Astma hos baby 9 mnd?

En tråd i 'Helse og velvære' startet av Aaavinter, 11 Jul 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Hei:)

  Søker etter andres erfaringer og håper noen vill dele.

  Jenta mi på 9 mnd har hatt en tendens til hoste siden hun var 7 mnd. Hosten har ikke vært voldsom, og vi har ikke vært særlig bekymret da hun har fått tenner og har hatt litt mer slev har vi tenkt at det sikkert er derfor hun har hostet litt. Men nå siste uken har altså denne hostingen eskalert til å bli litt «skummelt»

  Hun har hatt en mye eklere hoste, skikkelig våt og slimete hoste, hører tydelig at hun hoster opp noe for så å svelge det igjen. Har spessielt vært gale når hun har sovet på dag og kvelden/ natten har vært ganske plaget. Siste to dagene har det vært så gale at hun har hostet til hun har spydd ut alt mageinnholdet. Og har voknet mye av hosten med skikkelig sår gråt.

  Og i dag har hun vært ekstra surklete/hvesen i pusten også i perioder på dagtid noe hun ikke har vært andre dager.

  Når dette er sagt så skal jeg også nevne at vi var hos legen i dag, hun ble lyttet til (var ikke hvesen da typisk nok) og de målte crp + snakket om hvordan ting hadde vært. Da sier legen at han mistenker astma men at han ønsker vi skal observere henne, ønsket ikke starte med noe medisiner, og at barn skulle ha tre slike «episoder» før de mente det var astma.

  Men så sitter jeg her i kveld etter nok en ekkel episode med en baby spm hoster til hun spyr og gråter av ubehag smerte å lurer veldig om det virkelig er meningen at hun skal ha det slik å ikke få hjelp før hun har hatt tre runder med dette? Hvem vet hvor lenge det kan vare? Skal ikke hun utredes?

  Dere som har erfaring med babyer/barn med astma? Hvordan var forløpet når dere oppdaget det? Hvilken hjelp fikk dere? Etc?

  Føler egentlig mest for å ringe legekontoret i morgen å kreve bedre hjelp :-/
   
 2. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Jeg kan bare snakke for meg selv, men du beskriver det slik jeg opplever det når jeg ikke er medisinert..
  Jeg er født med astma, og jeg hoster til jeg spyr uten medisiner, selv da er det ikke godt nok.
  Hva slags sengetøy osv har dere til henne? Hvis dere bruker dun eller andre typer fjær vil jeg anbefale å bytte det ihvertfall, som en start.
   
 3. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Huff ja jeg har lest mye om astma hos barn nå etter vi var hos legen og han sa han misstenkte det, og finner at jeg kan kjenne meg igjen i veldig mye:-/ har mye allergier på min side av familien og hun har søskenbarn på andre side av familien som har astma ved forkjølelse.

  Snakket med en søster tidligere i dag som er veldog alergoal mot pollen som forteller at hun har blitt så plaget nå etter været ble finere her vi bor (omtrent samtidig som jenta vår begynte å bli så ekstremt plaget:-/ ) så nesten slik jeg lurer på om det kan ha «trigget» det, søsteren min startet også allergi medisinering når hun var ganske ung.

  Vi bruker kun fiberdyne siden jeg hater dun selv ( ikke pga astma, men liker ikke konsistensen og tyngden på de.

  Har gjort det vi kan for å hjelpe henne «naturlig» hevet hodeenden av sengen, men vanskelig å få det kjølig på soverommet siden det er så varmt ute og skeptisk til å lufte for fult om det faktisk er pollen som trigger henne.

  Hun vle feks mer hvesen i pusten etter vi teillet en tur tidligere i dag.
   
 4. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Har dere vurdert luftrenser? Vi har en som kostet ca 2000, og luftkvaliteten er MYE bedre etter det, Ifjor var jeg helt nedsyltet i allergi, og i år har jeg ikke merket noe inne, men med en gang jeg gikk ut ble jeg dårlig.
   
 5. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Her fikk yngste diagnose astma da hun var ca 9 mnd av barnelege.

  Da hadde hun testet ut ventoline og flutide 2 mnd.

  Hun ble syk første gang da hun var 4 mnd. Hosten ga seg aldri. Hun hostet og surklet så fort hun beveget seg. Så hun var veldig rolig som baby.

