Baby 13 mnd med trøblete mage

En tråd i 'Spør helsesøster Elin' startet av Bkno5845252, 14 Mai 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno5845252 Første møte med forumet

  Hei Elin!
  Snuppa vår på 13 mnd har i en periode på ca 2 uker nå hatt litt hard mage. Rett før dette hadde hun veldig løs mage en periode. Hun vil ikke presse nå og det ender med at vi holder henne over potta til avføringa kommer.
  Hun får sviskermos, malt i grøt og drikker bra med vann. Hun er ellers i topp humør.
  Vi har også ei datter på snart fire år, som har gått på lactulose i over tre år. Vi er i den forbindelse litt "på tuppa" over de problemene som oppsto med babyen og bæsjeproblemene nå.
  Hun har ikke hatt noen problemer med bæsjinga før.
  Bør vi la henne jobbe litt selv, eller skal vi fortsette med å holde henne frem? Vi lurer litt på om vi gjør vondt værre med å ikke la henne gjøre dette selv.
   
 2. Helsesøster Elin_ Betatt av forumet

  Hei! Jeg synes at det er svært viktig at dere som foreldre er obs på at fordøyelsen til deres datter fungerer bra. Dette har stor betydning for barnets trivsel og velvære og har også stor innvirkning på barnets matlyst. Det at datteren deres får en sunn og variert kost, som er fiberrik og inneholder rikelig med væske i form av vann, er med på å stimulere fordøyelsen. Det at hun får utnyttet tyngdekraften og har en god sittestilling når hun skal bæsje, kan ha mye å si for hvorvidt hun får tømt seg skikkelig. En god sittestilling kan oppnås ved å ha en god skammel som hun kan ha føttene på når hun sitter på toalettet. en potte vil også gjøre at hun sitter stødig og godt. Det å ha tilstrekkelig tid når hun skal på toalettet er også avgjørende. Tidspress og stress kan gjøre det vanskelig å gjøre fra seg. Dersom dere ikke skulle komme til målet med disse rådene, og det skulle vise seg at datteren deres fortsatt sliter med magen sin, vil jeg råde dere til å ta kontakt med fastlegen for evt. vurdere bruk av medikamenter som fremmer fordøyelsen. Disse medikamentene gjør ingen skade på fordøyelsen, og er anbefalt for barn som strever med å få gå på do. Det å gå med treg mage over lengre tid kan derimot skade tarmen, og jo lenger det pågår, jo lenger tid tar det å bli bra igjen. Håper dere klarer å komme inn i gode rutiner og at datteren deres blir kvitt problemet sitt. Lykke til! Beste hilsen Elin.
   

Del denne siden