Alkohol til 16 åringen

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av doublemay, 23 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Bare lurer på en ting, hvorfor er forskning og egne erfaringer så viktig i diskusjonen uansett? Er ikke loven hevet over? Eller er norske lover bare tull i forhold til hva du eller andre har erfart? Jeg bare klør meg virkelig i hodet at det nesten er så viktig å bryte loven eller å vurdere å bryte den at man nesten angriper motstanderen sin og skal ha henne til å svare på hva man mener om forskjellig forskning. Det bør for meg ikke være en diskusjon, men heller en diskusjon om hvordan løse drikkinga blant unge. Er det flere lover man er så uenig med at man vurderer å bryte dem? Jeg bare undrer meg virkelig. For meg er det sjokkerende at folk fortsatt langer til barna sine, men allikevel er jeg ikke totalt overrasket..
   
  • Liker Liker x 1
 2. Ingenbruker Guest


  Merkelig hvordan du definerer personangrep...

  du svarer jo aldri når noen stiller spørsmål ved dine uttalelser, eller setter spørsmplstegn ved hvordan du tolker andre, du bare pøser på med fakta for å dekke over at du egentlig ikke vet hva du svarer på. Så er vel kanskje på sin plass at noen andre spør.
   
 3. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Nei. Jeg velger bevisst å ikke svare slike ting som sier om meg for jeg er ikke intr i å diskutere det, jeg vil diskutere innholdet i saken. Hvorfor man ikke bør lange.
   
 4. Krösa Maja Forumet er livet

  Nei, jeg bare vet at du stoler ikke på alt av forsking du heller. Derfor synes jeg det var litt rart av deg å angripe en person basert på at hun ikke valgte å stole på forskingen du viste til. Men klart alt av endelig forskning stoler du altså på 100%. Greit å vite [emoji1303]
  Dere kan dra loven inn og si at dere skal gjøre ditt og datt når barnet deres blir tenåringer.
  Men er man ikke der med sine barn så kan man ikke slå fast at mitt barn kommer aldri til å røre alkohol pga mine lovlydige gode holdninger.
  Jeg er strålende fornøyd jeg om jeg får lov til å beholde barna mine i levende livet til de blir gamle og at jeg får lov å se de vokse opp for det er nemlig ingen garanti for at jeg får lov til det. Men jeg lager meg ingen regler nå som barna går på barneskolen for hva tiden bringer vet man jo ikke, hva slags venner man får, hva ytre påvirkning gjør osv.
  Jeg vet med 100% sikkerhet at slik jeg ser for meg det nå vil det ikke bli ;)
  Men klart noen av oss gjør nok det og velger å dømme andre på bakgrunn av egne holdninger og at man ser på seg selv som en lovlydig person som aldri noen gang vil bryte en lov og slik burde alle være. Vi er alle ulike!
   
  • Liker Liker x 1
 5. Ingenbruker Guest

  Ok. Så du velger ikke å svare men at andre gjør det.

  Greit å vite...
   
 6. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg ser på det som en selvfølgelighet å lære ungene å holde seg innenfor loven. Og at man selv følger loven. Enig med det Elisabethh skriver om dette. Synes det er helt merkelig å tenke at man kan heve seg over loven hvis man selv føler for det.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Krösa Maja Forumet er livet


  Aldri kjørt for fort? Aldri tatt en øl ett offentlig sted? Bussen? Toget? Parken?
  Aldri tisset ute på en offentligplass? Er da mange eksempler til.
  Bare lurer siden du er så opptatt av loven? For det må jo gjelde alle lover det da?
  Jeg er ikke så naiv jeg at jeg tror jeg kan uttale meg om ungdomstiden til mine barn det er nemlig 6 eller 7 år til. Ikke sikkert de drikker engang.
  Men jeg velger ikke å lage meg regler når jeg er der jeg er i livet for jeg aner virkelig ikke hva som er rett når mine barn kommer dit [emoji5]
  Så respektere jeg at andre velger noe annet, som jeg skriver så håper jeg bare at ungdommen har noen trygge varme voksne de kan komme til når de har gjort en feil og har behov for hjelp. For nulltoleranse for alkohol er ofte lik foreldre med store konsekvenser og lite forståelsesfull for at de er i tenårene.
  Hva du gjør må være opp til deg, jeg dømmer deg ikke. Og det burde ikke andre dømme meg heller fordi jeg mener og gjør noe annet [emoji846]

