Aktiv baby = aktiv senere?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Babynrto, 9 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Vår eldste var en veldig bedagelig baby, og hadde det ikke travelt med å åle, krabbe, reise seg osv. Nå når hun er 4 år er hun absolutt aktiv med lek, men kan gjerne sitte i ro lenge og perle, tegne og lignende, og er generelt ganske rolig av seg.

  Minstemann på 8 mnd er en helt annen type. Han vil opp og frem, og skal bare klatre og krabbe hele tiden. Har ikke tid til å sitte stille. Nå tenker vi at han med stor sannsynlighet kommer til å være en mer aktiv type i årene fremover også.

  Hva er deres erfaringer og hvordan var deres små som babyer og hvordan var de når de ble eldre? [emoji4] spennende å høre erfaringer!
   
 2. Moxie Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Det barnet som var (i overkant) aktivt som baby fortsatte å være det til 4-5-årsalderen. Som 9-åringen er det fortsatt mye uro i kroppen, men det regulerer seg greit med mye trening og lite skjermtid.
   
 3. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Hvordan var han i overkant mye tenker du? [emoji4]
   
 4. K+N=ML Gift med forumet

  Min var tidlig ute, krabba ved 6mnd, reiste seg opp ved 7 mnd og gikk før han var året. Var aldri en sånn baby som lå i fanget og koste. Skulle alltid opp og frem.
  Han er nå 4,5 år og er veldig aktiv, særlig ute. Han er ute 3 dager, dager i bhg, noe han elsker og trenger. Men han er ganske rolig inne, kan fint sitte lenge å tegne og perle, bygge lego og andre aktiviteter. Men synes ikke han er i overkant aktiv. Virker ganske normal egentlig :p
   
 5. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Høres helt normalt ut det ja [emoji4] Synes ikke han her heller er i overkant aktiv. Men en helt annen type enn søstera, og mye tidligere ute fysisk [emoji4] Men nå var jo hun ganske sen, og absolutt senest ute av de i barselgruppa. Sikkert derfor vi legger så godt merke til forskjellen nå. Han har lært seg å reise seg/klatre på ting nå, og det er det morsomste han vet [emoji85]
   
 6. Neinei Forumet er livet Mailykke 2018 VIP Februarlykke 2016

  Eldste var rolig i magen. Men lå med ryggen ut og jeg hadde morkaka foran, så hvem vet hvor aktiv hun var uten at jeg fikk det med meg.
  Hun gikk før hun krabbet og tok ting i sitt eget tempo. Veldig aktiv, men kan fint slappe av på sofaen. Kunne fint sove oppå meg, men rullet ved 3 mnd, ålte seg fram ved 7 mnd og reiste seg og gikk ved 9 mnd.

  Yngste var like rolig i magen som eldste, men er en helt annen type. Han tar situps og setter seg opp selv og har uke fylt 6 mnd enda. Kan ikke under noen omstendighet sovne på fanget, aldri kunnet.
   
 7. Moxie Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Veldig hyper, husker jeg googlet adhd hos babyer :p Hoppet i fanget og hylte hele tiden, og var overalt og hørte ikke etter nei i det hele tatt. Det var sånn at andre reagerte på hvor ekstremt «vill» han var. Det var helt klart mest slitsomt i 1.5-årsalderen. Nå er han utrolig pliktoppfyllende og grei, men altså fryktelig aktiv fysisk fortsatt. Verdens fineste gutt!
   
 8. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Hoho, høres ut som en aktiv krabat din yngste også [emoji85][emoji173]️

  Minste her elsker å sove på fanget, og har sovet uendelig mange timer der de første 8 mnd av sitt liv, så der ligner han på din eldste [emoji173]️
   
 9. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Hørtes ut som det var veldig travelt hos dere en periode! [emoji28] Tipper han er en nydelig gutt ja [emoji173]️

  Lite lyd på mini her foreløpig, blir nok mer etterhvert [emoji4] er mer at han er mye mer ivrig på å komme seg opp og frem, og på å forske enn eldste var.
   
 10. Krösa Maja Forumet er livet

  Aktiv baby her ja, tidlig ute med alt, klatret lenge før han gikk.
  Han har vært i overkant aktiv etter babytiden også, vi må konstant ha øye på den ungen, holdt i hender, klatret ut av seler i bil og i vogn, løpt alltid vekk fra oss så fort muligheten har bydd seg. Klatret ut av gjerdet i barnehagen og de måtte ha han i egen vogn hele perioden på liten avdeling for de klarte ikke å holde styr på han om han delte vogn med noen[emoji23] Dette holdt han på med til han var over 5 år, på storavdeling gikk de ikke tur. Etter skolestart har ungen roet seg betraktelig og lærer klarer ikke å se for seg den gutten han har vært når jeg forteller. Endelig klarer jeg å senke pulsen også [emoji85]
   
