Baby går lite opp i vekt

En tråd i 'Mai 2018' startet av Bjellepreg, 2 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Før noen nevner det - jeg skal selvfølgelig rådføre meg og lytte til helsepersonell. Jeg er bare ute etter deres erfaringer. Vi skal snart på 3mndkontroll, men ønsker å vite litt om hva jeg muligens kan forvente.

  Min jente veide 3110g da hun ble født for 13 uker siden. På mandag veide hun 4705g. Hun har sjeldent gått opp de anbefalte 200g i uka. En uke gikk hun bare opp 40g, en annen 100g..veldig varierende, men sjelden «nok» i følge retningslinjene. Vesla fullammes, og legges til brystet ofte.

  Er det noen som har erfaring med dette? Har det blitt gjort tiltak? Begynt med grøt tidligere? MME i tillegg? Andre tiltak som har blitt satt i gang?
   
 2. Thers Forumet er livet Mailykke 2018 ♡Junigull 2016♡

  Mi veide 3650 ved fødsel, og er snart 3 mnd. Hun går ikke opp 200 g i uka. Veide henne i går og da var hun 5560. Jeg er ikke bekymret og starter ingen tiltak, da det virker som hun har det bra. Smiler og leker og trives!

  Tror ikke du bør tenke på tiltak eller være unødvendig bekymra enda i alle fall. :) fra de er 4 mnd kan man starte med smaksprøver og grøt. Selv ammer jeg mye, men er glad for å slippe.mme og flasker:p

  Trives barnet? Mye sulten? Mye misfornøyd eller urolig? Dårlig søvn?

  Ikke alle barn vokser like fort. Kjenner en 2åring som veier 9 kg. Ho er frisk og rask og helt fint, vokser bare litt saktere enn resten.
   
 3. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Hun har ellers fin allmenntilstand og smiler og skravler mye. Så jeg mener hun trives godt sett bort ifra liten vektoppgang.

  Det er i hvert fall godt å høre at hun ikke er alene om det. Jeg håper det at hun ellers er en frisk baby gjør at helsesøster ser at vi gjør noe riktig i hvert fall. Jeg kjenner jeg er litt redd for at helsesøster skal dømme meg fordi hun går lite opp i vekt. Men jeg gjør virkelig så godt og alt jeg kan!
   
  • Liker Liker x 1
 4. Thers Forumet er livet Mailykke 2018 ♡Junigull 2016♡

  Tror det er bra, altså :) Trivsel er viktig, og at de følger sin egen kurve. Selv om gjennomsnittet går opp 200 g, er det mange som går opp mindre. Har du sånn oversikt i en app over vektkurve? :)
   
 5. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  IMG_1624.jpg

  Hun følger greit sin egne kurve, ingen store avflatninger syns jeg.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Thers Forumet er livet Mailykke 2018 ♡Junigull 2016♡

  Jeg er ingen ekspert, men synes kurven ser normal ut. Den er jo jevn :) fortsett å amme med selvtillit og ta det som det kommer mer hs! Husk å drikke vann nå i sommervarmen :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Anbefaler appen growth, der ser du percentilene. Jeg ville kontaktet en ammehjelper for å se om det er ting i ammesituasjonen som kan forbedres.
   
  • Liker Liker x 2
 8. Storkebaby Glad i forumet Mailykke 2018 Sommerfuglene

  Anbefalte 200g..? Det de sier er vel at alt mellom 150-225 gram er innenfor «normalen». Gjennomsnittlig har di gått opp 122g i uka, synes ikke det høres ille ut :)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Takk for tips [emoji4] som jeg skrev, så skal jeg snart på 3 mndkontroll. Jeg regner med å bli henvist til ammehjelp dersom det er nødvendig. Var egentlig mer ute etter andres erfaringer med tiltak [emoji4]
   
 10. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Helsesøster har i hvert fall sagt til meg tidligere at hun bør gå opp 200g i uka. Gjennomsnittlig er det fortsatt vel under «normalen», og særlig bekymrende syns jeg det er når hun noen ganger bare går opp 40g. Jeg er, som jeg skrev, ute etter erfaringer med tiltak ved for liten vektøkning. [emoji4]
   
 11. Storkebaby Glad i forumet Mailykke 2018 Sommerfuglene

  Det sa ikke helsesøstra jeg har. Hun er opptatt av å få frem at det ikke finnes et fasitsvar, og at «normalen» er mer bredspektret enn 200g i uka. Klart det er bekymrende, det skjønner jeg. Har de en plass du kan amme på helsestasjonen? Så kan du veie før og etter amming. Eventuelt om det er mulig å låne vekt hjem. For å se om hun får i seg nok altså :) Jeg holdt på slik i starten med mi (på sykehuset, riktignok).
  Edit: ja, det er travelt! Men du vil se hva hun får i seg.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 2 Aug 2018
 12. Kjøttmeis Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Beklager, da misforstod jeg :)

  Jeg har ei som har slitt med vekten hele livet. Eneste som har hatt litt effekt er reseptbelagt tilskudd som hun fikk ved 1.5år.

  Håper de gjør en god helhetsvurdering av hvorfor barnet spiser lite på kontroll. Tiltak bør rettes mot årsaken, ikke bare settes inn blindt.

  Lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 13. Mrs82 Glad i forumet Mailykke 2018

  Min eldste gikk lite opp i vekt og det eneste «tiltaket» fra helsestasjonen var å stresse mor. Jeg fullammet og det ble aldri foreslått mme eller tidlig oppstart med grøt. Vi ble heller ikke henvist for videre undersøkelse til lege, men var på ukentlig veiing der det ble klaget på vekten. Jeg hadde is i magen siden allmenntilstanden var fin og utviklingen helt normal. Hun er nå en veldig slank, men flott femåring. Som du sier; rådfør deg med helsepersonell, men forsøk også å følge magefølelsen og se an ditt eget barn. Om hun spiser fint, har fulle bleier, virker fornøyd og utvikler seg ville jeg ikke bekymret meg, selv om jeg vet det er lettere sagt enn gjort.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Nekinna Glad i forumet Mailykke 2018

  Min frøken går også lite opp i vekt. Men her sjekker helsesøster om hun har fettlag på kroppen og ser ikke kun på vekta. For vi er under 200gr i uka men hun legger på seg hver uke og følger sin egen kurve. Var litt styr i starten da hun gikk mye ned etter fødsel og hun følger ikke kurven til fødselsvekta men kurven til vekta hun gikk ned til. ( sånn hvis noen skjønte det) og så har hun jo også sett at frøkna ser ut til å ha det bra.

  Eneste tiltaket det har vært snakk om her er amming ved behov, alltid sjekke om hun vil ha andre siden når hun er ferdig med å amme sånn i tilfelle hun drikker et par slurker til. Og så hvis det skulle vise seg at det fortsatt er for lite så skulle jeg pumpe ut litt (20ml) og tilsette mme oppi slik at hun fikk en energishot... det brukte de visst på sykehuset i følge min helsesøster.

  Det har ikke vært snakk om at vi ikke kan fullamme lengre...

  Men nå skal vi på 3 mnd i morgen så håper vekta har økt litt her.
   
  • Liker Liker x 2
 15. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Kan jo teste det neste gang jeg er på helsestasjonen [emoji4] tror jeg vil bli hysterisk hvis jeg har vekt hjemme [emoji6]
   
 16. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Takk. Ja, det er absolutt godt sagt. Skal passe på at eventuelle tiltak er rettet mot årsak. Håper alt er vel med dattera di nå [emoji4]
   
 17. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Takk for gode råd. Og godt å høre at alt er ven med dattera di [emoji4]
   
 18. Bjellepreg Elsker forumet Mailykke 2018 Snøkrystallene2021❄️

  Takk for noen gode tips som jeg kan teste ut [emoji4] lykke til på kontroll!
   
 19. tbergm gutt desember 2013 Mailykke 2018

  Min 1 flatet ut på kurven sin. Jeg full ammet til 4 mnd selv om så måtte vi starte med grøt på grunn av lite vektoppgang. Var fornøyd ellers så ble ikke gjort noe før det.
   
  • Liker Liker x 1
 20. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Jeg synes kurven ser fin ut jeg, hun følger jo sin egen kurve. Det er jo slett ikke meningen at alle skal ligge på gjennomsnittet, noen ligger over, andre ligger under. Min treåring lå som din, langt nede på kurvene, men fulgte kurven sin godt. Frisk og fin treåring, men fremdeles på den mindre enden av skalaen. Lillebror på 2 måneder ligger laaaaaaaangt oppe på kurvene, men følger også sin helt perfekt.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden