Ang blodprøver hos lege

En tråd i 'Juni 2021' startet av Irms91, 7 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Ringte nettopp legekontoret for å Evt fått tatt blodprøver og div ved tanke på at jeg mulig har et risiko svangerskap (er gastric bypass operert). De ønsket ikke å ta noen.blodprøver ifh til graviditeten før uke 12 og kunne ikke gjøre noenting med det. Er det slik det virkelig er alle andre plasser også ? Vet at jeg har kronisk anemi og utrolig lave jernlagre hele tiden i flere år (jern tabeletter hjelper så vidt, men får aldri stabilisert det). Husker fra forje svangerskap at jeg ble fulgt opp tett ved tanke på manglene og det at jeg har problemer med å få i meg mat ved graviditeter. Rett før jeg begynte å grine i tlf :arghh: hjalp heller ikke på at hun som tok tlf var utrolig spydig :bored:
   
 2. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Dette hørtes rett og slett feil ut. Ville heller sendt en mail/melding som du retter til legen din, hvor du forklarer hvorfor du ønsker blodprøver og hvorfor du føler det er viktig. Tipper du får en telefon temmelig fort da.
   
 3. Lykken_er_4 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg var hos legen idag, er 5+0. Fikk time pga tidligere exu og skulle egentlig bare ha henvisning til TUL.
  Men han fant ut av at vi like gjerne kunne ta de blodprøvene vi kunne idag og resten uke 12.
  Idag tok jeg blant annet sukker, folat, jern, hcg og en god del andre. Hadde ikke legen min nevnt det, hadde jeg selv tatt det opp.
  Synes du skal sende en melding til fastlegen eller ringe igjen, eller så kan du bare få satt opp en time og ta det med legen da :)
  Du burde få den oppfølgingen du selv ønsker ❤️
   
 4. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Er så hårsår (symptom kanskje haha) at jeg ikke vil ringe tilbake ... rett før jeg også skifter legekontor pga dette :p har ADHD, så graviditetshormoner funker dårlig i tillegg til det :bag: :angelic::arghh: fikk raskt jordmor da ... og det var hun som nevnte at jeg kunne ringe legen for blodprøvetaking... det virker ut som det legekontoret ikke er helt oppdatert på fedmeoperasjoner og hvordan det påvirker en graviditet ... sist fikk jeg til og med ultralyd i uke 13 pga risiko for vekstavvik på barnet... heldigvis har jeg selv bestilt tidlig ultralyd privat
   
 5. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Kan du ikke få telefontime med legen din og forklare saken? Det er i utgangspunktet praksis for å ta blodprøver i uke 12, men det er vell viktig å følge opp jernmangel osv hvis det er et kjent problem.
   
 6. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Hun sa at hun kunne sette opp en samtale, men det var ikke svangerskapsrelatert ... og det forslaget kom hun med etter at hun var spydig og frekk. Da var allerede jeg opprørt og sa at hun kunne bare glemme hele saken. Fortalte at jeg skal til jordmor for samtale 19.10 så da kunne det være det samme. Har tatt noen Google søk og mange anbefaler å ta kontakt med plassen som en opererte seg på, slik at de kan ta avgjørelsen med tettere oppfølging. Passet fint da det er på sjukehuset :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Huff! Så kjedelig å bli møtt på den måten! Håper du får oppfølging fra sykehuset da!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Så leit at du ble møtt av en helsesekretær med dårlig holdning :( Skjønner ikke hvorfor sånne folk skal trekkes mot helsesektoren :s

  Svangerskaps blodprøvene kan taes mellom uke 6 og 12. Når det kommer til de andre prøvene du nevner er det jo spesifikt ikke svangerskapsrelatert og jeg anbefaler deg å be om en legetime for å snakke om prøvene. De fleste legekontorer må man ha time hos lege før man får tatt blodprøve.
   