  Og har ikke angrepet lutzern, jeg har stilt henne noen spørsmål for jeg syntes hun var ufin med en annen person bare fordi de var uenig. Personangrep i denne tråden kommer ikke fra de som bryter loven som du mener, men fra den andre siden. Er det fine innlegg synes du?
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 8. Sølvjenta Elsker forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Oi her var det mye rart selv fikk jeg med meg litt drikke når jeg dro på fest, OG JAA jeg drakk faktisk bare det jeg fikk med deg fordi det var nok! ☺️ :) Mens de andre vennene mine kjøpte seg hjemmebrent og andre tvilsomme alkoholer for en billig penge! For å si det slik, ungdommen får i drikke uansett. Så for min del ble det enkelt når jeg fikk med meg hjemmefra, istedet for å kjøpe av fremmede/ knapt bekjente og ikke viste helt hva man fikk. Men, hver sin mening! Kua har vel aldri vært kalv selv?? :angelic:
   
  • Liker Liker x 1
 9. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, det er jo flott. Håper det gjelder alle lover da[emoji16]
   
 10. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg har ikke drukket på bussen, toget eller parken. Og nei, jeg tisser da ikke på offentlig sted! Det finnes doer på offentlige plasser til det, bak en lukket og låst dør! Og ja, det gjelder ALLE lover! Man skal ha respekt for loven!
  Du er ikke så naiv? Mener du å si jeg er det? Det er ikke naivt å ha respekt for lover, det er ikke naivt å vite om hvor man kan be om hjelp. Politiet har egne folk som kun driver med forebygging av alt mulig. Terskelen for å be om råd og hjelp fra politi eller barnevern bør ikke være så høy. Og jeg trenger ikke å respektere at folk hever seg over loven, ikke noen lover. Jeg dømmer ikke personene som bryter lover, det er opptil domstoler bl.a, jeg misliker bare sterkt at folk syns det er greit å bryte loven, altså jeg misliker den ulovlige handlingen.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Selvfølgelig. Mener du virkelig at man selv skal bedømme hvilke lover man skal følge eller ikke?
   
  • Liker Liker x 1
 12. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Jeg mener det er forskjell på hvilke lover man bryter. Man kan ikke sammenligne å tisse bak en busk med å ta livet av noen. Det er forskjell på alvorlighetsgraden. Man kan heller ikke sammenligne å tisse bak en busk og å gi/selge alkohol til mindreårige. Så ja, noen ganger bedømmer jeg hvilke lover jeg holder og ikke.
   
 13. Krösa Maja Forumet er livet

  Så utrolig flott ungdom du var som gjorde alt rett og aldri feilet [emoji16]
  Det var faktisk på ett program her om dagen at folk viste ikke engang at det var forbud å drikke i parken i Oslo, og at flertallet av den voksene norskebefolkning har drikke offentlig en eller annen gang. De snakket også med politet dette, og de så litt gjennom fingrene på dette med å sitte i en park/strand å ta seg en øl.
  Jeg bryter loven i blant jeg, noen gange har speedometeret mitt kommet over fartsgrensen uten at jeg planla det.(la merke til at du svarte ikke på dette?)
  Og ja jeg har vært på en fest på stranden da jeg var ung (offentlig drikking), jeg syklet ofte hjem fra fest (ikke lov når man har promille)og når jeg var tenåring så tisset jeg i parken, var ingen do der.
   
