Alkohol til 16 åringen

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av doublemay, 23 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Trenger jeg å svare på alt? Det at jeg ikke nevnte at jeg ikke har kjørt ulovlig, betyr ikke at jeg har det. Jeg kjører lovlig! Trenger du det klarere? Skal vi sammenlikne alt vi sier til hverandre? Jeg har ikke sykla i fylla eller drukket på stranda eller i parken.
  Noen holder seg til lover. Jeg feilet sikkert på andre punkter, og jeg er helt sikkert ikke feilfri, men jeg har alltid vært lovlydig ungdom pga mine holdninger hjemmefra.
  Og det at folk ikke vet om lover gjør ikke det til at det er greit å bryte dem. Og jeg vet godt at politiet ser gjennom fingrene i forhold til å drikke i parken eller på stranden. Spesielt om de bare sitter stille og rolig! Det er kun når de blir et problem (lager masse kvalm) at politiet griper inn i drikking i park/strand.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja jeg er enig med deg jeg i at det er forskjeller.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Krösa Maja Forumet er livet


  Og der har du faktisk ett veldig godt poeng.
  Akkurat strafferammen i Norge sier ingenting om alvorlighetsgrad. Man kan mishandle og drepe ett barn å få 5-7 år, men svindler man nav får man det samme.
  Alvorligheten for meg er det å drepe ett barn mye mer alvorlig og sier mye mer om det menneske.
  Man kan gjerne kalle meg kriminell også fordi jeg har brutt noen lover opp igjennom tiden som ung. Jeg vet også at kanskje mine barn vil gjøre det samme for som du sier vi er mennesker[emoji5]
   
  • Liker Liker x 2
 4. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Er ikke mer enn et par mnd siden jeg så en politibil i full utrykning (lys og sirene). Jeg viket som jeg alltid gjør. Endte opp med at jeg så de kjøre inn på kiwi for å kjøpe lunsj. Spurte hvorfor de kjørte med lys og sirene for å handle mat. «De hadde ikke så lang matpause».
  Nå er ikke jeg ekspert på lovene i Norge, men jeg er rimelig sikker på at det ikke er lovlig å kjøre med lys og sirener for å handle mat.
  Poenget er at man kan ikke sammenligne alle lover i Norge, selv politiet gjør ting de ikke har lov til i blant. Ingen er perfekte.
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Har jo ikke sagt det. Sa meg bare enig i at det ikke var sammenlignbart, uten at det betyr at man fritt fram gjør hva man vil av den grunn.

  Man kan drepe noen med å gi de alkohol da.

  Og jeg kjenner ei som ble tatt for langing. På Coop obs så de at datteren sto utenfor fikk øllen. Hun jobbet i butikk ved siden av (kollega av meg) og gikk inn i jobbuniformen sin så hun ble tatt. :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Krösa Maja Forumet er livet

  Nei, vet du. Du kan velge til og med å la være å svare. Du qoutet meg først, så bør ikke bli sur fordi jeg lurte på hvorfor du lot være å svare på akkurat dette med fart.
  Så flott, dine barn blir nok like flotte. Så får vi med dårlige holdninger hjemmefra, overføre de til våre barn slik at de får de samme dårlige holdningene vi har.
  Takk for diskusjonen, jeg melder meg ut nå. For jeg har fått svar på det jeg lurte på ang forskning [emoji1303]
   
 7. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Nå har ikke den lovgivende forsamlingen vedtatt at voldtekt ikke er særlig mer alvorlig enn å kjøpe noen øl til mindreårige. Og hva jeg tenker om alt den forsamlingen gjør er uvesentlig i forhold til hva som har blitt vedtatt av lover. Det er faktisk en strafferamme på inntil 10 år på voldtekt!
  IMG_7148.jpg
  Det er som tidligere vist i tråden 6 mnd eller 2 år ved grove tilfeller å lange.
  Jeg sier ikke at du er et kriminelt menneske. Jeg syns det er stor forskjell på bagatellmessige ting (som politiet understreker) som drikking på offentlig sted som er noe du i få tilfeller får et forelegg for og det å lange! Jeg dømmer deg virkelig ikke for at du og en venninne har delt en flaske på et offentlig sted i ro og uten å plage andre, selv om jeg selv velger å ikke drikke offentlig. Og jeg er helt enig med deg om at man skal ha en dialog med barna sine og at de skal vite at de kan komme uansett hvor mye de har driti seg ut, for det er faktisk en svært viktig del av det å være foreldre. Men jeg er bare ikke enig med deg at det er greit å bryte loven, sånn er det bare! For langing er virkelig ikke bra!
   
