering, 1 time i kjøleskap eller 30 min i romtemperatur ca.