Ang. rugbrød (Ingrids slankebrød)

Husmor

Glad i forumet
Glemte å si at dette brødet skal ligge i kjøleskapet. Og når det serveres, skjær tynne skiver.
 
Det er VELDIG grovt brød. Det skal ikke eltes. Alt skal blandes, heves, poffes en gang og heves på nytt før du tar like mye deig i 3 former (halvannen liters former).
Skal ikke heves i formene.
Deigen skal være veldig klissete.

1,3 kg sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g halkorn hvete
75 g gjær (100 g)
2 strøkne ts salt (litt mer)
9 dl hvetekli
1,8-2 l vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjærner

200 grader
Etter de hever seg, sett ned til 150 grader, så stekes de i 1 time og 15 min.

Lykke til
 
Heter det ikke Ingers rugbrød???
 
Den er god!
skal bake den snart,er veldig glad i rugbrød![;)]
 
ORIGINAL: mjauth

Heter det ikke Ingers rugbrød???

 
Kan hende det var det det het..Ingers eller Ingrids rugbrød. Godt er det iallefall.
 
  
Jeg har bakt dette brødet ifjor og har aldri bakt den igjen, fordi det virkelig ble mye kliss å bake den på kjøkkenet.
Dette brødet var veldig god da !!



 
Ja, det blir mye gris med det , men du så verdt det. Nå må jeg jo si det er mannen min som har bakt det, så jeg merker jo ikke noe til at det blir mye gris. [;)]
 
Back
Topp