  • Liker Liker x 1
 8. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Og her var minstestraffen for voldtekt.. ikke det samme nei!
  IMG_7149.jpg
   
 9. Ingenbruker Guest

  Mener du alle som blir dømt i voldtektsaker får minst 3 år? Bare lurer fordi hele dette systemet er jo en vits. Kam nevne flere saker der det blir dømt langt mindre straffer. Har også til overs å se noen foreldre bli dømt for langing, kan huske en grov sak med en ung mann som solgt smuglersprit for noen år sidem, dette til mindreåringe, han mistet førerkortet i 3 mnd, thats it[emoji85]

  Litt off topic dette men prøver å få fram at straff og alvorlighetsgrad ikke alltid henger sammen...
   
  • Liker Liker x 1
 10. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Det er forskjell på lovene og hva domstolene dømmer til tider, det heter rettspraksis i tillegg til bevisførsel. Nå har ikke jeg lest over alle voldtektssaker, og klart noen ikke har fått 3 år en gang. Men da står det nok i rettspapirene hva personen faktisk er eller ikke er dømt for. Og mange ganger er voldtektssaker ganske kompliserte saker der det er vanskelig å få dømt noen. Og jeg går ikke mer inn på det.
  Det er faktisk noen foreldre som er blitt dømt for langing. Hva som ble dommen, det kan jeg ikke svare deg på. Og han du nevner som mistet førerkortet gjorde nok det pga at han brukte bilen som middel for langingen, type at han kjørte rundt og solgte fra sin bil. Mulig han fikk et forelegg i tillegg, faktisk store sjanser for det, uten at du fikk med deg det, for det står bøter eller fengsel.. så man må ikke få fengselsstraff for langing, ordet eller er viktig i lovteksten. Straff og alvorlighetsgrad henger ofte sammen, men så er det domstoler som dømmer, ikke politi eller lovgivende forsamling. Og domstolene krever bevis. Noen ganger er det også gode advokater som får vist at det er tvil der. Så der har du forklaring på at ikke alt er så sort/hvitt i møte med domstolen og det er ikke enkelt å få dømt alle. Sånn er dessverre det.
   
 11. Katta Forumet er livet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ♡ Maibarna ♡ Aprilbarna`15

  Jeg tenker at for noen ungdommer kan det at de ikke får lov hjemme være ok for å kunne komme seg ut av drikkepress også. Vet av erfaring at en del ungdommer gjerne vil være med på fest for det sosiale, men de ønsker ikke å drikke. Da kan "Nei, mamma klikker hvis jeg drikker" eller lignende være en måte å si nei på.
   
  • Liker Liker x 2
 12. Ingenbruker Guest

  Ja, jeg vet hvordan systemet fungerer og at mye kan spille inn. Derfor jeg tok opp noen eksempler når man begynte å sammenligne lovbrudd og alvorlighetsgraden av de, for det er ikke nødvendigvis slik at å kjøpe en øl eller 2 til sønnen sin er så mye mer straffbart og alvorlig enn å kjøre for fort eller tisse i parken når man tenker på straffen som kunne blitt gitt i slike saker, rimelig sikker på at både kjøring i høy hastighet og tissing i parken hadde ført til noen tusenlapper i bot, samme hadde nok moren som kjøpte med noen øl i butikken fått om hun ble tatt. Jeg syns norges straffesystem er supert på mange måter og tragisk på andre måter. Som nevnt har jeg aldri vært borti at foreldre har blitt tatt for langing. Jeg hadde nok heller aldri gått inn, kjøpt og gitt posen til mitt barn utenfor. Om jeg kjøper alkohol til mitt barn når den tiden kommer så kjøper jeg noen elstra rusbrus eller øl i butikken på en vanlig handletur og gir de det når de skal ut om det blir et tema. Føler ikke jeg langer da(selv om du sikkert er uenig der[emoji5]) men som nevnt før, jeg er bare et menneske og jeg gjør det jeg føler er riktig for meg og mine barn. Så får vi se hva som blir aktuelt når de blir til ungdom [emoji85] jeg vet ihvertfall at jeg ikke tør å si det ene eller det andre nå, mye kan forandre seg på de årene det er til min største er 16 så gudene vet hva loven sier eller hva jeg er komfortabel med. Men et åpent sinn, det har jeg ihvertfall[emoji5]
   
  • Liker Liker x 2
 13. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ja, alvorlighetsgraden er forskjellig. Men det du heller mener er jo at den som tisser på offentlig sted eller kjører for fort får et forelegg, og det kan også langerne få, og jeg ser den at det kan virke urettferdig eller til og med virke som langing da ikke er så ille. Men størrelsen på foreleggene vet jeg at er forskjellig, og det følger strafferammen og da alvorlighetsgraden til lovbruddet. Om du får 5000kr for å tisse på offentlig sted, så får du ikke så lite for langing. Dette er selvfølgelig opp til juristen hos politiet og vanlig rettspraksis på området, men jeg lover deg at det er betydelig større forelegg. Og at du ikke kjenner eller vet om at noen har blitt tatt for langing til sine barn, betyr ikke at det har skjedd. Det skjer faktisk at folk blir tatt for det. Og du trenger ikke alltid å bli tatt på fersken, det kan være nok at ungdommen sier til en venn at den har fått fra foreldrene, og kanskje har denne vennen sett langingen, vitner kan være bevis. Det kan være nok at politiet får høre at den personen får øl av foreldrene sine, og de undersøker dette videre. Det er mange måter å bli tatt på.
  Jeg har også et åpent sinn, men forskjellen er nok at jeg bryter ikke loven av prinsipp, i tillegg til at jeg vet nok om andre måter å håndtere drikking hos mindreårige. Vi er nok forskjellig der, og sånn er det. Og at man setter lover og regler høyt og ser andre muligheter med ungdommen må jo være en bra ting?
   
 14. Ingenbruker Guest

  Syns faktisk det blir helt galt å kalle det langing jeg da, noe du garantert er uenig i, for om man skal se på det rent lovmessig så er det jo det. Men alikevel, om jeg kjøper alkohol til mindreårige så ser ikke jeg på det som langing slik du gjør. Langing er for meg noe annet, så jeg kommer nok til å gjøre det medgod samvittighet om det blir aktuelt.

  Du kan nok se det som en bra ting å sette lover og regler høyt. om jeg gjør det vet jeg ikke, fordi min største er 10 år og tankegangen min kan emdres mye før hun blir 15-16 år[emoji4]

  Jeg har ikke et prinsipp der jeg bryter loven men jeg har ingen prinsipper der jeg ikke bryter den. Jeg hører du sier du har det og det er jo flott men for meg høres det faktisk helt merkelig ut at et voksent menneske aldri har gjort noe som strider med norsk lov (tenker da på å bikke fartsgrensa f.eks) så der er vi nok grunnleggende forskjellige der.

  Vi blir nok ikke enige her og det er helt ok[emoji5]
   
 15. Kakemonster88 Trives på forumet :) jentene i juni13 VIP Januar 2017

  Jeg kommer aldri til å kjøpe alkohol til mine barn :)

  Jeg håper på å få inn ungene på samme skole som jeg gikk på og da vil jeg bli veldig overrasket hvis drikking i det hele tatt blir et tema før de er så langt oppi tenårene at de er gamle nok til å kjøpe selv :)

  Om de skulle begynne å drikke kommer jeg ikke til å gi de alkohol, men jeg kommer til å kjøre samme linje som flere her: åpenhet, hente og være en trygg voksen de kan ringe til uansett hva det måtte være :)
   
  • Liker Liker x 1
 16. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Du har tydelig din egen definisjon av langing, men dette er faktisk langing, enten du mener noe annet eller ikke. Det hjelper ikke å kalle en spade for en høygaffel, bare fordi det høres bedre ut.
  Om jeg noen gang hadde brutt loven, så hadde det uansett ikke gjort langing til noe bedre. Og du får synes det er så rart du bare vil om noen respekterer lover og reger i samfunnet vårt. Det er faktisk en grunn til at vi har trafikkregler, ellers hadde det blitt mye ekkel kjøring på veiene. Uansett burde ikke dette være en diskusjon der du prøver å finne svakheter hos motstanderen for å få frem ditt poeng. Hadde vært fint å heller diskutere hvordan man kan hindre ungdommen i å drikke, og kommet til løsninger der. Jeg syns det blir for dumt å blande inn om motstanderen har brutt en eller annen forskrift eller lov, det blir for meg helt usaklig.
   
  • Liker Liker x 3
 17. Ingenbruker Guest

  Jeg prøver ikke finne svakheter hos deg, og tråden dride seg om hva manntenker rundt det å kjøpe alkkohol til mindreårige, ikke hvordan hindre at de drikker.

  Må jo også legge til at jeg ikke ser på en diskusjon her inne som noe «krig» der du (som jeg diskuterer med) er en motstander. Det er for meg en veldig merkelig måte å tenke på.
   
  Last edited by a moderator: 26 Aug 2018
 18. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Å, nei? Du har da spurt meg bl.a om jeg har drukket i parken, bussen eller toget. Du har da virkelig prøvd å plukke på motstanderen og dratt dette mer mot om jeg kanskje har brutt en eller annen lov som er mye mindre alvorlig. Jeg syns du prøver å få dette til noe helt annet når du skal nesten angripe motstanderen og finne feil. Det har uansett ingen ting med saken å gjøre. Langing er ulovlig. Langing fører som oftest til at ungdom drikker mer. En åpen dialog og et hjem å komme til uansett hvor mye man har driti seg ut bør alle foreldre ha. Kunne aldri tenkt meg å hatt så dårlig kommunikasjon med barna mine at de ikke kunne kommet til meg og fortalt meg ting. Så sint på handlingene deres bør man ikke være. Uansett så orker jeg ikke plukke på småfeil, hverken her i en diskusjon eller andre steder. Ser du at jeg ikke har dømt deg for noe eller påpekt at du bryter en eller annen lov? Det har nemlig ikke noe med saken å gjøre. Så jeg orker ikke diskutere om en har kjørt 3 km/t for fort eller om en har tatt et glass i parken. Det har ingen ting å si. Saklighet er greit i en diskusjon, og da har i hvert fall ikke andre lovbrudd noe å gjøre i diskusjonen.
   
  • Liker Liker x 2
 19. Ingenbruker Guest

  Når man skriver at man ikke bryter loven i en diskusjon så må man regne med spørsmål av den sorten du har fått, det er jo ikke bare jeg som har spurt. Er man så bastant i påstandene så bør man regne med det for det er faktisk lovbrudd å kjøre 3km for fort. For noen kan det være like alvorlig som å kjøpe en øl til 16 åringen sin. Det var hele poenget mitt. Vil da virkelig si det har noe med saken å gjøre og jeg har da virkelig ikke vært usakelig med deg.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited by a moderator: 26 Aug 2018
 20. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ja, jeg vet 3 km/t for fort er lovbrudd. Jeg sier bare at hold deg til saken, ikke prøv å angrip folk! Jo du har vært usaklig! Om jeg hadde naska i butikken (noe jeg ikke har gjort), hadde ikke hatt noe med saken å gjøre. Dette er usaklig og du prøver å angripe meg. Dårlig diskusjonsstil.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1

Del denne siden