  Da hun var 6 mnd fikk hun rs-viruset, og ble enda verre etter det... Hadde kvelder/netter der hun hadde pustestopp når hun sov i flere sekunder før hun pustet igjen.. Veldig ekkelt.

  Slet også med ammingen, hun var på og av hele tiden og kavet og sutret. Var nære ved å droppe ammingen flere ganger, men så kom det bedre perioder igjen.

  På legetimen (hos en vikarlege dessverre) hørte han ikke noe med en gang. Før hun tilfeldigvis ville ned på gulvet, og da begynte hun å hoste og surkle, og da hørte han noe på lungene. Så da fikk vi medisiner til å teste ut.

  Etter første dose ventoline og flutide fikk vi ei ny jente. Ammingen gikk som en drøm, og vi ammet til hun var nesten 2 år. Hun sluttet å hoste og surkle, og ble mer aktiv.

  På kontroll etter 2 uker hørte ikke legen noe på lungene hennes og mente at hun ikke hadde astma likevel siden hun da var fin. Ja det er jo ikke så rart når hun får medisiner liksom :rolleyes:

  Fikk mast oss til en henvisning til barnelege. De kan mer om astma en fastlegen gitt...

  Hadde tatt masse lydopptak og film av henne der hun hostet og surklet før vi starta med medisiner, som barnelegen fikk se og høre. Han var ikke i tvil om at hun har astma etter det han så og hørte og det vi fortalte.

  I tillegg er det allergier, eksem og at jeg hadde astma som barn i familien.

  Det ble tatt prikktest, og de fant også ut at hun var allergisk mot egg. Det hang visst sammen med astma ofte. Var noe med noen enzymer eller ett eller annet. Det har hun vokst av seg da.

  Nå er det lenge siden vi har testet ut å ikke ta medisiner.

  Hun hadde et par episoder med falsk krupp da hun var 1.5 år.
  Det viste seg å være astmaanfall og ikke falsk krupp. Det kom rett og slett av pollenallergi. Hun hadde rennende nese og øyne.
  Astmaanfallene ble borte når hun fikk aerius.

  Det er litt av grunnen til at jeg ikke tør prøve henne uten medisiner på sommeren, for jeg tror at kombinasjonen av flutide og aerius holder både allergi og astma i sjakk.

  Og på vinteren er det jo mer forkjølelser og sykdom som hun kan bli veldig tett av. Selv om hun har vært minimalt med syk de to siste årene.

  Hun har aldri kasta opp såvidt jeg husker
   
  • Liker Liker x 1
 6. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Takk for svar!

  Jeg har laget et par videoklipp av henne allerede hvor man tydelig hører surklingen og hvesingen:-/ tenker å lage flere når vi hører det så jeg har «bevis»

  Jenta vår har slitt mye med magen også siden hun fikk rotavirus vaksinen og har hard mage og vansker for å få ut avføringen selv. Hun går på movicol nå og det har hjulpet, men synes ikke det er helt så bra jeg skulle ønske. Sliter fremdeles mye med magen selv om hun tar maks dose av medisinen.

  Har startet å lage en «mat dagbok» for å prøve å se om det er noe mat hun reagerer på, foreløpig ser vi ingen tydelig mønster da. Tror jeg får starte å føre opp astmasymptomene også. Og så kan man jo begynne å lure om det kan være sammenhenger i noe av dette.

  Planen er å snakke med legen om å kanskje få en henvisning til barneavdelingen på sykehuset for utredning av mage og da ønsker jeg også at de skal se på astma symptomene. Men opplever at det er lite vilje fra fastlegene å sende henne til barneleger. Og da begynner jeg jo å lure om det er jeg som forventer for mye eller om det er legepraksisen her som er helt på tryne.

  Synes faktisk ikke det skal tas så lett på de plagene et så lite barn har og tenker at det er bedre med en litt grundig sjekk som bunner ut i ingenting enn å ikke sjekke:-/

  Tror jeg får ta en alvorsprat med han derre legen min. men vi har ikke time med han igjen før om et pr uker siden han er på ferie. Vet ikke om vi skal prøve å kreve medisiner til henne før den tid:-/
   
 7. Mor2barn Gift med forumet Sommerfuglene

  Min fikk astma rundt 5 mnd, gikk til lege pga hoste kvar natt i flere mnd. Då fikk me astmamedisin og følges opp av barneklinikk, som og meine det er astma. Fikk ventoline, flutide (byttet med seretide) og fikk eit pulver også. No er han 7 år og klare seg uten medisiner men ved forkjølelse, må han bruke alt igjen. Håpe han vokse det av seg.
   
 8. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Mine fikk diagnosen når de var litt over ett år, men de har kun infeksjons utløst astma
   
 9. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Dette høres veldig ut som min baby i hele fjor høst.. Han var 7 mnd i august og ble da forkjøla for første gang. Kunne fint være forkjøla i flere uker, også maks 1 uke før han ble forkjøla på nytt, hadde også 1 ørebetennelse. I slutten av oktober fikk han skikkelig stygg hoste og det ble verre når han sov, på natt hostet han masse og særlig etter amming endte det med at han spydde til slutt. Kunne også hoste, hoste og hoste til hn spydde på dagtid også. Så fikk han omgangssyke på toppen av dette i begynnelsen av desember med påfølgende feber i et par dager - og da ble endelig hosten borte :hilarious:

  Etter denne sykdomsrunden har han taklet forkjølelser mye bedre, men vi fr se hvordan det blir til høsten når han starter i bhg. Han fikk mye smitte fra åpen bhg i fjor høst, da.
  Far her var veldig plaget av astma som barn, så jeg er veldig obs på evt symptomer.
  Men jeg tenker at om du er bekymra så tar du kontakt igjen og hører om en henvisning. Iflg min lege var det vanlig at de takler forkjølelser bedre etter å ha hatt noen runder, men stol på din egen magefølelse. :)
   
 10. K+N=ML Forumet er livet

  Sånn var vår gutt å. Hosten gav seg aldri og vedvarte, med slim ol å. Fikk astmamedisiner med en gang av legen. Funker det, bra, da er det det. Hjelper det ikke, må vi se hva annet det kan være. Fikk Flutide og hadde god virkning av det. Blitt noe verre det siste året, men bedring etter oppstart med Ventoline. Har en super fastlege, som gav medisiner kjapt, henviste videre til barnelege og følger godt opp
   
 11. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Har ikke tenkt så mye på det nei, hverken jeg eller samboer har allergier og det er jo først nå at vi plusselig fikk vite at det muligens er et problem for jenta vår:)

  Men takk for tips, skal ha det i bakhodet.

  Har dog en varmepumpe som ifølge en vi kjenner som tok service på den er det beste som har vært produsert på markedet mtp astma og allergi fordi den tilfører ekstra oksygen eller noe sånt. Husker ikke helt hva det var med den.
   
 12. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018


  Takk for at dere delte deres erfaringer:)

  Hun ble mer hvesen og surklete i pusten i går og har også vært det mye i dag, hun har ikke tidligere vært det på dagtid. Vi fikk komme inn på legen igjen i dag til en anen lege men de vil fremdeles ikke gi henne noe medisiner for å prøve. De ønsker at vi skal fortsette å observere henne en stund til. Det at hun hoster til hun spyr og vokner av hoste og hylgråter og hvesingen mente de ikke var så gale og at det var normalt at de gikk slik en stund før det var aktuelt å prøve ut noe mer utredning eller medisiner.

  Så da får vi bare ta en dag om gangen tror jeg, så håper vi at det går greit fremmover.
   
 13. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Takk for at du deler erfaringen din:)

  er jo ikke uvanlig med hoste og tetthet når de er syke, jenta mi har alt hatt 5 runder med sykdom fra 3-8 mnd, men det er jo nettopp det som er, hun er ikke «syk» i den forstand, ingen feber eller noe og ble tatt blodprøver hos legen, ingen form for infeksjon og det burde vist gi utslag på prøvene om hun var forkjølet/influenza etz. Ergo er misstanken med de symptomene hun har at det kan være astma.

  Har vært tilbake hos anen lege, men fikk bare samme beskjed hos han.

  Har dog bestilt time til fastlegen når han er tilbake fra ferie, så får vi håpe hun ikke blir verre:)
   
 14. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Håper dere blir tatt mer seriøst da :)
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 15. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Her fikk vi ventolin med en gang før de var sikre på diagnosen siden det ikke er farlig å gi det hvis det ikke er astma (da virker det bare ikke).
   
  • Informativ Informativ x 1

Del denne siden