Baby som bare vil spise selv

Siljean

Gift med forumet
Augustlykke 2015
❤️Mailykke 2022❤️
frøkena nekter å spise når vi gir henne, så grøt får hun kun i seg 3-4 ts'er hver dag, hun kan jo ikke spise grøt selv. Middagsmaten sin spiser hun også max 5-6 skjeer av, den er jo mosa så hun kan ikke spise den heller selv. Mens hvis vi gir henne biter av det vi spiser da plukker hun i seg litt, men det er jo ikke alltid at vi har middag som hun kan spise. Brød spiser hun selv.
Men det jeg tenker på er jo at hun ikke får i seg nok jern, fett og andre vitaminer med å bare spise dette. Noen som har tips til hva jeg kan lage? Tenkte på om det går an å dampe grønnsaker/kjøtt/fisk også bare fryse dette i glass, å ta opp, slik jeg gjør med den mosa maten. Prøver å gi henne en skive med prim eller leverpostei daglig siden det er mye jern i det. Men vet ikke om det er tilstrekkelig?.
 
Barn MÅ ikke ha grøt, men du kan for eks steke grøtlapper? Ellers er det mye jern i hjemmelagd leverpostei samt at du kan gi henne mye jernrik kjøtt, typ lever, kyllinghjerte osv. Om du koker kraft selv inneholder det også mye jern! Finnes litt jern i korn, for eks hirse inneholder en del. Kan bake brød på det med leverpostei? Viktig å gi C-vitamin samtidig for da er det lettere for kroppen å ta opp jernet :) her gir jeg en brødskive med leverpostei og en med appelsinmarmelade, for eksempel! Er jern i en del grønnsaker også, men tror ikke det er store mengder?! Hadde forøvrig latt henne spise alle måltider selv, og lagd i biter så hun kan plukke opp og styre selv :) her synes W frokostgrøten er helt ok å få på skje, men de andre måltidene merker jeg at han spiser mye mer om han får spise selv!
 
Sånn er det her også, får i han middag innimellom. Men lager jeg i biter så han kan spise selv så går det ned. Han er også skikkelig grøtlei, så eneste han til nød spiser er posegrøt fra semper. Han har også hatt jernmangel og gått på tilskudd i 2 mnd. Var å tok nye blodprøver forrige uke og jernlagret og blodprosenten blir bare høyere og høyere, selvom han spiser lite grøt :)
 
Barn MÅ ikke ha grøt, men du kan for eks steke grøtlapper? Ellers er det mye jern i hjemmelagd leverpostei samt at du kan gi henne mye jernrik kjøtt, typ lever, kyllinghjerte osv. Om du koker kraft selv inneholder det også mye jern! Finnes litt jern i korn, for eks hirse inneholder en del. Kan bake brød på det med leverpostei? Viktig å gi C-vitamin samtidig for da er det lettere for kroppen å ta opp jernet :) her gir jeg en brødskive med leverpostei og en med appelsinmarmelade, for eksempel! Er jern i en del grønnsaker også, men tror ikke det er store mengder?! Hadde forøvrig latt henne spise alle måltider selv, og lagd i biter så hun kan plukke opp og styre selv :) her synes W frokostgrøten er helt ok å få på skje, men de andre måltidene merker jeg at han spiser mye mer om han får spise selv!
Prøvde å lage brød med hirse, men de ble mislykka. Har du en god oppskrift? :)
Hun får sanasol så hun får i seg vitaminer :)
Men kan jeg lage de ferdig og fryse? Er jo ikke hver dag vi har middag hun kan spise :p hvis jeg skal lage grøtlapper, tar jeg bare å lager grøt å steker de i panna da? :p
 
Prøvde å lage brød med hirse, men de ble mislykka. Har du en god oppskrift? :)
Hun får sanasol så hun får i seg vitaminer :)
Men kan jeg lage de ferdig og fryse? Er jo ikke hver dag vi har middag hun kan spise :p hvis jeg skal lage grøtlapper, tar jeg bare å lager grøt å steker de i panna da? :p
Jeg koker for 3 dager med 5 dl vann, 5 ss hirse og 5 toppete ss bokhvete! Blander i kokosolje og litt sviskemos rett før servering. Godt mottatt her i hvert fall ;) kan lage middager og fryse ned i mengder. Jeg har for eks en boks full av dampede grønnsaksstaver i fryseren, fiskepinner, fiskekaker, kjøttpudding, kjøttboller, kylling mm. Koker bare pasta, eller potet til :) grøtlapper er jeg litt usikker på, aldri lagd selv men hørt mange som har gjort det! Prøve å google?
 
