9,5 mnd og vil ikke ha mm/mme

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Caecilia, 23 Mar 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Caecilia Glad i forumet Oktoberlykke 2019

  Hei! Lille på 9,5 mnd har på eget initsiativ kuttet ut amminga. Prøvde lenge å bevare kvelds- og nattamminga, men nå er det full nekt. Har både prøvd å pumpe og gi, samt prøvd å gi mme, men dette blir slettes ikke godtatt - har prøvd ulike typer mme (og flere ganger), men ingen smaker visst spesielt godt. Så vi er veldig nær å gi opp alkurat det kapitlet. Drikker fint av flaske ellers, så tror ikke det er ikke der det ligger.

  Vi har to faste grøtmåltider om dagen, ellers går det i brødskive, smoothie, noe yoghurtprodukter og samme middag som vi spiser. Er generelt ikke særlig kresen, spiser godt og er flink til å drikke vann!

  Hvor viktig er det at vi får i lille mme fram til 12 mnd, så lenge kostholdet ellers er variert? Bør vi begynne å gi litt kumelk ved brødmåltid?
   
 2. Guro fra Melk.no Andre møte med forumet

  Hei.

  Grunnen til at mme i utgangspunktet er anbefalt å frem til barnet er 12 måneder, er for å dekke barnets behov for næringsstoffer. Det høres jo i utgangspunktet ut som din mini spiser både godt og variert, så jeg tror nok ikke dette utgjør et stort problem. Det er imidlertid fint om du bruker beriket grøt, så bidrar det til å sikre behovet for nærigstoffer. Det er ikke anbefalt å gi melk som drikke til barn under ett år, fordi det kan fortrenge andre jernholdige matvarer fra barnets kosthold. Så det vil jeg råde deg til å vente med i noen måneder. Les mer om introduksjon av melk til barn her.

  Det kan også være lurt å diskutere dette med helsesøster ved neste besøk, slik at hun er informert og kan ta en ekstra vurdering.

  Lykke til :)
   

Del denne siden