♡ Drømmen om en lykkebolt ♡ - Turkistliv dagbok

En tråd i 'Våre bilder og dagbøker' startet av Turkistliv, 19 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Å, du ufødte.
  Kor eg lengtar etter deg.
  Om du berre visste
  kva eg hadde gjort
  for å gjere deg
  eksisterande.
  Du uskapte,
  lille velskapte,
  kor eg ynskjer deg i livet mitt.
  Kom og fyll
  tomrommet mitt,
  du ikkje-eksisterande
  lykkebolt.
  (Ikke lån diktene mine uten å spørre)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 17
  Last edited: 26 Jun 2018
 2. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Hvem er jeg?

  "Jenta med det blå håret", trebarnsmor på 24 år. Forlovet med en fantastisk mann, og vi skal gifte oss i 2019. Bor på sunnmøre.

  Livet har vært litt bratt for meg de siste årene. Jeg ble mor ung til ei fantastisk jente som nå er snart 7 år. Etter henne kom en liten gutt vi bare fikk beholde i 7mnd før han døde i krybbedød. Dette delte livet mitt brått inn i kategoriene "før" og "etter". Livsforandrende. Jeg ble fort gravid igjen med hjerteplasteret vårt, og han er nå 2 år gammel. Å få et barn etter å ha mistet et barn er en så stor opplevelse at det er vanskelig å beskrive. Å få barn er alltid fantastisk - men etter å ha mistet... Hjerteplasteret fylte ikke tomrommet til min døde sønn, for det er umulig. Han har sin egen plass. Men han gav meg håp - håp om et nytt liv, om bedre tider. Håp om at dette barnet skal jeg få beholde.

  Imens jeg gikk høygravid med hjerteplasteret endte ekteskapet i skilsmisse. Sorg gjør mye, og vi klarte ikke å leve med hverandre. Til det beste, spør du meg. Nå er jeg sammen med en flott mann, som tar meg og elsker meg for akkurat den jeg er. Han tar meg med barna mine og de vonde opplevelsene mine. Han tar meg for mine feil og forventer ikke at jeg skal være perfekt. Egentlig er han mer enn jeg fortjener - han er alt for bra for meg.

  Han har ingen barn fra før og er 35, og føler seg klar og har et ønske om barn. Og jeg har også et ønske om flere.

  Jeg hadde akkurat en BO/MA i uke 10, og nå skal vi snart til å prøve igjen. Håper at det klaffer fort og at neste spire blir en terminspire :Heartblue

  Jakten på baby nummer 4 :love7
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
  Last edited: 21 Jun 2018
 4. Rapunzell Gift med forumet Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Du skriver så godt!

  Forferdelig trist å lese at du mistet sønnen din - ord blir fattige og vanskelig å finne.. Det gjør meg varm om hjertet å lese at hjerteplasteret ditt gav deg håpet igjen, det er så viktig for oss❤

  Håper prøveperioden deres blir kortvarig og at dere er ferdig med å møte hindringer på deres vei mot drømmen baby nummer 4!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  Last edited: 21 Jun 2018
 5. Enkefalos Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene Aprillykke 2017

  Så forferdelig å lese om tapet av sønnen din. Det er en sorg jeg ikke kan sette meg inn i [emoji174] Håper veien mot baby nr 4 nå blir litt mer knirkefri [emoji173]️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Min MA/BO opplevelse.

  Vi skulle inn til tul i uke 10+0, den 19.06.2018. Jeg visste at det kunne gå galt og at jeg kunne få dårlige beskjeder, men jeg hadde den kjære naive mannen min ved min side som sa at dette kom til å gå fint. Jeg trodde jo litt på han, selv om jeg ikke helt trodde på det. Men jeg hadde jo tross alt svangerskapskvalme, var noe innmari trøtt og puppene mine hadde blitt tunge som steiner. Ikke hadde jeg hatt noen smerter eller blødninger heller, så det tydet jo på at dette gikk veien. Men noe i meg tvilte, og jeg forstod ikke hvorfor. Jeg tenkte til meg selv at med mine opplevelser er det ikke rart, det er jo nesten for godt til å være sant å få lov å oppleve gleden av å bære frem et barn.

  Som alle andre foreldre hadde vi søkt opp bilder og videoer av ultralyd i uke 10. Vi visste hva vi kunne forvente. En liten baby i miniformat som sprellet. Vi hadde lest oss opp om utviklingen, barnet så nå ut som et menneske. Den kunne svelge fostervann og tisse det ut igjen. Tilogmed sutte på tommelen.

  Jeg var så nervøs når vi kom inn til gynekologen at jeg stammet, før jeg satt meg ned i stolen. Siden det var tidlig enda, ble det innvendig ultralyd for å se bedre. Synet som ventet oss var så uventet. Jeg var forberedt på at det kunne være dårlige nyheter, men jeg var ikke forberedt på dette. Der var liksom ingenting. Der skulle jo være en baby. Om den var død, så i det minste en baby. Hadde jeg ikke blitt gravid allikevel? Hvorfor hadde jeg så mange graviditetssymptomer? Gynekologen var fantastisk og forståelsesfull og forklarte meg hva som hadde skjedd. Utviklingen hadde stoppet tidlig og kroppen støtet ikke fosteret ut og fortsatte å produsere graviditetshormoner. Hun sendte en henvisning til sykehuset og jeg rakk såvidt å komme meg til bilen før de ringte meg opp.