 14. Krösa Maja Forumet er livet

  Nei, det får være opp til deg hva du skal bedømme eller ikke. Jeg har ikke studert norskelover så kan ikke alle lovene våre.
  Vi ha en hel del sovende lover og vi har en hel del lover som politiet ikke ser på som de største lovbruddene.
  Men ja, jeg burde nok kunne alle lovene i Norge [emoji38]
   
 15. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  IMG_7137.jpg IMG_7147.jpg

  Så du mener dette ikke er så alvorlig? Første bilde ser du at langing ikke er lov, andre bildet sier noe om straffen. Straff eller bøter inntil 6 mnd eller ved særlig grove tilfeller bøter eller fengsel inntil 2 år sier meg at overtredelse av denne loven ikke er en bagatell. Den lovgivende forsamlingen har valgt å straffe dette såpass. Ved urinering på offentlig sted får du oftest bare et forelegg.
   
  • Liker Liker x 1
 16. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Hvis du leser hva jeg skrev så kan man ikke sammenligne tissing bak en busk med å selge/kjøpe alkohol til mindreårige. Har ikke nevnt at å kjøpe alkohol til mindreårige ikke er alvorlig.
   
 17. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja det er absolutt ikke sammenlignbart. Men jeg tisser fremdeles ikke på offentlig sted selv om det ikke er like alvorlig som mord:)

  Andre argumenter her inne nå: Å være uheldig å tisse på seg før man rekker do eller uten vilje kjøre over fartsgrensen kan heller ikke sammenlignes med å bevisst lange.

  Synes det sier seg selv, gjør det ikke?
   
 18. Ingenbruker Guest

  Den samme forsamlingen har vedtatt at voldtekt ikke er særlig mer alvorlig enn å kjøpe noen øl til en mindreårig så min respekt for denne forsamlingen er rimelig liten. Når det er sakt, jeg holder meg til loven, men jeg velger å avvike fra den der jeg mener det er ok. Altså hender det jeg har kjørt i 85 i 80 sona, jeg og en vennine delte en flaske champis på bussen på vei til komsert like før jul og jeg har tissa i utallige parker som ung. Jeg mener dette ikke gjør meg til kriminell men heller til et menneske, derfor vet jeg at det vil være naivt av meg å tenke at mine barn kommer til å holde seg 100% til loven, jeg prioriterer at de skal stole på oss og at de skal være trygge nok til å fortelle oss når de har driti seg ut, når de er fulle eller når de har fått bot for tissing i parken, dersom det skulle skje, framfor at de følger loven slavisk. Tenker alkoholvett er viktig og, at de får se at jeg og mannen kan ta et glass uten å bli aper og at de kan få ta noen glass på fest og alikevel komme hjem med hodet hevet. Man kan da selvfølgelig få flotte unger om man er konsekvent på loven og følger forskning og anbefalinger men syns ikke man skal bli så sjokkert over at andre gjør ting på en annen måte[emoji5]
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 19. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Som sagt tidligere. Så har jeg heller ikke sagt at det ikke er alvorlig å selge/kjøpe alkohol til mindreårige. Jeg bare påpeker at man kan ikke sammenligne alle lover i Norge. Jeg har ikke fulgt alle lover gjennom livet, men det er forskjell på alvorlighetsgraden på hva man gjør.
  Jeg påpeker at det er verre å kjøpe alkohol til mindreårige enn å tisse bak en busk. Ikke at det er greit.
   
 20. Krösa Maja Forumet er livet

  Så dere har brutt lover før? For det var det jeg spurte om. Ikke om lovene kunne sammenlignes.
  For dere påstod at dere aldri brøt en eneste lov, fant det litt underlig. Så får hver og en av oss avgjøre selv hva som er riktig for sin familie, jeg har faktisk ikke hørt om foreldre som er dømt for langing enda, får håpe det kommer en sak om det snart sånn at det blir slått skikkelig ned på.
  Det å kjøre for fort kan faktisk ende med drap selv om det ikke var meningen, vil si det er mer alvorlig jeg da..
   

Del denne siden