Ammeslutt, tips?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Beibii, 11 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Har ei jente på 20 mnd som fortsatt eeelsker pupp. Hun etterspør pupp både i lek, på tur, i bil, ja over alt egentlig, og hun blir ildsint om hun ikke får. Vi koser jo oss veldig med dette, samtidog som jeg nå ønsker å slutte. Hun bruker pupp til å sovne, nattammes og ja.- pupp er livet! Spiser ellers godt, liker ikke ren kumelk og har aldri likt å drikke fra tåteflaske og har tatt minimalt med smokk.

  Tenkte å prøve med havremelk eller noe på flaske i håp om at dette kan falle i smak. Jeg trenger en erstatter for puppen, selv om det kanskje er rart med flaske nå som hun er så stor..? En annen plan er å amme på et kjedelig område uten noe form for stimuli utover selve puppen.

  Alle tips tas i mot med stor takk!
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Amme hjemme, på et kjedelig rom ja og kun når du har på morgenkåpe for eksempel. Hun er stor nok til å skjønne begrensingen, og at det bare er pupp når du har på morgenkåpen. Men protester i starten blir det sikkert. Du kan si at puppen sover utover dette, det er også et begrep hun nok vil skjønne. :)
  Jeg ville kanskje i første omgang tilbudt kopp eller flaske med vann dersom hun er tørst.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Ok, ja puppen sover er verdt et forsøk,- eller ti! :hilarious: kjenner jeg gruer meg, samtidig som jeg er veldig klar for dette nå! Har ei ekstremt viljesterk frøken så dette blir en kamp for hele familien :dead:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. B Elsker forumet

  Prøve å utsette litt:"ja, klart du skal få melk, jeg må bare (på do, rydde oppvaskmaskin,...) først". Bruker hun kopp? Hva og hvordan drikker barnet i barnehagen hvis det går i bhg? Og så må du også tolerere sinne og at hun føler det slik. Feks når dere kjører bil. Det er ikke urimelig at hun da må vente til dere er hjemme eller fremme. Så blir hun kanskje sint, men det er ikke verdens undergang, det går over. Å lære henne å vente, og så strekke ventingen, tror jeg er nøkkelen. Det er mest skånsomt for dere begge.
   
 5. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Fulgte rådene her og dagen gikk bedre enn forventet! Snuppa tok nei for et nei - puppen sover, så og si hver gang hun spurte etter det. Alt i alt ble det to ammerunder i løpet av dagen, utenom morgen og kveld. Den ene var utsatt-pupp som fant sted på soverommet etter middag og den andre var ramla i dusjen og beit seg i tunga-pupp! Skjønner ikke hvorfor det var så lett i dag når det har vært så vanskelig tidligere.. krysser fingrene for at dette får veien!
   
  • Optimistisk Optimistisk x 2
 6. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Drikker vann fra kopp og vanlig drikkeflaske med sugerør-tut. Spytter bare ut kumelk, men får i seg litt gjennom frokostblanding. spiser også yoghurt.

  Utsette amming funka bedre enn forventet i dag. Har prøvd tidligere, men da har det blitt krise. Nå prøvde hun seg litt, men lot seg avlede. Kan jo være hun egentlig er klar for å gå videre hun også! Tvi tvi!
   
  • Liker Liker x 1
 7. Mia_mini Elsker forumet

  Har ikke hatt den utfordringen selv, men en venninne spurte gutten om han ikke heller ville ha litt sjokolademelk, og etter en dag var det ingen vei tilbake. Da var det bare sjokolademelk. Lettere å fase over til noe annet etterpå syntes hun.
   
 8. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Hun har vel egentlig aldri smakt sjokolade utover det trekker som er på pin-upen. Usikker på om det er veien å gå, men kan vurderes hvis alt annet butter i mot :hilarious:
   
 9. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Tok muligens seieren litt på forskudd. I dag ble det rabalder der hun nekta å sette seg i setet før hun fikk pupp. Så der satt vi igjen da, i baksetet på parkeringsplassen å amma.. deretter ble det anfall etter middag der ingenting hjalp. Jeg gav henne tilbudet om pupp etter hun hadde rasa i 15 min og roa seg noenlunde..
   
 10. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det kan være frustrerende for henne ikke å vite når det er mulig med pupp. Merka det på sønnen min i forhold til andre ting, uforutsigbarhet stresser ham. Så å avlede og utsette ammingen gir på en måte ikke mening for henne ved mindre dere også slutter helt å amme. Hvorfor kan hun få pupp noen ganger mens andre ganger skal hun ikke få det? Jeg ville prøvd å presentere noen helt klare kjøreregler for når dere ammer, helt konkrete tider på døgnet med en rutine hun kan kjenne igjen. Feks at hun henter en bamse, dere setter dere i en stol og hun får pupp. Feks morgen, når dere kommer hjem fra bhg og etter barne-TV.
  Til andre tider kan man tilby noe annet, men ville personlig kanskje valgt noe hun liker som også er litt sunt. Men så kan det også bare være at hun ikke er mottagelig for å slutte helt enda, og det skjønner jeg at er litt slitsomt når dere har ammet ganske lenge allerede og du kjenner deg klar til å slutte.
   
  • Enig Enig x 1
 11. B Elsker forumet

  Her tenker jeg at du må gjøre et valg, enten er svaret ja og at hun kan få, eller så er svaret nei og må forbli nei. Når du venter til hun roer seg,lærer hun ikke nødvendigvis at hun måtte seg ned, men kanskje heller at hun må rase og være utholdende i sin oppførsel for å få ja fra deg. Bare vær obs på at du ikke lærer henne utholdenhet i konfliktsituasjoner. :) Det er vanskelig dette å stå I det, det gjør jo vondt når de gråter.
   
 12. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Ja, det dagen i dag ble nok veldig frustrerende for henne og jeg ser at dette blir en uheldig situasjon for oss alle. Får gå for mykere overgang med tydelige rammer for det hele.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Beibii Forelsket i forumet Januarlykke 2020

  Godt poeng. Tror jeg går for å la henne få, men at vi skjermer ammingen mer slik at vi trekker oss unna alt annet gøy mens der pågår. Vanskelig dette.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. B Elsker forumet

  Jeg tenker at hvis det blir et ja er det bedre å gi det med én gang så de slipper føle at de maser seg til det. Det vil bli bedre. Avledning, slik jeg nevner over, er fint på den måten at det ikke blir noe kamp. Å si nei kan gjøre puppen mer interessant, da føler de at dette er noe flott som de så gjerne vil ha. Blir litt som at det ikke er noen leker gutten vår heller vi ha enn de han ikke kan ha fordi søstera leker med de. :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden