bamsekake

Babyimagen2013

Forelsket i forumet
Jeg skal lage slik bamsekake til bursdagen til Stine, noen som vet hvordan en lager den slik at den blir i forskjellige farger.. fant et bilde på nett her.. men aner jo ikke hvordan en lager slik!!

Noen som har tips??

 
Trur du lager smørkrem eller lignende i forskjellige farger, som du "pynter" kaka med...
 
Selve kaken er vel ei vanlig sjokoladekake (eller liknende) laget i bamseform, er pynten som er forskjellig farge på [:D]
 
Form til selve kaka får du kjøpt på jernvare foretning, vil anbefale siliconform.[:)]
For å pynte kaka bruker du hvit smørkrem med ulike farger etter ønske i, den brune kakao og pittelitt kaffe. Også må du ha sånn krem sprøyte med ulike tuter da, eller gjøre som meg bruke brødposer. [:)] Til å tegne opp kantene brukte jeg sjokolade saus.[:)]
 
 
Smørkrem er mykt smør, melis og vaniljesukker pisket sammen med mixer, evnt litt melk.
For brun smørkrem ha i litt kakao og kaffe.
 
Enkel smørkrem: God som fyll i enkel kake, i rullekaker eller formkaker.
75-100g romtemperert smør eller margarin
2 dl melis
2-3 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
 
Rør smør, melis og vaniljesukker svært luftig med mikser,kjøkkenmaskin eller for hånd.
Tilsett eggeplommen og rør kremen en stund til.
Ha i evt smaktilsetning/farge.
 
 
Kokt smørkrem:
Fin som kakefyll i kaker med sukkerbrødbunn, myke nøtte- og mandelbunner m.m. Kan også sprøytes. Denne smørkremen virker ikke så fet i smaken, fordi man drøyer matfettet med en kokt krem.
 
2 dl vann
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
2 eggeplommer
250g smør eller margarin
1 dl melis
 
1.Kok opp det meste av vannet sammen med  smøret(2 ss) i en kjele.
2. Lag en jevning av mel og resten av vannet. Visp den inn i den varme væsken, og la det koke noen minutter. Ta kjelen av varmen.
3. Tilsett eggeplommer, og la kremen avkjøles.
4. Rør smøret smidig med mikser, kjøkkenmaskin eller for hånd.
5. Tilsett melisen. Sikt den om nødvendig.
6. Bland inn den kokte kremen, litt om gangen under omrøring.
7. Ha i smak/farge.
 
SE HER: her er oppskriften på kakedeig og smørkrem som passer cacas bamseform. Vet cacas/wilton selger pasta i ulike farger som kan blandes inn i smørkremen...Jeg kjøpte min cacas form på nils sund...men de selger dem også på butikker alla glass magasinet osv...muligens hobby og møbelbutikker og.

kaka blir vannvittig god[:D] har akkurat laget selv
[:)]

Bakeinstruksjon
til Wilton kakeformer i aluminium
 
 

1.                 Smør formen godt, formfett anbefales på det sterkeste. Dersom du får tak i formfett i gassbeholder, er disse å foretrekke. Pass på at hele formen dekkes nøye. ( Du kan også event. bruke vanlig margarin i stedet for fett, men da skal du bruke det som ikke er tilsatt salt.)

2.                Bruk deretter en liten sikt fylt med mel, og dryss et jevnt                         lag over hele formen. Melet skal ligge som en tynn hinne over hele formen.
 
(Man trenger ikke å strø med mel hvis man skal steke     gjærdeig eller sukkerbrød i formene).

3.                Hell røren / deigen i formen og stek etter anvisning, bruk stekepinne.

4.                La kaken hvile i ca. 10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen – velt så kaken, den slipper da med en gang. (Når det gjelder tyngre kakeslag, som mandelbunner, nøttekaker, eplekaker, kan disse trenge noe lenger tid før de slipper, men la dem få tid til å hvile i formen).


5.                Det er viktig å følge denne fremgangsmåten hvis du ønsker et perfekt resultat. Hvis kaken hever seg ujevnt i formen, er det bare å skjære av ”toppen”, slik at kaken blir jevn på undersiden før den veltes.

Lykke til !

 




Lys sjokoladekake - grunnoppskrift



3-4 egg
4 dl sukker - vispes til eggedosis

225 g margarin - smeltes

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kakao - blandes, og siktes i

2 dl melk - has i røren sammen med margarin.

Bland alt og ha i formen. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter.

Passer i alle Wilton's figurformer.

Smørkrem

100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Blandes med mikser.

Hvit smørkrem

50 g mykt margarin
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk

Denne kaken er perfekt til bursdagskaker, like populær blandt barn som voksne.

*Til figurformene trenger man ca. 2 porsjoner smørkrem, som sprøytes på med kakesprøyte på avkjølt kake.


 
 






[link=http://www.cacas.no/tips/Oppskrifter/oppskrifter.htm][/link] 


[link=http://www.cacas.no/tips/Bryllup/bryllup.htm][/link] 


[link=http://www.cacas.no/tips/Valentine/valentine.htm][/link] 


[link=http://www.cacas.no/tips/paske/paske.htm][/link] 





[link=http://www.cacas.no/tips/Jul/jul.htm][/link] 


 



Lys sjokoladekake - grunnoppskrift



3-4 egg
4 dl sukker - vispes til eggedosis

225 g margarin - smeltes

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kakao - blandes, og siktes i

2 dl melk - has i røren sammen med margarin.

Bland alt og ha i formen. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter.

Passer i alle Wilton's figurformer.

Smørkrem

100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Blandes med mikser.
Smørkremen smøres på mens kaken er lunken.


Hvit smørkrem

50 g mykt margarin
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk

Denne kaken er perfekt til bursdagskaker, like populær blandt barn som voksne.

*Til figurformene trenger man ca. 2 porsjoner smørkrem, som sprøytes på med kakesprøyte på avkjølt kake.
 
Back
Topp