  Jeg følte meg så dum. Jeg følte meg så lurt. Jeg følte at kroppen min hadde lurt meg. Jeg hadde blitt glad i noe som ikke eksisterte. Jeg hadde blitt glad i ingenting. Ingenting tilsa at noe var galt, jeg hadde alle symptomer, ingen blødninger og ingen smerter. Jeg hadde levd som gravid i over en måned etter at utviklingen stoppet (den stoppet opp i rundt uke 5-6). Jeg hadde unngått alkohol (selvfølgelig), myke oster, spekeskinke, ja, jeg hadde tilogmed unngått å drikke iskaffe bare sånn i tilfelle. Til ingen nytte, for det som var i livmoren hadde allerede stoppet opp. Og nå følte jeg meg tom. Like tom som livmora mi.

  Jeg ankom sykehuset og de tok enda en ultralyd på meg for å bekrefte funnene til gynekologen. Der viste hun meg også antydningene til en plommesekk i fostersekken, som ga en antydning til når utviklingen stoppet opp. Men siden jeg hadde gått så lenge hadde den begynt å gå i oppløsning, så det var litt vanskelig å tyde. Etter en samtale om hva som skulle skje fikk jeg mifegyne og beskjed om å dra hjem og hvile. Og at jeg skulle ha lav terskel for å ringe dem om det var noe som skjedde eller om jeg hadde noen spørsmål. Selv om det var midt på natten skulle jeg bare ringe. Om to dager skulle jeg komme tilbake og bli innlagt for å få cytotec.

  Dagen etter at jeg fikk mifegyne ble jeg skikkelig dårlig. Det hele endte med et panikkangstanfall fordi jeg ikke forstod hva som foregikk. Jeg ble kjempekvalm og begynte å skjelve og fikk hjertebank. Etter at jeg spydde noen ganger, og leste meg opp på at det var en svært vanlig bivirkning roet jeg nervene og fikk meg en natts søvn før jeg skulle bli innlagt.

  sykehuhs.jpg

  21.06.2018:

  Innleggelsen skjedde tidlig på dagen, hodet surret og jeg ble nesten en halvtime for sen. Jeg ble møtt av en veldig hyggelig og forståelsesfull sykepleier som gav meg smertestillende og cytotec tablettene. Tablettene var sekskantede og skulle opp i skjeden. Jeg ble noe overrasket over at det var vanlige tabletter, men de var vist egentlig brukt mot magesår. Livmorsammentrekninger er en vanlig bivirkning, derfor blir det brukt til dette også. Etter at jeg satt tablettene måtte jeg ligge en time.

  Når den første timen hadde gått måtte jeg reise meg opp og bevege meg, og det tok ikke lang tid før det var i gang. På badet hadde jeg fått et bekken på toalettet slik at de kunne kontrollere at jeg fikk ut alt og ikke blødde for mye. Cytotec tablettene ble satt halv 9, og klokken halv 1 kom fostersekken ut. Det var litt rart, det var større enn forventet. Jeg klarte ikke å holde meg fra å se på det før jeg ringte på klokka til sykepleieren.

  På forhånd var jeg redd for smertene, jeg hadde googlet en del og mange sa at det var forferdelig. Personlig var det ikke så gale, det var murringer som mensensmerter. Men helt overkommelig, og jeg fikk så mye smertestillende som jeg hadde behov for.

  Etter at de hadde sjekket bekkenet og var ganske sikre på at alt var ute, fikk jeg en ul for å dobbeltsjekke. Ultralyden viste at alt var som det skulle være. Før jeg fikk dra hjem måtte jeg på bekkenet en siste gang fordi de ville kontrollere blødningene. Når jeg dro hjem fikk jeg med meg en del smertestillende og beskjed om å ta kontakt hva enn det skulle være. Vi snakket også en del om når jeg kunne prøve igjen og oppfølgning i neste svangerskap. Jeg følte meg utrolig godt ivaretatt, og disse flotte menneskene på sykehuset gjorde det mye lettere for meg å gå igjennom. Det er trist at ikke alle har like god erfaring med sykehuspersonell som jeg har.

  Senere på dagen ble jeg noe helt utrolig trøtt. Jeg sovnet på sofaen, og klarte ikke å holde øynene oppe uansett hvor mye jeg prøvde. Jeg har det litt slik nå også. Lurer på om det kan være pga blodtap. Det kan også være at jeg har hatt en heftig uke som ikke ble helt som forventet.

  Denne opplevelsen var veldig trist, men helt overkommelig når jeg ble møtt og fulgt opp så godt som jeg ble. Selv om jeg mistet noe som ikke var stort, mistet jeg håpet og drømmen om det som en dag kunne bli et barn. Selv om utviklingen stoppet før det ble en "baby" på 10 uker i magen, var det det vi mistet. For i hodet var det det vi hadde. Men det føles helt greit, selv om det er trist. Kan godt hende at jeg er herdet med tanke på tidligere opplevelser, men som sagt: Jeg synes det gikk helt greit.

  Håper denne historien kanskje kan hjelpe på usikkerheten og redselen hvis noen skal gå igjennom det samme. Det kan være godt å vite hva man kan forvente seg. Som sagt var det trist, men det gikk helt fint.

  Nå gleder jeg meg bare til jeg kommer i syklus, slik at vi kan prøve igjen!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  Last edited: 22 Jun 2018
 7. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Tusen hjertelig takk for det :Heartblue
  Jeg hadde nok aldri "klart meg" uten hjerteplasteret mitt. Setter "klart meg" i hermetegn, for jeg hadde jo det. Men livet hadde uten tvil vært mye gråere og tommere uten han.

  Håper det samme for deg!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Tusen takk for det :Heartblue Heldigvis blir jeg lett gravid, selv om jeg er født med naturlig uflaks :Heartpink Så baby nummer 4 kommer nok før eller siden!
   
 9. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Det er så rart.
  Det er som om eg
  sørger
  over noko som ikkje har vore.
  Eg sørger
  over ei tom livmor.
  Og eg føler meg
  tom,
  like tom
  som livmora mi.
  Du var der ikkje,
  du fekk aldri bli til.
  Til tross for at
  dei to store sterke
  rosa strekane
  lyste mot oss.
  Du eksisterte ikkje,
  ikkje eigentleg.
  Du var berre ein liten sekk,
  eg veit ikkje eingong
  om hjartet ditt
  fekk dunke eit einaste slag.

  Men for meg
  eksisterte du.
  Sjølv om du ikkje var der
  i fysisk form.
  For meg
  eksisterte du
  frå den dagen
  dei to store
  sterke

  rosa
  strekane
  smilte mot oss.
  For meg eksisterte du,
  for meg vokste du,
  for meg blei du større og større.
  Sjølv om eg strauk over
  ein tom mage
  utan liv
  eksisterte du i hovudet mitt.
  For meg
  var der noko.
  Kanskje du ikkje var der
  "på ekte",
  men der var eit håp.
  Draumen om ein baby.

  Eg blødde ut
  håpet mitt,
  draumen min,
  det eg trudde var
  men ikkje blei.
  Og igjen satt eg
  og var tom,
  like tom
  som livmora mi.

  Sjølv om eg ikkje mista noko,
  så mista eg noko likevel.

  Og eg kjem til å huske
  korleis ingenting
  kunne gje meg ein slik lykke
  som du gav.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 8
  • Liker Liker x 2
 10. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  Så utrolig fint og sårt. Kjenner meg så igjen ❤️ Skrevet selv eller funnet?
   
 11. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Tusen takk ❤️ Skrevet det selv.
  Skriver mye.
   
 12. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  Du er virkelig dyktig! Imponerende :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Pakke fra Babyplan idag!
  36314138_10160540587430188_122691350037528576_n.jpg
  Nå satser vi for fullt på at det klaffer! 1,2,3 go :laughing002
   
  • Liker Liker x 3
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Påskeliljene 2022 ❤️

  Du beskriver en hjerteskjærende historie svært godt. Jeg håper det klaffer for deg veldig fort, og at neste spire lever til den er gammel og grå [emoji173]️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Tusen takk :Heartred Det varmer å høre :Heartpink
   
 16. Turkistliv Forumet er livet Marslykke 2016 VIP Himmelbarn Julegavene 2019 Juliknøttene 2022

  Graviditetstest en uke etter Cytotec:
  (Klart positiv enda, men ser jo ut til å gå rette veien dette!)
  36304315_10160546319880188_3569035896474828800_n.jpg

  Føles helt underlig å ha lyst på negativ graviditetstest :laughing002 Håper på at den er blenda til neste uke, for da har jeg lyst å dra på eggjakt! :D
   
 17. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Påskeliljene 2022 ❤️

  Spennende uker fremover! [emoji847]
   
  • Liker Liker x 1
 18. Scarlett Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 VIP

  gleder meg masse til å følge deg på veien videre. Du har opplevd alt for mye tøft, så nå krysser vi alt vi har for at det skal gå bra :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Stardust Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Junibarna 2019 FebbisBebbis2021 ❄️

  Husker det der så godt. Det å faktisk vente på og glede seg til kun en strek.. Rart med det! Krysser fingrene for at eggjakta kan begynne fort :hello2
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Trist å høre om sønnen din og MAen... ❤️ Og fint å høre om jenta di og hjerteplasteret ditt!

  Håper det klaffer for dere kjapt igjen og at alt går bra neste gang! Og at du får den oppfølgingen du føler du trenger!

  Stor klem!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden