Amming og snus

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Mita, 24 Mai 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. hestehviskeren Glad i forumet Novemberlykke 2015

  Vi vet jo at røyking øker risiko for krybbedød. Jeg aner ikke om der er forsket på dette og snus, men jeg ville ikke tatt sjansen.
   
 2. BMC Februar 14's Miss Skravle Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig VIP ♡Junigull 2016♡

  Anbefales i alle fall ikke å samsove om man snuser, så regner med det har noe å si.
   
  • Liker Liker x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 3. SupremeOne Gift med forumet

  De sier ikke det er greit - de sier det er bedre etter enn rett før. Tar ca 7,5t å få ut nikotinen fra melken, så er det over 7,5 time mellom hver mating er det jo bare å snuse og ha god samvittighet - men ingen spiser så sjeldent.
  De anbefaler bare å ta snusen etter amming, fordi da er det mindre nikotin i melken enn hvis du snuser under eller rett før amming.
   
  • Liker Liker x 3
 4. Plomma Forelsket i forumet Sommerfuglene <3

  Hvis du har rett i det tar alt helsepersonell jeg hsr pratet med feil! Går jo an å pumpe og og evt gi nan også. Legen min regnet på hvor lang tid det tok før kroppen min var kvitt alkohol og snus og jeg har ren samvittighet :)
   
 5. Jotaa Glad i forumet Septembermødre <3

  Fatter ikke at noen sitter og argumenterer for at det er ok med litt nikotin i melka (rett etter mat osv). Hva med å ta en Onico som er nikotinfri mens dere ammer, eller få hjelp til å komme gjennom suget ? Hver gang media viser bilder av småbarn fra andre land som røyker blir vi alle kraftig provosert og forferdet.. ? Just saying..
   
  • Liker Liker x 6
  • Enig Enig x 1
 6. Plomma Forelsket i forumet Sommerfuglene <3

  Jeg begynte ikke å snuse før jeg var ferdig med å amme fordi ungen ammet ofte. Når jeg to ganger tok et glass vin gjorde jeg det etter amming før natta og var jeg i tvil ga jeg nan en gang på natta og jeg pumpa meg. Allikevel mener jeg at man ikke skal bli hysterisk, hvis du har hatt nattavvenning og ungen sover minst seks timer tror jeg du skal finne en spesiell person som ksn regne ut nikotin i blodet som ungen kan reagere på så lenge etter. Og nei, jeg argumentere ikke for å forgifte barn da jeg setter barnets helse først. Veldig rart at de som er leger og som kan å regne på dette ikke er redd for å ta et glass vin eller en snus mange timer før amming mens det går sport i å nekte for dette for andre. Flott at noen ikke har behov, men noen har det..
   
 7. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  7,5 t er det som blir opplyst om i både ammehjelpen og NHI, så jeg velger ihvertfall å tro på disse kildene. Dette er jo forskning. Alkohol er en ting, den blir man kvitt ganske raskt om man tar en enhet f.eks, men innhold av nikotin blir høyere i melka enn i blodet, så det vil jo da også bruke lengre tid på å forsvinne.
   
  • Liker Liker x 5
  Last edited: 25 Mai 2015
 8. siljegulli Forumet er livet VIP

  Hvorfor i alle dager skal alt bli kalt hysterisk når det er snakk om nikotin, alkohol, bilsikkerhet og spekemat? Er det virkelig hysteri å ville det beste for ungen sin?? Helt tullete! Det er så misbrukt det ordet her inne. Føler det er de som prøver å overbevise seg selv og alle andre om at de ikke har dårlig samvittighet som er flink til å bruke det....
   
  • Liker Liker x 7
 9. Millamillo Elsker forumet Januarskatter 2015

  Nå må dere slappe av her jenter. Jeg spurte et enkelt spørsmål, det trenger ikke bli en stor diskusjon av den grunn. Jeg har snakket med jordmor å fått beskjed om å bruke onico til jeg er ferdig å amme, så da gjør jeg heller det.
   
  • Liker Liker x 6
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Men om man i utgangspunktet fullammer, så vil det ikke gå mange timer mellom måltidene. Syns ikke det er mange i denne tråden som har hakket på ts eller vært hysteriske. Vi sier meningen vår, og kommer med opplysninger fra sikre kilder:)
  Noen har vel også prøvd å komme med andre tips. Har man holdt seg unna et svangerskap så er man ikke avhengig lenger. Da er det kun psykisk, og sånn er det bare;)
  Uansett så er hverken røyking eller snusing bra, og om man om noen år får kreft pga det så ville ikke samvittigheten min overfor barna være god ihvertfall. Det var heller ikke min mors, som døde av lungekreft for 6 år siden...
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 25 Mai 2015
 11. solia.molia Flørter med forumet

  Man tolker alltid tingene slik man ønsker det. Eller? "Joda, litt nikotin skader ikke all verden. Det går fint". Ja barnet overlever det helt sikkert. Men, det er bedre for barnet å la være. Og det kan ikke diskuteres på.
  Du kan si til deg selv at "så stor skade kan det ikke gjøre", og tolke alt til din fordel. Men tilslutt vil du ha samme svaret. Det er bedre å la være.
   
  • Liker Liker x 2
 12. Jotaa Glad i forumet Septembermødre <3

  Veldig fornuftig! Jeg brukte det i svangerskapet. Selv om det er niktinfritt og sånn sett ikke gir den samme "roen", er det et godt alternativ for å ha noe under leppen samtidig som man skåner barnet mot nikotin i liten eller stor dose ;)
   
  • Liker Liker x 1
 13. Jotaa Glad i forumet Septembermødre <3

  Vil tilføye at jeg synes det er bra at det skaper diskusjon og engasjement. Det er et viktig tema som åpenbart trenger å bli belyst! Så veldig bra at du startet tråden! Tommel opp!!
   
  • Liker Liker x 5
 14. Kneslepipp Liker forumet Aprilbarna`15

  Hjelp...
   
  • Liker Liker x 2
 15. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Slike tema blir ofte til en diskusjon uansett. ;) Bra du går over til nikotinfri. :)
   
 16. Kengu Forumet er livet VIP

  Nei jeg ville ikke gjort det.
   
 17. Kengu Forumet er livet VIP

  Helt enig med deg, hysterikortet dras altfor ofte. ! Man er ikke hysterisk fordi man ikke vil utsette barnet for ting som kan være farlig.
   
  • Liker Liker x 4
 18. SpinnVill Elsker forumet Desemberglede 2015

  Nikotin og tobakksfri snus? Det går vel an? :p
   
  • Liker Liker x 1
 19. Vifsla Elsker forumet

  Prøv nikotinfri snus :)
   
 20. Lille♥venn Glad i forumet Januarskatter 2015

  Skader ikke Onico tennene veldig? Eller tannkjøttet? Sier ikke at vanlig snus ikke gjør det, har fortsatt "snushuler" etter snusingen...
  Heldigvis er min avhengighet erstattet med koffein!
   

Del denne siden