 9. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Trodde jernmangel var en typisk graviditetsting jeg ? Ved tanke på at mange har lavt jernnivå som gravid ... jeg kunne ha klart meg uten den sjekken, men er ekstra påpasselig nå som jeg er gravid ... de tok også de sjekkene med i graviditeten sist :) men det var et annet legesenter da
   
 10. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Ikke så tidlig i svangerskapet :)
  Hos oss må ihvertfall alle som ønsker blodprøve (som ikke får med seg rekvisisjon fra andre steder) ha en legetime. Sjelden problemer å få tatt blodprøvene men vi kan ikke rekvirere uten legens samtykke :) Så anbefaler deg å få en time så du kan prate med fastlegen din:)
   
 11. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Jeg ville ikke ha legetimen nå, men rundt uke 6-7 slik at jeg kunne Evt kunne være «føre var» før det ble for fælt .. når yngste sønnen min var 1 år så hadde jernlageret mitt falt ned til 2... og der vil jeg helst ikke igjen :banghead: tar så lang tid å få det noenlunde levelig igjen ... sist så var det ikke noe spørsmål en gang om at de ikke skulle ta første svangerskapskontroll i uke 7/8 ... tror faktisk jeg hadde den i uke 6 (pga de visste risikoen som kunne komme ved et svangerskap og operasjonen). Men tar kontakt med fedmepol i morgen og hører med dem :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Ja det er nok best. De vet best :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Ellie1990 Andre møte med forumet

  Jeg tok blodprøver for å se om jeg manglet noe i går. Akkurat 6 uker på vei. Fikk ta de bare jeg sa jeg var usedvanlig sliten og trøtt og at jeg kastet opp mye og slet med å få i meg mat forrige svangerskap. Hvis legen din er av samme ulla som helsesekretæren ville jeg absolutt byttet lege så fort som mulig.
   
 14. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Det som er så synd er at legen min er en gammel søt mann :bag::hilarious::arghh: men fikk han i juli ... så har ikke fått et så godt forhold til han enda uansett ... vurderer å bytte om det er bedre alternativer ledig. Sist svangerskap gikk jeg fra 70,4 kg til 64 kg ... og ytterligere 2 kg når minsten var 3 mnd .... klarte ikke å få i meg mat, brakk meg hele dagen (klarer ikke å spy etter operasjonen min hehe). Ble sinnsykt dårlig rett og slett ...
   
 15. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Helsesekretæren kan ikkje bestemme om du skal få blodprøve eller ikkje. Det er kun lege som gjer! Ring og be om legetime så seie du til legen når du kommer på timen at du ønsker sjekk :happy: men koffer kan du ikkje berre ta tilskudd allerede? Dei fleste kvinner har lave verdier alltid, så dei fleste treng tilskudd uansett..

  Har alltid fått oppfølging på alt eg ønske og alt har alltid blitt lagt inn på svangerskapet (altså gratis). Håpe du blir møtt med slikt neste gang :Heartpink
   
  • Liker Liker x 1
 16. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  jeg går generelt på jern tilskudd, men ønsker å vite om jeg evt må trappe opp eller om det er noe annet som jeg må «fikse» på før det blir «for sent». Vi gastric bypass opererte har koblet fra 1,5 m av tarmen Som tar til seg næring i tillegg til redusering av magesekk, så mengde av kosttilskudd er en russisk rulett til tider ... var en stund jeg måtte ta 200 mg med jern hver dag pga jernmangelen ... ikke noe jeg anbefaler som en konstant greie :bag::facepalm: så... det å ta en tabelett av hver ting funker som regel ikke ... så ønsker å ha tettere oppfølging ved tanke på svangerskapet.
   
 17. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Ja det skjønner eg godt :) men bra at du tar jerntilskudd allerede då, det vil jo uansett hjelpe på både det eine og det andre tenker eg :Heartpink
  Håper du får god oppfølging og blir møtt med meir forståelse neste gang! Ikkje la ein dårlig helsearbeider få skygge for dei bra :love2
   
 18. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Neida, vet jo at de fleste helsearbeidere er kjekke folk :) er en selv ;) hehe ... mulig derfor jeg blir litt sint når noen oppfører seg på den måten :hilarious:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden