Alenemor

En tråd i 'Alenegravid / Aleneforeldre' startet av Oslo91, 3 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Hei!
  Jeg er gravid og alene da det ikke funket med barnefar. Jeg lurte litt på hva andre føler om å være gravid alene? Oppleve og gjøre alt alene, som ultralyder, kontroller osv?
  En annen ting jeg lurer på er hvordan funker det med støtte fra nav som alenemor?
  Selv er jeg student, så regner med at det har litt å si. Blir veldig glad for svar:)
   
 2. Mamma 22.08.18 <3 Elsker forumet August 2018 Sommerfuglene

  Hei!

  Jeg er også gravid og alene da bf ikke vil bli pappa. Veldig trist å høre at det ikke funket med din barnefar.

  Mamma ble med meg på ultralyd, og det var kjempestas! Veldig stort for henne å få møte sitt første barnebarn så tidlig. [emoji4] Alle andre kontroller har jeg gått på alene, og det har gått helt utmerket. Har ikke tenkt noe på det, faktisk. Jordmor er flink til å forklare og spørre og ta hensyn til at jeg er alene.

  Kun én episode så langt har vært hard for meg, og det var første gangen jeg kjente liv. Ble superglad og ville snakke med noen om det, men innså at ingen ville bli like glad som meg over dette, og savnet en barnefar som ville stryke og høre og snakke med magen. Så gråt en skvett og spiste is. Og så gikk det over. Forøvrig ble både familie og venner sykt gira av det også. [emoji23] Så selv om jeg er alene, har jeg mange å spre gleden med. [emoji4]

  Det er også litt hardt (fysisk) på slutten å gjøre ting som handling, løfting, vasking og matlaging. Anbefaler å lage klar en del middag å fryse det inn (her går det mye i halvfabrikat og frossenmat nå, 11 dager før termin). Mamma kommer og hjelper meg med vasking neste uke, for det klarer jeg rett og slett ikke lenger. Hadde leid vaskehjelp hadde det ikke vært for henne. Pappa er her og hjelper med ting som møbelskruing, fiksing og ommøblering.

  Hos NAV er det først og fremst viktigst å søke om foreldrepenger/engangsstønad (vet ikke hvilken som er relevant for deg som student), utvidet barnetrygd, småbarnstillegg og å starte prosessen med bidrag fra far. Resten har jeg ikke helt kontroll på enda, men det er det andre her inne som har [emoji4] Og får litt bedre kontroll snart, når mini er ute og jeg kan søke om en del andre ting (som barnepass).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Utrolig godt å høre din historie og virker som en sterk person med et godt støtteapparat rundt deg. Skjønner vasking og sånt kan bli litt vanskelig på slutten, godt du får hjelp
  Takk for at du ville dele din historie med meg
  Masse lykke til videre!
   
 4. Mamma 22.08.18 <3 Elsker forumet August 2018 Sommerfuglene

  Takk for det! [emoji4]

  Hvordan er med deg? Er du langt på vei? Har du noen rundt deg av venner eller familie? Har du lenge igjen av studiene? Trenger selvfølgelig ikke svare på noe av det, men det er godt å være her på forumet og vite at man ikke er alene som alenemor. Vi har også et skjult forum, der kun de som har fått tilgang kan lese og svare på det vi skriver. Sånn i tilfelle det er noe du ønsker å dele, men ikke ønsker å dele åpent på internett.
   
 5. TPL Elsker forumet Desemberlykke 2018 Sommerfuglene

  Hei :)

  Jeg er også alenegravid, og det er selvvalgt med donor da. Så trist å høre at det ikke fungerte med barnefar :(

  Jeg er også særdeles heldig og har familie og venner å dele gleder og bekymringer med. De vet jo at jeg er alene og stiller derfor ekstra opp om det er noe. De fleste venninnene mine har barn og blir derfor mine små orakler når det kommer til alt fra kroppslige bekymringer til hva det lønner seg å handle inn og ikke. Mamma var også med på ordinær ultralyd og både hun, pappa og lillebror er i ekstase over knøttet som kommer i desember! Ellers er jeg på kontroller alene, men tar nok med mamma på fødselsforberedende kurs da både hun og paps skal være med meg på sykehuset. Akkurat det kurset tenker jeg er greit at den som ikke skal ligge å hyle også har fått med seg :p Noen må jo holde hodet kaldt!

  Har du familie og venner som kan ta del i graviditetsbekymringene og gledene dine rundt deg?

  Nå er jeg usikker på hvordan stønad og dette foregår til deg, men er det sånn at barnefar melder seg helt ut får du både dobbel barnetrygd, dekt 64% av barnehage, særfradrag på skatten og barnebidrag (enten fra nav eller bf). Regner med du er en av de som får overgangsstønad, men dette har jeg ikke satt meg så mye inn i når jeg har fast jobb. I tillegg får du fedrekvoten ved permisjon (tror du må søke om denne samtidig som foreldrepengene skal søkes om). Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg søker 49 eller 59 uker enda, men slik det ser ut i dag blir det 49 uker og så avvikler jeg ferie etter det. Mulig jeg tar noen ekstra uker ulønnet permisjon også, da jeg venter desemberbarn og er usikker på om baby får barnehageplass over jul!

