Bekken problemer :(

En tråd i 'April 2017' startet av Snartpåtjukka, 6 Aug 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Her har jeg kommet 3+6 i dag, og da jeg lente meg fremover så sa det pang i korsryggen. Nå har jeg så vondt at jeg såvidt klarer å gå :( allerede nå lissom!! Flere som har merket det allerede? Skjønner ikke hvordan dette skal ende opp om det ikke stabilisere seg igjen :(
   
 2. Leories Flørter med forumet

  Jeg kjenner det såvidt i bekkenet nå, 4+0. Håper det hjelper med litt trening. Det hjalp forrige gang.
   
 3. Snart2tette Betatt av forumet

  Kjenner det litt jeg også men satser på at hormonene roer seg litt etterhvert og stabiliserer bekkenet! Men så skal det sies at mitt bekken fortsatt ikke var helt bra etter forrige graviditet...
   
 4. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Mitt er heller ikke bra etter forrige graviditet. Har gått til fysioterapeut frem til sommeren satt inn for fullt. Nå må jeg nok tilbake dit :/
   
 5. Snart2tette Betatt av forumet

  Jeg var så dum og kutta ut Fysio også jeg da :p Gikk på trening med fysio hvor man kunne ha med babyen, men ble får styrere med babyen og treninga var litt for kjedelig! Hehe...
   
 6. Irith Elsker forumet Tilgangsansvarlig Aprillykke 2017

  Sist ble jeg 100% sykemeldt i uke 20.. Og holdt meg såpass at jeg ikke brukte krykker..
  Nå er jeg spent.. Bekkent ble aldri bra, og murrer allerede..
  Jeg vil helst ikke ha noen sykemelding..
   
 7. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Hvordan er det nå som jeg har hatt ulønnet perm? Kan jeg gå rett over i sykemelding da? Klarer knapt å gå i dag også :(
   
 8. Mh90 Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Lurer på hvordan det er med sykemelding når man har vært i ulønnet permisjon jeg også.. Har lest noen steder at man må jobbe 4 uker før man har krav på sykepenger. Men kanskje noen som vet det bedre enn meg ? :)
   
 9. Snuppeluraa Forelsket i forumet

  Man må ha jobbet i 4 uker ja, før man har rett til sykepenger. Du kan sykemelde deg før det, men får ingen penger, da det beregnes ut ifra inntekt og ulønnet perm gir ingen.
  Nå må det også jobbes nye 6/10 mnd for rett til ny lønnet permisjon.
  Er arbeidsgiver selv så kanskje jeg kan være litt behjelpelig med spm som omhandler jobb :)
   
 10. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Vel, så lenge man er innom atbeidsplassen har man rett på ny perm har nå jeg hørt... Får jeg sykepenger etter 4 uker selv om jeg ikke jobber?
   
 11. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Har bare hatt 5 dager med ulønnet perm :( og det er 14 dager siden det gikk ut.. må jeg stå i jobb i 14 dager til da?
   
 12. Snuppeluraa Forelsket i forumet

  Ja, altså, du kan jo jobbe i fire uker, bli sykemeldt og være det hele svangerskapet. Du må ikke i den forstand ha jobbet i 6 mnd, men ha hatt inntekt, og sykepenger regnes som inntekt :)

  Ifølge loven har arbeidet "opphørt" ved permisjon over 14 dager, og man må da jobbe seg opp rettigheter igjen, altså 4 uker for sykemelding egenmelding. Vanligvis ville det vært 8 uker for egenmelding, men når det er avbrudd pga permisjon er det kun 4.

  Så vidt jeg kan se skilles det ikke mellom lønnet og ulønnet. Men sjekk med legen eller arbeidsplassen din for å være sikker :)


  Utdrag fra lovverk:


  Jmf. § 8-15 andre ledd: "Retten til sykepenger etter dette kapitlet faller bort når arbeidsforholdet midlertidig avbrytes i mer enn 14 dager. Som avbrudd regnes også permisjon. Arbeidsforholdet regnes ikke som avbrutt ved opphold i arbeidet på mer enn 14 dager, dersom arbeidstakeren har en fast turnusordning eller lignende." Retningslinjene til 8-15: "Syk etter avviklet permisjon: En arbeidstaker som blir syk etter at permisjonen er avviklet og arbeidsforholdet er gjenopptatt, har først rett til sykepenger når vedkommende har arbeidet i minst fire uker, jf. § 8‑2.
   
 13. Snart2tette Betatt av forumet

  Men gjelder dette når man har hatt avtalt ferie også? Har vært i kontakt med nav ang svangerskapspenger og for å ha rett på det må man ha vært i jobb 4 uker, men avtalt ferie gjelder også!
  Og må man evnt jobb 100% alle disse ukene? Har en jobb med fare for utfordrende atferd og ikke villig til å risikere slag/spark i magen :( Og vanskelig for arb.giver å tilrettelegge for 100% arbeid uten risiko...
  Sorry mange spm :confused:
   
 14. Snuppeluraa Forelsket i forumet

  Ingen fare! Hjelper gjerne hvis jeg kan :) Avtalt ferie kommer utenom dette og regnes ikke som avbrudd fra arbeidet - men om ferie kommer etter permisjon er jeg veldig usikker på om det vil telles som arbeidsperiode. Jeg tror ikke det men tør ikke si det for sikkert!
  Ja, du må jobbe 100%. Dvs 100% av din stilling. Er du sykemeldt så er du sykemeldt, og blir du det før de 4 ukene (om så 50% sykemeldt) har du ikke rett til sykepenger dessverre.
   
 15. Kristin :) Forumet er livet Sommerfuglene Aprillykke 2017

  Mener bestemt at svangerskapspermisjon teller som arbeid altså... Og jeg hadde 5 uker ferie etter at den var over. Kun snakk om 1 uke ulønnet, og da har evt ikke arbeidet opphørt i mer enn 14 dager.

  Jeg får høre med nav i morgen tidlig :) tar kontakt med dem på nett. Greit å finne ut dette så tidlig som mulig da jeg ser mørkt på å jobbe :(
   
 16. Snuppeluraa Forelsket i forumet

  Sjekk med dem du, det er selvfølgelig mulig at jeg tar feil! Håper for din del at jeg gjør det :)
   

Del denne siden