Avvenne bæring?

En tråd i 'April 2018' startet av Ellemelle92, 3 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Hei! Litt rådvill her, så håper noen kan hjelpe!

  Har en gutt på 3,5 mnd. For en måned siden startet han med å slite med å sove på dagtid. Fra å bare kunne legge han i vogna og rugge inne, måtte vi plutselig begynne å bære. Han slutta å sovne når vi gikk trilletur og det var skikkelig kaos en stund. Han er en gutt som trenger mye søvn, begynner å vise tegn på trøtthet etter bare 45 minutter til 1 time våken. Og da forsøkes det å få han til å sovne så fort som mulig. Ser han kjemper mot søvnen og ender ofte opp med at søvntoget går og at han blir overtrøtt. Hadde en periode der alt bare var vanskelig og han gråt og gråt fordi han var overtrøtt, så jeg endte opp med å bære mye og han fikk for vane å sove i bæreselen. Gav ikke opp vogna da så prøvde alltid det først, og har nå landet på ganske faste rutiner og han gråter nå mindre. Nå får jeg han til å sovne i vogna på første lur på morgenen. Neste lur er 2 timer lang og i bæresele (jeg kan ikke legge han fra meg da våkner han), og da prøver jeg ikke vogna først en gang. Har prøvd noen få ganger uten hell og har gitt det opp. Neste etter det er i vogna igjen, enten inne eller på tur på grusvei (jeg må da kjøre til denne grusveien). Resten av ettermiddagen er vanskligst da han sliter ekstra med å sove. Prøver alltid vogna men ender nesten alltid opp med å bære.
  På natta derimot har vi ikke hatt problemer. Legger han våken i senga og sitter med han til han sovner av seg selv etter ca 30 min.

  Problemet med dette er at vi blir så låst. Det er lite rom for å gjøre noe annerledes, og den to timers duppen må nesten tas hjemme da han trenger ro. Nå har jeg begynt å få vondt i rygg og hofte av bæringen og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Kan sette meg ned når han sovner men må som regel gå en stund først også må jeg opp å gå hver gang han blir urolig/går inn i lett søvn. Jeg har egentlig ikke noe imot bæring utenom dette som begynner å bli veldig vanskelig. Har veldig lyst å få han til å sove i vogna hver gang på dagtid men vet rett og slett ikke hvordan jeg skal gå fram og hva som vil skje om jeg prøver. Han gråter ikke fordi han ikke får være med meg, men han ligger bare å kikker og kjemper mot søvnen. Går det for langt begynner han å gråte fordi han er overtrøtt. Da er det bare å bære som hjelper...Bruker å prøve litt i vogna innimellom men stopper alltid før han er altfor overtrøtt og bærer istedefor.. siden han sover to ganger i vogna for dagen så vet jeg når han burde ha klart å sovna, og bruke å gi det max en halvtime..er redd for å få en utrøstelig gutt om jeg går skikkelig inn for dette og at vi går tilbake til det kaoset som var tidligere.
  Noen som har tips til hvordan jeg kan gå fram? Er det bare å prøve dag etter dag og vil det da gå til slutt? Eller må jeg bare fortsette bæringen også vil det gå seg til etter hvert?
  Tenker jo det kan være noe som plager han siden han sover dårlig. Feks tror jeg han har tenner på vei, også er vi vel midt i utviklingstrinn 4 også...burde jeg bare presse meg selv til han er ferdig med utviklingstrinnet?
   
 2. Dilbertina Forumet er livet *Aprilbaby 2018*

  Jeg vil bare trøste deg med at vi hadde det akkurat likt i den perioden der. Da var soving på dagtid helt kaos en stund. Og vips!, så gikk det bare over. [emoji4]
   
 3. Alle gode ting er 3! Glad i forumet *Aprilbaby 2018*

  Tenker det bare er en fase[emoji4]Utviklingstrinn eller noe.. Bæring er superbra for hoftene hans da! Har mye hofteleddsdysplasi i familien, så bærer minsta mye for å forebygge (begge søskena hennes er behandlet for HD). Men enig i at det kan bli tungt for ryggen i lengden!!

  Når jenta mi har sånne perioder her pleier jeg å amme henne i søvn, liggende i senga vår.. [emoji85] det blir nok bedre![emoji173]️
   
 4. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Åååh tusen takk, det var oppmuntrende å lese! Håper det blir sånn her også!:) Det er egentlig det jeg har håpt på!
   
 5. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Håper du har rett! Hvis det er utviklingstrinnet så er det heldigvis ikke lenge igjen!
  Det visste jeg ikke, så bra da. Har en ganske god sele da hvertfall, ergonomisk sett.

  Det er veldig tungt ja. Og jeg har en veldig stor gutt, veier allerede 8 kg. Men om det bare er en periode er det mye en kan klare! :) litt bedre i hofta i dag kjenner jeg, heldigvis. Amming i søvn funker dårlig her, det funker kun på natta. På dagtid er han for opptatt med å se seg rundt og bable. Slipper puppen mye. Så amminga er ofte litt kavete om dagen. Men han får i seg det han skal ha da :)
   
 6. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Om man bærer ergonomisk;)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Prøv å legg han i vogna på det tidspunktet ila dagen der han er lettest å få til å sove. Går det ikke tar du han opp i sjal/sele og prøver på nytt dagen etter. Om du får vondt av selen så kanskje det er noe du kan justere på for at den skal bli mer behagelig. Hvilken sele har du?
  Det går over. Jeg har mini i 5mnd mens han søv og plutselig en dag så var vogna ok
   
 8. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Er egentlig det jeg har prøvd. Fått til vogna nå to ganger hver dag, men de andre duppene går bare ikke. Men satser på det bare går en dag. Prøver ikke hver dag, men innimellom akkurat nå. Usikker på om jeg tør å prøve vogn hver dag hvis det ødelegger dagen..
  tror selen skal være bra, ergobaby original:)
   
 9. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  https://www.google.no/amp/s/baerehjelpen.wordpress.com/2017/06/29/tips-og-triks-for-baereseler/amp/ sjekk ut linken til justering av sele. Hun har også 2 fine innlegg om nyfødtinnlegget.
   
 10. Ellemelle92 Flørter med forumet

 11. Alle gode ting er 3! Glad i forumet *Aprilbaby 2018*

  Så klart viktig at det er ergonomisk riktig bæretøy! Ergobaby er veldig bra. Jeg har en caboo close, vanlig bæresjal og en mei tai. Veksler mellom alle tre. Jenta mi er ikke så tung enda (5700g for tre uker siden), men kjenner det likevel godt i ryggen. Fordelen med sjalet er at jeg kan knyte det i mange varianter. Er veldig glad i mei taien også! Den er super! Jeg har HD og bekkenløsning, så sliter nok litt ekstra pga dette.. her er det trening som vanligvis holder det i sjakk, men har ikke kommet i gang med det enda...
   
  • Liker Liker x 1
 12. Solagreen Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Julibarna2014

  Utviklingstrinn 4 har gjort oss helt svett her! Dupper på 20-30 min uansett hva jeg har prøvd... [emoji38]‍♀️ Har også blitt helt umulig å legge. Virker som det værste er over for i dag sov plutselig snuppa1t+ 2t +1t på dagen! [emoji16][emoji1319] og myyyye enklere å legge i kveld! Håper det fortsetter [emoji16]
   
 13. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Vi er også kommet inn i perioden for utviklingstrinn 4 (i følge den tabellen man får opp om man søker på google). Babyen er 3,5 mnd. Hun har tidligere vært enkel å legge både for dagblunder og til natten. Men siste 5 dager har det vært vanskelig for henne å sovne inn både på dag og kveld. En del gråting før hun får til å sove. Og hun kan våkne opp kort tid etter at hun sovner. Satser på at det er en periode.
  Så fint at det gikk bedre for dere i går kveld. :D
   
  • Liker Liker x 1
 14. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Dagsoving har blitt vanskeleg her, vært det 3-4 veker, men går greit for kvelden (ca 21:30). Straks 4 mnd
   
  • Liker Liker x 1
 15. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Ååå da er det sikkert det vi også sliter med.. Så bra dere hadde en god dag, håper det fortsetter ja! Hvor gammel er hun nå?:)
  Håper det blir bedre her også snart! To uker igjen i følge appen, men jeg tror han begynte en uke tidligere så da håper jeg han slutter en uke tidligere også hehe :)
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Samme som her det da! Kveldene går fint her også :) vi får krysse fingrene for at denne perioden snart er over!
   
  • Liker Liker x 1
 17. MiniMEEE Betatt av forumet *Aprilbaby 2018*

  Tror noen babyer bare er sånn... Min forrige måtte bæres, han nye er mer fleksibel. Bæring er jo veldig bra, og egentlig lettere å komme seg rundt, inn og ut med det enn vogn. Men du må skaffe deg bæretøy som passer deg slik at du ikke får vondt. Med riktig bæretøy (til meg) kan jeg børe åtte timer om dagen uten å kjenne det :) jeg bruker ergobaby og sjal, men du må bare prøve hva som oasser din kropp.
   

Del denne siden