  Masse lykke til!! Dette kommer til å gå så fint og dere to vil få det helt fantastisk sammen, det er det ingen tvil om[emoji173]️
   
 6. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Gratulerer så mye med den lille i magen!
  Jeg har gått gjennom to svagnerskap alene, Og tok alt av kontroller og fødslene alene. Det var det som fungerte best for meg.
  Dette kommer til å gå kjempe fint skal du se, men det kan være greit å ha en nær venn/familiemedlem som du føler du kan dele ting med. Jeg har ikke tatt det og det savnet vel jeg mest begge gangene. Eldste har kontakt med sin far og en helt fantastisk familie på forsiden. Mens yngste ikke har noe kontakt med far eller familien hans. Når har du termin? Så vil jeg anbefale deg å avtale en time på nav så hjelper de deg med hva du kan søke på og om du trenger hjelp til å fylle ut søknadene kan de hjelpe deg det også.
   
 7. mylittlepony007 Betatt av forumet Oktobermirakler 2013 Sommerfuglene

  Gratulerer med den lille i magen :)
  Når er termin?

  Det gikk overraskende bra når det kom til ultralyd og kontroller, faktisk.
  Bestevenninna mi ble med på første ultralyd, så jeg savnet ikke å ha en mann der elns. På kontrollene tar jordmor hensyn til at jeg er alene, så hun spør ofte om hvordan det går, hva jeg tenkte å gjøre fremover osv osv. Får litt pekepinn av henne.

  Når det kommer til NAV så TROOOR jeg jeg har fått med meg at man kan søke engangsstønad/foreldrepenger, i tillegg til overgangsstønad, dobbel barnetrygd og barnebidrag fra bf.
  Hvis du er student og har studert mer enn 4 mnder, så har du rett på studielån omgjort til stipend. Istedenfor 40% stipend og 60% lån. :) Hva studerer du?
   
 8. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Tusen takk! Har termin 17 mars.
  Så godt å høre om andre i lik situasjon. Kan godt skjønne at du savnet noen å dele ting med. Jeg har heldigvis gode venner og familie som er der for meg. Kanskje ikke på alle ultralyder osv, men det å ha noen å snakke med er godt. Men kjenner ingen som er i samme situasjon så veldig fint med dette forumet hvor man kan snakke med andre som er eller har vært i samme situasjon.
  Takk for tips, sikkert en god idé å få en time hos nav:)
   
  Last edited: 5 Aug 2018
  • Liker Liker x 1
 9. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Ja det er noe med det å ha noen å dele de tunge tingene, Og disse små øyeblikkene med. Da har du litt tid på deg før den lille kommer :)
   
 10. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Ja heldigvis, veldig glad for det! :)
   
 11. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Tusen takk!:)
  Hadde med min bestevenninne mi også på tidligultralyd, noe som hjalp veldig.
  Men så godt å høre at jordmor tar hensyn til at man er alene.
  Takk for gode ord, hjelper veldig! Merker det er mye å sette seg inn i, men så at det er rådgivning på skolen for gravide studenter. Så ka. Sikkert få en sel hjelp derfra, vertfall svar på spørsmål:)
  Skal studere kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling
   
  Last edited: 9 Aug 2018
 12. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene


  Hei!
  Oi donor så interessant:) synes det er veldig godt å vite at det er flere som går gjennom dette alene. Det er liksom så press på at man MÅ være to. Men så lenge man er klar for det og så klarer man det tenker jeg. Godt å høre at du også har et godt støtteapparat rundt deg. Veldig glad for at jeg også har det. Familie og venner som stiller opp.

  Takk for tips. Fødselskurset er det nok lurt å ha med seg noe kan.

  Merker det er mye å sette seg inn i med tanke på hvilke krav man har som alenemor. Kan ingen ting om det, men det kommer etter hvert. Min største bekymring er at det skal skje noe med barnet. Alt annet ordner seg liksom.

  Desember barn, så hyggelig! Men ja det med barnehageplass kan kanskje være litt vanskelig rundt den tiden der ja, men det ordner seg etter hvert:)

  Tusen takk for mange gode ord og tips!!
  Ønsker deg og din lille også masse lykke til og dette klarer du super bra! :)
   
  • Liker Liker x 1
 13. TPL Elsker forumet Desemberlykke 2018 Sommerfuglene

  Ja hvorfor være ulykkelig som to når man kan være lykkelig alene ;) Så lenge du har familie og venner rundt deg kommer du langt[emoji4] Dette går nok veldig bra!

  Jeg ble helt svimmel av alt man måtte sette seg inn i som alenemor, men man går på en måte inn i en modus og alt faller på plass litt etter litt så håper du får senket skuldrene og nyte graviditeten din, for det er jo det viktigste nå :) Alt annet ordner seg!

  Dette klarer du også helt utmerket skal du se, og du kommer til å bli verdens beste mamma for babyen din[emoji173]️
   
  • Liker Liker x 1
 14. Prinsessa- Forumet er livet Marsipanene 2019 VIP Sommerfuglene

  Heisann. Jeg er også alene , det var ikke dette som var planen...Men det er det ikke for alle....har 2 til og det er utrolig hva man klarer. Viktig å ha venner og familie har jeg funnet ut<3
   
  • Liker Liker x 2
 15. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Oi så tøft! Når har du termin?
  Ja venner og familie et viktig :)
   
 16. Prinsessa- Forumet er livet Marsipanene 2019 VIP Sommerfuglene

  I mars
   
 17. Mars2019baby Andre møte med forumet Sommerfuglene

  Jeg også, 17. Hvilken dato har du?
   
 18. Prinsessa- Forumet er livet Marsipanene 2019 VIP Sommerfuglene

  3 :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden