Baby 9 mnd spise mat for baby 12 mnd?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Sukkerert, 17 Des 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mars18oktober19 Glad i forumet Marsboerne 20 18 Oktoberlykke 2019

  Er det innafor? Hadde kjøpt feil så jeg tok stavmikser for å jevne klumpene litt og baby slukte maten! Kan jeg kjøpe glass for 12 mnd selvom baby bare er 9 mnd?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei,

  Når du jevner ut konsistensen som du sier, vil ikke et glass fra eller til spille så stor rolle. Men det beste er å følge anvisningen på glassene, og gi glasset som er tilpasset den riktige alderen. Middagsglass til større babyer inneholder ofte mer mat og energi, tilpasset et større barn.

  Andre forskjeller på mat til 12 mnd baby og 9 mnd baby er kumelk. Det vil nok finnes små mengder kumelk og ost i middagsglass i 9 mnd babyer også, men man skal helst vente med å gi kumelk til barnet før det er 12 mnd, fordi det ikke inneholder noe særlig jern, og den lille plassen i magesekken bør derfor brukes til mer jernrike matvarer. Man kan imidlertid gjerne begynne å gi smaksprøver på yoghurt, og bruke små mengder meieriprodukter i matlaging fra 10 måneders alder :happy: Melk og meieriprodukter er næringsrik mat for barnet når det har begynt å spise mer og variert, og er en god kilde til både jod og kalsium.

  Les gjerne mer om dette her: Når skal barna begynne å drikke melk?
   

Del denne siden