Avvenning

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Mjau, 8 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mjau Glad i forumet Assistert-jentene

  Sønnen vår er ett år og vi må avvenne på kveld og natt snart pga jobb (har jobbet i flere måneder, men skal reise bort i forb. med jobb) Vi samsover fortsatt, han våkner hyppig om kveldene og nettene og stort sett er det bare pupp som roer ned. Uansett må vi få endret på dette snart selv om det er vanskelig å se for seg hvordan.

  Hadde tenkt å fortsette å amme litt på dagtid, men så var det noen som sa at jeg bør begynne med avvenne på fag før jeg tar natta. Har ikke lyst til det.. Vil jo gjerne fortsette å amme. Noen med erfaring som vil dele?
   
 2. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Vi ammer på dag, men har avvent med natt, og ammer kun kveld når jeg legger. Eneste faste er morgenpuppen. Min er to år da, men har heller ikke noe problem med at jeg er borte noen dager og ammer som vanlig etteepå. Men der er barna forskjellige da, umulig å forutsi. Vi samsover og deler av natta (legges på eget rom, kommer inn til oss), og det er null stress om jeg er borte. Men er jeg der er det kun jeg som nytter, og tidligere måtte puppen ut og.

  Her begynte pappaen å legge fast rett før han ble året, siden da bytter vi på, legger sikkert halve uka hver, jeg ammer i søvn (iblant, er ikke alltid min sovner på puppen lengre), når pappaen legger måtte de finne sin egen måte, her er det som oftest sang og fangkos :)

  Ang legging måtte pappaen og mini finne sin måte, men ang nattavvenning tok jeg det selv mens pappaen var bortreist. Forklarte at puppen skal sove nå akkurat som du, bamsen, hunden etc før vi la oss, når han våknet da gjentok jeg det, og det var egentlig det, null dramatikk, la seg i armkroken og sov videre. Våkner han på natta nå minner jeg bare på at puppen sover, men han kan få sove i armkroken og han vil :) Men de må jo ha en viss verbal forståelse da, der er de jo så ulike.

  Vet mange innfører null pupp i senga, som fungerer bra (jeg er bare for lat til det), og ellers vet jeg og at mange tar vekk det måltider som betyr minst for barnet først, og slik jobber seg ned i passe antall amminger/helt vekk. Er mange veier til rom, og barn er jo ulike :)

  https://www.emmapickettbreastfeedin...-how-do-you-stop-breastfeeding-an-older-child Syns denne har fine tips :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Krissi Flørter med forumet

  Hadde en lignede problemstilling. Mini var vant til pupp på kveld og natt. Sovnet til puppen, samsov, og var puppen som var sovemedisin på natten.

  Prøvde å avvenne før jeg skulle begynne å jobbe (var 11 mnd), men jeg syntes det var fryktelig vanskelig. Jeg jobber turnus, så skulle begynne å være borte både kvelder og netter...det ble noen tøffe runder for mannen, men det gikk overraskende greit, og jeg slapp å "avvise".

  Det var en en kort periode hvor nettene var utfordrende for mannen min, men jeg tror det hadde med andre ting å gjøre enn at ikke jeg var der (tenner, sykdom, utvikling, osv). Mannen fant ut at det beste var at han samsov, og hun godtok veldige fint at ikke han hadde pupp:p

  Det største problemet var å få frøkna til å sovne selv. Vi prøvde alle "snille" metoder som fantes, men ikke pokker. Pupp var kravet. Til slutt måtte vi bare være litt "strenge". (Var mannen som gjennomførte). Vi sang, la henne, og gikk ut av rommet. Gikk inn veldig ofte, og tok henne opp da vi hørte hun var veldig ute av seg, men la henne konsekvent tilbake i sengen sin da hun hadde roet seg. Tre dager etter vinket hun da vi gikk ut av rommet og la seg selv. Hadde ALDRI trodd at det skulle gå så bra så fort, for hun virket 100 prosent avhengig av puppen.

  Nå er hun snart 18 mnd. Hun legges uten problem. Noen ganger sover hun natten igjennom, andre ganger kommer hun opp i sengen iløpet av natten. Hvis jeg er der får hun pupp. Hvis bare pappa er der legger hun seg bare inntil han...og vi ammer fortsatt på dagtid:)
   
  • Liker Liker x 3
 4. Krissi Flørter med forumet

  Så det MÅ ikke være enten eller...
   
  • Liker Liker x 1
 5. trallemamma Elsker forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Her er lille ca 10 mnd, og jeg håper å fortsette med pupp lenge til. MEN den siste mnd har lille fått for seg at det er greit å våkne ca hver time fra leggetid og til ca kl 01. Deretter hver andre time ca. Og da er det kun pupp som kan roe ned... Det er ikke greit for meg, så her har vi begynt med litt avvenning på kveld/natt. Begynte med kvelden, at kun pappa går inn. Jeg prøver av og til, men da er det hyl og skrik i en time feks, illsint unge fordi jeg ikke slenger frem puppen.. Så pappa går inn og sitter ved senga, tar IKKE opp-da våkner lille flere ganger. Har blitt bedre nå! Amming ved legging ,så ingenting frem til 24-02 en gang. Gir da pupp, så er det stopp frem til morgenen igjen. Pappa som igjen trår til og sitter og roer ned. Blitt bedre på kun 2 dager med nattavvenning! Lurer litt på om lille bare forvirres med at jeg gir en gang ved midnatt eller ei da.. Håper jeg ikke ødelegger for masse videre amming ved å gå så drastisk til verks... Hadde vært greit for meg å amme to ganger på natt også, gjorde det med de to første, men virker som lille bare vil ha mer da.. Hva tror dere?
   
 6. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Her har vi ihvertfall kunnet lett holdt det på litt amming uten forvirring. Vi ammer etter kl 5 på morgenen, noen ganger er det pupp kl 0501, andre ganger sover han til morgenen. Men nå er min 2 år da, så han forstår mer. Hadde ingen restriksjoner når han var så liten som din, så vet ikke hvordan han hadde reagert da (bortsett fra at pappaen og jeg gikk inn annenhver gang på kvelden når vi begge var hjemme, oppvåkninger på kvelden roet seg selv når han var ca 1 år, selv om han iblant fikk pupp og iblant ikke) :) Hos min har ammefrekvens hatt mest med alder/utvikling å gjøre, og mindre med hvor mye tilbud han får om du skjønner, men der er jo barn så veldig forskjellige. Han begynte å sove natta igjennom ved 12-13 mnd helt spontant (ingen avvenning eller endring av rutiner), også begynte han å våkne igjen ved barnehagestart noen måneder senere.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Mærrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Jeg har lyst til å gjøre det samme. Ikke amme på faste tider mer, kun til kos egentlig.
  Fikk beskjed av helsesøster om først å få han over i egen seng når vi skal avvenne. Han vil jo ligge med nesa i maten hele tiden og det vil bli hardere å avvenne puppen om han samsover med oss. Her skal pappaen starte med å ha han på sin side av sengen så han ikle lukter meg. Så skal han ikke få pupp før vi sier god morgen. Vi har fått beskjed om at det kan ta en uke før han sover natt gjennom. Gruer meg til å starte, men vi må jo bare få det til!

  Vi har fått beskjed om at vi kan amme sporadisk og når det passer oss, må ikke følge klokken. Produksjonen vil naturligvis gå ned når vi gjør det slik.
   
 8. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Bare sånn tips, kjenn på hvordan du kjenner barnet ditt før du hører på "må og bør" på det der, Vi samsover enda, og det var slik nattavvenning gikk bra til oss :) å ligge i armkroken og holde rundt armen min var hans erstatning for puppen, og slik roet han seg. Han sover deler av natta i egen seng også, men tar mye lengre tid å roe der enn når vi sover i felles seng. Nattavvenning gikk helt uten gråt her, tok det selv, så mistet han ikke både pupp og mamma på en gang :) Så prøv litt forskjellig, du merker fort hva som fungerer og ikke tenker jeg :) Jeg kan tilogmed sove uten noe på overkroppen, null stress selv om nesa er i matfatet, armkroken er like god :)
   
  • Liker Liker x 2
 9. Katta Gift med forumet ♡ Maibarna ♡ Novemberlykke 2018 Aprilbarna`15

  Vi avvente på natt når han var ca 17 måneder, amma på dag til han var 2,5 år. Helt uproblematisk, snakka om at puppen sov om natta, og det godtok han fint. Jeg brukte 3 netter på å avvenne på natt, og det fungerte mye bedre enn når pappan hadde prøvd. Hadde snakka om dette med at puppen skal sove en stund før også, sånn at han skjønte greia.
   
  • Liker Liker x 2
 10. Endeligmamma Elsker forumet Maiblomstene 2016

  Jeg avvente frøkna selv om vi samsover. Mye gråt, men følte jeg måtte gjøre det så hun ikke mistet mamma og puppen samtidig. Hun protesterte veldig på natta de første dagene, ble bedre, men var mye våken på natta i flere uker etterpå.

  Men skal sies at jeg jobber en kveld i uka, og siden oppstart på jobb da hun var 9mnd måtte han legge ho, pappa fant sin måte etter noen kvelder og det gikk bra :) Hun sovnet kun til pupp og det var eneste måten jeg kunne legge på før hun nærmet seg 12-15 mnd.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Mærrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Jeg er rimelig ferdig med samsoving også, så å få han over i seng er virkelig på tide for min del! En trøtt mamma med vond kropp er ingen god mamma. Her har det funket kjempebra at det er pappan som ligger nærmest hans seng på natt, jaggu sover han lengre perioder. Vi har kutta ut et måltid nå, 3 igjen! Så vi er på vei.

  Takk for gode råd, jeg gjør det som er rett for oss :) er jaggu ingen fasit på hva som er rett, noen ganger skifter d jaggu fra dag til dag også [emoji23][emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 12. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Ja da blir det noe annet! Hører bare alltid så mange som sier sånn «helsesøster sa at vi må..» etc, og alle fremgangsmåter er jo ikke like for alle, hehe
   
 13. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  http://lykkeligbarndom.no/2014/01/09/gode-rad-til-a-slutte-med-nattamming/
   
  • Liker Liker x 1
 14. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Hyppig oppvåkning etter legging og frem til 12-01 kan være et tegn på at hun legges for seint. Synes du går litt for drastisk til verks- ville kuttet ut ett og ett måltid. De blir jo faktisk sultne om man går for fort frem.
   
 15. Mærrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Neinei, vi har fått tips ut fra våre behov og ønsker :) av alle ting, så har vi en knakende flott helsesøster som kommer med gode råd og tips når vi etterspør de :) er ikke mange som er så heldige igrunn! [emoji38]
   
  • Liker Liker x 1
 16. trallemamma Elsker forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Det har srabilisert seg nå her :) Var bare tull med oppvåkningen på kvelden, var bare for å få kos. Nå sover lille søtt fra legging og til 01-03 engang, så pupp og soving frem til 06/07 en gang. Så har ikke kuttet ut alt på en gang :) Gikk veldig bra med avvenningen på kveld!
   
  • Liker Liker x 1
 17. Mjau Glad i forumet Assistert-jentene

 18. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Selvfølgelig må du ikke avvenne på dag før natt. De fleste slutter jo av seg selv på natt før de slutter på dag. Har barnet behov for mat på natten så gir man det. Pump deg før du reiser og la pappaen gi flaske?
   
  • Liker Liker x 1
 19. Mjau Glad i forumet Assistert-jentene

  Er så glad for alle gode tips og erfaringsdeling jeg har fått av dere her! Tusen takk! Har lest alle svare mange ganger,- dere er så greie som tar dere tid til å skrive.
  Vi har landet på å bare fortsette som før,- det fungerer jo på en måte så bra, og så får vi øve på å la mannen legge han. Fungerer ikke det får bestemor komme og avlaste den ene natta jeg skal være borte. Er så lettet over at det på en måte er "greit" å bare fortsette å amme i søvn og på kveld og natt, for jeg føler det er det han trenger og da er det bare sånn jeg vil ha det jeg og. Slenger meg på det flere her har nevnt om å følge sitt eget instinkt og kjenne etter hva som føles riktig for seg selv.
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Mjau Glad i forumet Assistert-jentene

  Takk for svaret ditt og denne linken var utrolig fin!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden