Aap og engangsstønad

En tråd i 'September 2019' startet av Bkno2382592, 23 Feb 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Hei!
  Siden eg ikke blir smartere av Google tenker eg noen av dere kanskje vet bedre. Går for tiden på AAP og pengene mine har nylig blitt forlenget i et år til. Eg vet eg kan søke om foreldrepenger men vil ikke tjene på det da utbetalingen blir lik som eg får nå (minstesats). Men hovedspørsmålet mitt er:
  Stoppes aap pengene når eg mottar engangsstønaden?

  Jordmor sier: alle pengene i engangsstønaden skal brukes på barnet.
  Noen bekjente sier: Pengene blir stoppet i 3 mnd og engangsstønaden skal brukes til barnet, livsopphold og husleie. Og deretter må eg søke om å beholde aap pengene.
  Og noen andre sier: eg kan søke om å beholde aap imens eg får engangsstønaden.

  Hva er rett?
  Har enda ikke kontaktet nav, men skal gjøre dette veldig snart.
   
 2. Polying Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Snøfnuggene 2018

  Kontakt NAV Foreldrepenger på Facebook. De svarer kjapt og greit. :)
   
 3. Snofnugg Betatt av forumet Septemberbarna 2019

  Du får permisjon på aap så aap blir forlenget om du velger å ta ut foreldrepenger på aap. Desuten regner de ut gjennomsnitt så den gangen jeg gikk på aap å fikk foreldrepenger ut fra aap så var utbetaling mere i mnd. Tar du ut engangstønad å så går på aap forventes det vel at du skal klare å gå ut i aktivitet igjen når du gjenopptar aap. Du vil få engangstønad og så ikke ha noe betaling i permisjonstiden. Er derfor de har gjort sånn at man får foreldrepenger av aap. Før fikk man ikke det å man fikk kun engangstønad å måtte ha ubetaltpermisjon.
   
 4. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Så eg kan velge engangsstønaden, og fortsette på aap som vanlig visst eg klarer og fullføre aktiviteten? Aktiviteten eg har er å gå på møte en gang i uka til psykisk helsefagarbeider i kommunen å eg tenker dette ikke skal vere noe problem, har ikke vert noe problem frem til nå vertfall å er 3 mnd på vei.
   
 5. Polying Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Snøfnuggene 2018

  Husk at nav kan kreve at du skal kunne delta i tiltak og sånn også. Og da er det å ikke ha barnepass ingen gyldig unnskyldning.
   
 6. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Har gått på aap nå i 6år, så andre tiltak en de møtene er ikke aktuelt sånn situasjonen min er.. men har barnepass klart om noe skulle endre seg der:)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Marimor1987 Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Viss aap gir grunnlag for foreldrepenger (dei fleste nav-ytelser gjør det trur eg) så tjener du jo veldig mykje på å ta foreldrepenger i staden for eingangsstønad. Eingangsstønaden er hovudsaklig for dei som ikkje har rett på foreldrepenger, og det er veldig lite penger i forhold til foreldrepenger. Du bør absolutt spørre nav om dette for å finne ut kva som lønner seg mest for deg.
   
 8. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Selfølgelig skal eg snakke med nav om hva som lønner seg. Men på nett kan du ta sånne beregning kalkulatorer for foreldrepenger, å da sto det eg fikk det samme utbetalt i mnd som det eg gjør nå. Rundt 13.500 og det vil virkelig ikke lønne seg derfor eg spør her og, før eg tar kontakt med nav å får et skikkelig svar.

  Som sakt så har eg minstesats på aap, å tviler eg har rett på noe særlig foreldrepenger utifra det..
   
 9. Polying Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Snøfnuggene 2018

  Men du har vel snart brukt opp aap-perioden din? Du bør ikke forvente videre forlengelser om du har hatt det i 6 år... Så da kan det i teorien lønne seg å ha permisjon nå, og så søke gjenopptak av aap etter permen.
   
 10. Snupsipops Glad i forumet Septemberbarna 2019

  Dagsats foreldrepenger = dagsats arbeidsavklaringspenger

  Jeg ville valgt foreldrepenger da det er begrenset tid man kan få arbeidsavklaringspenger. Dumt å "bruke" opp arbeidsavklaringspengene. Og som nevnt over her kan det fort skje at NAV krever mer aktivitet enn du har hatt hittil.
   
 11. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Trodde og perioden min var oppbrukt men den er fornyet med 3 nye år pga nye regler. Planen er over til ufør etterhvert
   
 12. Mtb2019 Andre møte med forumet

  Nav kan ikke kreve mer aktivitet en det vi har avtalt nå, var nylig i møte med legen min og nav.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Polying Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Snøfnuggene 2018

  Ah. Så du har en så alvorlig sykdom at du har hatt krav på en helt ny aap-periode. Da har du (på en måte) hatt flaks. Nav Arbeid og Ytelser har blitt syyyyykt strenge på forlengelser og nye perioder.

  Veldig kjipt at du sliter sånn med helsa, da.. :/
   
 14. Snupsipops Glad i forumet Septemberbarna 2019

  Ting kan endre seg innen september da.
   
 15. Babygirl2020 Forelsket i forumet

  Jeg skal søke engangsstønad og hvis jeg får, bruke det til å betale ned på lån, legge litt i matkontoen, buffer, sparingen for meg, legge i dåpen og sparekonto for ungen.
   
 16. SM96 Forelsket i forumet Septemberbarna 2019

  Vi venter vårt andre barn til våren og jeg går på AAP. Vi ønsker at jeg tar ut engangsstønad for at min mann på sjøen kan ta ut hele permisjonen. Er litt heftig å være hjemme flere uker av ganga med dårlig kropp og to barn.

  Hvordan løste dere (Mtb2019) denne saken med permisjon til partneren din? Var din aktivitet i AAP nok til at hen kunne ha permisjon eller måtte du «være for syk til å ta deg av barnet ditt» - eller tok ikke partneren din ut permisjon? Og beklager spørsmålene hvis du er/var alene med barnet :hungover: Håper du fortsatt er tilgjengelig her :angelic:

  Jeg blir helt matt av hele dette systemet
   

Del denne siden