Labbelis
Dattermamma
Hei
Jeg har ei datter på snart 11 måneder som har ELSKET mat fra hun begynte å få fast føde i 5-6 måneders alder. Grøt har gått ned på høykant, og omtrent all glassmat (middager) og hjemmelagde middager har hun slukt med god apetitt. I jula spiste hun også godt. og fikk julemiddagen tilpasset seg. Men rett før nyttår ble hun (og forsåvidt hele familien) syk med magevirus. Datteren min slapp heldigvis unna oppkast, men hadde kraftig diare i 5-6 dager. HUn hadde også noe feber, og generelt dårlig apetitt. For å få henne til å spise noe som helst, fikk hun litt brødskive med blåbærsyltetøy eller lignende fordi hun ble så tynn. Heldigvis drakk hun mye.
Men jeg finner ut at det er etter denne sykdommen at hun har blitt enormt kresen på mat...! Hun spiser utrolig lite. Brødskiver er nå stortsett eneste sikkerstikk - og fiskekaker til middag. Hun må selvsagt spise selv. I tillegg kaster hun seg over alt som er søtt (frukt, søtt pålegg, rosiner og slike ting), men grønnsaker griner hun nå på nesen av og hiver ned på gulvet. Hun tør nesten ikke smake på noe, og begynner å hylgråte når hun ser at jeg lager grøt... Det er helt utrolig... Vi tilbyr ikke søtt pålegg i ukedagene, og helst bare et par ganger i helgene. Da spiser hun som en hest!
Vi ønsker rett og slett tips til hva vi kan gjøre.. Hun er veldig bestemt og høylydt av seg, og sier meget klart ifra hvis det er noe hun ikke vil ha, noe som i aller høyeste grad nok kan være med på å gi henne "viljen sin" litt oftere enn ønskelig.. Jeg håper virkelig dette bare er en fase, for det er veldig slitsomt og kompliserer ting veldig. Jeg er også redd hun ikke får i seg nok næringsstoffer. Hun blir fortsatt ammet et par ganger pr. dag og får D-dråper til frokosten. Men jeg har lite vett på NAN, bør hun få det til maten for å sikre god næring...?
Håper på gode råd!
Jeg har ei datter på snart 11 måneder som har ELSKET mat fra hun begynte å få fast føde i 5-6 måneders alder. Grøt har gått ned på høykant, og omtrent all glassmat (middager) og hjemmelagde middager har hun slukt med god apetitt. I jula spiste hun også godt. og fikk julemiddagen tilpasset seg. Men rett før nyttår ble hun (og forsåvidt hele familien) syk med magevirus. Datteren min slapp heldigvis unna oppkast, men hadde kraftig diare i 5-6 dager. HUn hadde også noe feber, og generelt dårlig apetitt. For å få henne til å spise noe som helst, fikk hun litt brødskive med blåbærsyltetøy eller lignende fordi hun ble så tynn. Heldigvis drakk hun mye.
Men jeg finner ut at det er etter denne sykdommen at hun har blitt enormt kresen på mat...! Hun spiser utrolig lite. Brødskiver er nå stortsett eneste sikkerstikk - og fiskekaker til middag. Hun må selvsagt spise selv. I tillegg kaster hun seg over alt som er søtt (frukt, søtt pålegg, rosiner og slike ting), men grønnsaker griner hun nå på nesen av og hiver ned på gulvet. Hun tør nesten ikke smake på noe, og begynner å hylgråte når hun ser at jeg lager grøt... Det er helt utrolig... Vi tilbyr ikke søtt pålegg i ukedagene, og helst bare et par ganger i helgene. Da spiser hun som en hest!
Vi ønsker rett og slett tips til hva vi kan gjøre.. Hun er veldig bestemt og høylydt av seg, og sier meget klart ifra hvis det er noe hun ikke vil ha, noe som i aller høyeste grad nok kan være med på å gi henne "viljen sin" litt oftere enn ønskelig.. Jeg håper virkelig dette bare er en fase, for det er veldig slitsomt og kompliserer ting veldig. Jeg er også redd hun ikke får i seg nok næringsstoffer. Hun blir fortsatt ammet et par ganger pr. dag og får D-dråper til frokosten. Men jeg har lite vett på NAN, bør hun få det til maten for å sikre god næring...?
Håper på gode råd!