Jeg koker for 3 dager med 5 dl vann, 5 ss hirse og 5 toppete ss bokhvete! Blander i kokosolje og litt sviskemos rett før servering. Godt mottatt her i hvert fall ;) kan lage middager og fryse ned i mengder. Jeg har for eks en boks full av dampede grønnsaksstaver i fryseren, fiskepinner, fiskekaker, kjøttpudding, kjøttboller, kylling mm. Koker bare pasta, eller potet til :) grøtlapper er jeg litt usikker på, aldri lagd selv men hørt mange som har gjort det! Prøve å google?
Jeg mente oppskrift på brød :pSkal prøve å google d:) tusen takk for tips :D
 
Jeg mente oppskrift på brød :pSkal prøve å google d:) tusen takk for tips :D
Åja haha, bare testet eltefritt brød og polarbrød selv :) finnes inne på kokebokinstagrammen min barebarnemat. Om du ikke har Ig kan jeg screenshotte så bare si ifra :D bare hyggelig å kanskje være til hjelp! Lykke til :)
 
Åja haha, bare testet eltefritt brød og polarbrød selv :) finnes inne på kokebokinstagrammen min barebarnemat. Om du ikke har Ig kan jeg screenshotte så bare si ifra :D bare hyggelig å kanskje være til hjelp! Lykke til :)
Har ig, så skal sjekke ut :D
 
Æsj, de grøtlappene får jeg ikke til! Blir for svidd utenpå å rå inni :eek:
 
Æsj, de grøtlappene får jeg ikke til! Blir for svidd utenpå å rå inni :eek:
Stek på veldig svak varme og veldig lang tid :p sånn får jeg i hvert fall bananlappene til å bli perfekte :) jeg skrur varmen på fullt, og så skrur jeg ned til halvparten, eller en under det, rett før jeg legger på røren. Steker vel 15 min til sammen.
 
Stek på veldig svak varme og veldig lang tid :p sånn får jeg i hvert fall bananlappene til å bli perfekte :) jeg skrur varmen på fullt, og så skrur jeg ned til halvparten, eller en under det, rett før jeg legger på røren. Steker vel 15 min til sammen.
Jeg skrudde den på fullt (9), så skrudde jeg den ned på 5 før jeg la røra i første gangen. Da ble de svidd. Så andre gangen skrudde jeg ned på 7 også ned på 4før jeg la røra i. Da ble de ikke svidde så fort, men de ble fortsatt veldig mørke å rå inni. Tredje gangen varma jeg opp panna, tok den av plata å hadde i røra, satte den så på plata igjen da på 2. Men fortsatt rå inni og alt for stekte utenpå :eek:
Hvor tykk lager du grøten? Jeg lagde vanlig tykkelse på grøten. Og hvor tykk har du de lappene i panna?
 
Jeg skrudde den på fullt (9), så skrudde jeg den ned på 5 før jeg la røra i første gangen. Da ble de svidd. Så andre gangen skrudde jeg ned på 7 også ned på 4før jeg la røra i. Da ble de ikke svidde så fort, men de ble fortsatt veldig mørke å rå inni. Tredje gangen varma jeg opp panna, tok den av plata å hadde i røra, satte den så på plata igjen da på 2. Men fortsatt rå inni og alt for stekte utenpå :eek:
Hvor tykk lager du grøten? Jeg lagde vanlig tykkelse på grøten. Og hvor tykk har du de lappene i panna?
Jeg lager jo bananlapper og ikke grøtlapper, men er kanskje ikke så stor forskjell? Setter på fullt som er 9, og så ned på 4 før jeg steker og steker til det går å snu uten at det renner utover. Men lager de ganske tykke :)
 
Jeg lager jo bananlapper og ikke grøtlapper, men er kanskje ikke så stor forskjell? Setter på fullt som er 9, og så ned på 4 før jeg steker og steker til det går å snu uten at det renner utover. Men lager de ganske tykke :)
Hadde en banan i grøten :) kanskje prøve å ha de tykkere. Får prøve ett til forsøk i mårra :p
 
Jeg skrudde den på fullt (9), så skrudde jeg den ned på 5 før jeg la røra i første gangen. Da ble de svidd. Så andre gangen skrudde jeg ned på 7 også ned på 4før jeg la røra i. Da ble de ikke svidde så fort, men de ble fortsatt veldig mørke å rå inni. Tredje gangen varma jeg opp panna, tok den av plata å hadde i røra, satte den så på plata igjen da på 2. Men fortsatt rå inni og alt for stekte utenpå :eek:
Hvor tykk lager du grøten? Jeg lagde vanlig tykkelse på grøten. Og hvor tykk har du de lappene i panna?

Du kan også steke på bakepapir i ovnen. 150° i ca 15min. Syns de blir mer gjennomstekte da enn i panna.
 
Du kan også steke på bakepapir i ovnen. 150° i ca 15min. Syns de blir mer gjennomstekte da enn i panna.
Tusen takk for tips! D skal jeg jaggu meg prøve seinere :D
 
Back
Topp