Baby som nekter å sove...

En tråd i 'Juli 2017' startet av icsihåp, 1 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. icsihåp Flørter med forumet

  Jenta vår på snart 6 mnd blir lagt for kvelden mellom kl 19 og 20. Da er hun stuptrøtt, og sovner stort sett fint av seg selv. Men i 7-8 uker nå så har hun våknet igjen etter 30-60 minutter og gråter. Det går ikke an å roe henne på noen måte. Vi må da ta henne opp... Hun er så trøtt stakkars. Vi må som regel gå rundt med henne eller til nød kan hun sitte på fanget. Vi har prøvd å legge oss med henne i vår seng, men det ender også med RAMAskrik! Vi holder på med dette hver eneste kveld frem til midnatt ca... Har noen her noen tips? Jeg blir snart gal.

  Hun får grøt rundt 17.30 og en flaske med mme før leggetid.
   
 2. Bårg Flørter med forumet

  Akkurat som å høre her... sovner alltid greit ca 18.30. Men våkner igjen og gråter etter bare 30 min ca.. og sånn fortsetter det utover kvelden. Hun gråter ikke så mye at vi må ta henne opp, men må inn og ut med smokken. Sånn har det vært i flere uker nå. Har ikke gjort det tidligere, så skjønner ikke hva som er problemet!! Blir gal:( vår jente er også 6 mnd.
   
 3. 87'modell Forumet er livet

  (Sniker)

  Vi ammet, bysset og bar i seng til vår sønn var rundt 11 mnd. Det er bare én ting som gjelder: Hold ut. <3
   
 4. icsihåp Flørter med forumet

  Det er så merkelig... Har tenkt at det er en fase, men denne fasen har snart vart i 8 uker her! Det skal sies at når hun endelig sovner så sover hun i mange timer.. Men disse kveldene tærer så på at jeg snart ikke holder ut! Jeg gruer meg til hver eneste kveld.. Det burde ikke være sånn... Føler meg ofte nedstemt, oppgitt, fortvilet og på kanten til depresjon i perioder.
   
 5. icsihåp Flørter med forumet

  Her får jenta vår mme... Men det bysses og synges her også. Til krampa tar oss omtrent.
   
 6. andregangslykke Forelsket i forumet Julibarna 2019 Julibaluba 2017

  Siste fire-fem dagene har det vært forandring her og (han er litt over 5 mnd og 1 uke). Han har ikke pleid å legge seg så tidlig, bare en liten dupp, men nå ser vi at han er klar for å ta kvelden i 19-20-tiden. Han våkner og er urolig ved jevne mellomrom hele kvelden. Han er stuptrøtt, og sovner i armene våre når vi tar han opp, men så kommer han på at han må hyle litt igjen. Legger vi han ned i senga blir det også hyl, men pleier å funke å gi pupp i senga (i en halvtime iallfall, så er det på'n igjen).
   
 7. icsihåp Flørter med forumet

  Det er flere som har det nøyaktig som oss da! Når hun sover på dagtid er det tusen ting å gjøre, som vi ikke får gjort på kveldstid... Måtte dette snart ta slutt..
   
 8. Bårg Flørter med forumet

  Ja, det er så frustrende! Har pågått i flere uker her også. Før kunne hun sove i 8-9 (!!) timer i strekk uten å våkne. Fy fader det var tider. Nå er det maks 3-4, og det er en god natt. Holder på å slutte med amming nå, så hun får litt flaske en gang i løpet av natten, men hun er nok klar for å slutte med nattmat, for hun vil nesten ikke ha noe mat. Hjelper ikke på situasjonen at storebroren står opp 6 hver dag om ikke tidligere. «Alle» sier det vil gå over, men jeg har totalt mistet troa. Og den nedstemtheten kjenner jeg til og den er til å ta og føle på :/
   
 9. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Vi har også hatt det spnn i ukesvis, men nå ser det ut til å gå seg til. Det vi har gjort er å gradvis legge henne litt tidligere (nå er hun i seng mellom 18-19, avhengig av siste hvilen), og hatt en fast leggerutine som vi har tviholdt på. Vi hsr fortsatt noen netter hvor hun våkner etter en times tid og gråter, men nå skjer det kanskje to kvelder i uka, mot hver dag før.. Fellesnevneren de kveldene hun våkner: for lite søvn på dagtid, eller for mye stimuli siste timen før legging.
   
 10. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Føler med dere. Vi hadde det slik en god stund. Våknet mellom 7-10 ganger i løpet av natta. Nå derimot, han legger seg ca 19:00. Våkner mellom 07-08:30. Våken to timer. Sover mellom 1-3 timer. Våken to timer. Sover en time også er han våken til han skal legge seg. Godt sovehjerte [emoji23]
  Det blir forhåpentligvis bedre for dere og[emoji173]️
   
 11. Bårg Flørter med forumet

  Spiser han ikke eller er våken mellom 19 og 07-0830?
   
 12. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Nei han sover søtt hele natta :p
   
 13. Bårg Flørter med forumet

  Det gjorde vår første også;) sov fra 7-07 fra han var 6 uker:hungry: han fikk bare flaske, så var nok i matkoma;)
   
 14. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Klager ikke på det altså :) det er selvfølgelig noen dager han våkner et par ganger. Men vil tro 5 av 7 dager i uka så sover han hele natta :)
  Han hadde kolikk fra 0-3 mnd og gråt og skrek konstant hele tiden. Og vi har slitt med soving både på natt og dag frem til han var ca 4,5 mnd. Så nå er det gooodt for både mor og baby at han sover godt :) får så mye mer energi til å kose oss når han er våken når man får sovet ordentlig på natta :)
   
 15. icsihåp Flørter med forumet

  Samme her faktisk... Hun sov hele natten igjennom, og det var fader meg tider ja! Lurer på om jeg må ta en tur til legen i morgen. Mannen min jobber skift, og bare tanken på at han skal jobbe ettermiddag - og kveldsvakt gjør meg helt på gråten. Lurer på hva jeg skal si til legen, men tenker at jeg må legge alle kortene på bordet. Tenker samtidig på de som har det værre enn oss, men jeg synes det er litt skremmende at jeg er så lei meg og trist store deler av døgnet. Storesøster på 5 år krever sitt hun også stakkars!
   
 16. Bårg Flørter med forumet

  Akkurat samme situasjon her. Har en storebror på 5. Sikkert lurt å få snakket litt med noen. Det har jeg gjort:)
   
 17. icsihåp Flørter med forumet

  Da finnes det håp... :) Jeg opplever henne som veldig trøtt nå i kveld, men hun ville ikke sove. Vi tok henne opp inne på rommet hennes, og bysset henne i søvn. Nå gjenstår det å se hvor lenge hun sover da... Når har barnet ditt siste hvilen før kvelden?
   
 18. icsihåp Flørter med forumet

  Hvem snakket du med? Fastlege, hs?
  Og hva skjedde så videre? Hvis du vil dele..
   
 19. Bårg Flørter med forumet

  Jeg har ikke så veldig lyst til å dele detaljer her:/ men jeg tok kontakt med helsestasjonen og ble henvist videre...
   
 20. icsihåp Flørter med forumet

  Det skjønner jeg godt! Jeg tar kontakt med fastlegen min i morgen, og håper på rask time. Håper hjelpen du får eller har fått vil hjelpe for deg og dere. En veldig fortvilende situasjon for hele familien.
   

Del denne siden