  • Liker Liker x 1
 11. Prinsessa- Forumet er livet Marsipanene 2019 VIP Sommerfuglene

  To som var veldig bedagelig , var verken høyt eller lavt . Stakk aldri av . Den ene tidligere ute enn den andre med alt. Fortsatt rolig begge to og gutten er mer bajas med venner rundt seg. Enn jenta, men normalt det.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Eliz92 Forumet er livet Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Januar 2017

  Ene gutten var veldig urolig som baby. Når han først kom seg frem var det aldri stopp. Så fra han var 7 mnd og ålte var han konstant i bevegelse og over alt. Han er straks 4. Veldig aktiv og skal være med over alt. Men han har blitt litt roligere.. yngste mann var veldig frustrert som baby. Veldig tidlig med alt, men selv om en rolig baby. Går ikke mer enn nødvendig.. nå er hun straks 2. Hun begynner å bli mer aktiv. Vi har jobbet masse med henne. For hun har aldri hatt interessen for å gå mer enn nødvendig eller løpe. Så aktiviteten kommer av at vi har latt henne løpe og herje inne sammen med broren. Hun hadde aldri startet om ikke. Så to vidt forskjellige unger
   
  • Liker Liker x 1
 13. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  De kan virkelig være vidt forskjellige disse søsknene!
   
 14. Eliz92 Forumet er livet Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Januar 2017

  De kan så..
   
  • Liker Liker x 1
 15. Shadow Juni12s aktive VIP ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Her har begge mine hvert veldig aktive og egentlig bare blitt mer aktive.

  De er nå 6 og 2 år, ikke blitt noe roligere etter skolestart egentlig. Storesøster har hvert til psykolog og får tilrettelagt på skolen samt henvisning for ADHD utredning, men det kan ta opp til et år før hun kommer inn.

  Lillebror er også ganske aktiv men hører etter litt mer enn det storesøster gjør, vi har nok å gjøre da med våre to og er rart å se min lillesøster sine barn som er mye roligere og man faktisk kan de bli slitne.
   
  • Liker Liker x 2
 16. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Min erfaring er ja.

  Min første: sparka mye og hardt døgnet rundt i magen. Ble født og hadde kolikk i mange mnd. Var veldig intens og aktiv også ellers. Vilter, energisk, klåfingra, rampete, og overalt. Vi måtte barnesikre alt da hun var 7 måneder gammel.

  Hun likte aldri å sitte i vogn, eller å gå og leie oss. Skulle bare løpe og er sånn fortsatt snart 4 år gammel. Hun er veldig viljesterk og det har vært og er mye trass og testing av grenser. Men hun lærte seg alt tidlig og er veldig selvstendig, flink og smart. Hun klarer alt selv (om hun vil...)

  Barn nummer to var mye mer bedagelig i magen, bare litt rolig sparking :) Hun er en mye roligere baby enn storesøstera var. Hun liker å observere mer og er ikke like frustrert over alt hun ennå ikke får til (storesøstera hatet å være baby for det var så mye hun ikke fikk til ennå), og koser seg.

  Lillesøster kan slappe av og er glad i kos. Det var aldri storesøster interessert i, kanskje med unntak av når hun hadde 40 i feber!
   
  • Liker Liker x 1
 17. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Synd at det er så lang venteliste på å få komme inn, ett år er lang tid! Men bra at skolen tilrettelegger, håper det hjelper henne [emoji4]

  Utrolig stor forskjell på disse barna ja!
   
 18. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Høres ut som om det er stor forskjell på dine barn også ja! Veldig interessant å høre om andre sine erfaringer [emoji4]

  Her var eldste så bedagelig og «treg» at jeg de første 10 månedene av livet hennes var litt småbekymra til tider. Helt unødvendig viste det seg, da hun plutselig tok et stort sprang. Men hun har alltid vært rolig, likt å lese bøker og sitte på fanget.

  Minste er i andre enden av skalaen, så kontrasten er veldig stor. Han har nettopp lært seg å reise seg, og det er såklart veldig moro, så nå er det alt han vil gjøre [emoji85] skal sies at han er veldig fornøyd med å sitte i vogna og titte da, der kan han sitte lenge [emoji4] og sitter på fanget og, men ikke sånn som eldste gjorde.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Shadow Juni12s aktive VIP ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  For vår del er vi glad for det i tilfelle det blir bedre men for andre kan jeg forstå det blir lang ventetid.

  Skolen her har hvert fantastiske og snuppa har veldig god dialog med læreren sin så de finner ut sammen hva som fungerer [emoji4] frem til nå så fungerer det kjempe bra [emoji16]
   
 20. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Så bra dere føler det sånn! [emoji4] Håper det blir bedre før dere kommer så langt i prosessen.

  Utrolig godt å ha en skole som stiller sånn opp da! Det er viktig [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden