Ønsker å ikke amme

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Soontobemom, 4 Jan 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ingenbruker Guest

  Håper du får den hjelpen og veiledningen du trenger :)

  Du skal så absolutt ikke gjøre noe du selv føler du ikke vil. Amming er intimt og privat og jeg følte det på samme måte som deg.

  Har selv hatt 2 flaskebarn og det har gått strålende, ikke så mye styr med flasker som alle skal ha det til :) når rutinene er på plass går det som en lek både natt og dag :) og den nærheten alle sikkert kommer til å si du går glipp av skal du ikke tenke på :) med flaskemating får du både nærhet og øyekontakt med babyen din[emoji173]

  Masse lykke til :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 2. 87'modell Forumet er livet

  Som sagt:
  Noen opplever garantert press, som vi gjorde da helsesøster kom med flasken og skulle prøve mens jeg ammet, men det er ikke til å komme unna at mange bare ikke liker å være slitne, eller ikke vet nok om "det 4. trimesteret" før det inntreffer.
  Jeg har sett mang en post her på forumet og ellers hvor det er tilfelle, hvor man blir halshugget for å svare på spm om amming med hva som anbefales fra Helsedirektoratet, og utøver ammepress fordi man forklarer hvordan barnets anatomi fungerer, eller om naturlig ammeslutt.
  Det er en ukultur mot amming mange steder, og jeg tror ikke den kommer av for mye hjelp/informasjon om amming, snarer tvert imot.
  http://www.aftenposten.no/meninger/...dbarnet--Hans-Christofer-Borresen-56967b.html
   
 3. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg er ikke interessert i å diskutere med deg om ukultur mot amming, for det er jeg fullstendig uenig i. Bare se på denne tråden her en spør hvordan hun skal slippe å snakke om amming med jordmor og da kommer man med ha åpent sinn, prøv, amming er best, mye tid med flaskemating,nærhet osv. Ukulturen er nok ikke mot amming, men mot å bruke flaske. Du er liksom bare halvt mamma da ;)

  Nå spurte jeg deg om du synes det er greit at man bagatellisere følelsene til kvinner som opplever press med å skylde på hormoner og sårbarhet?
  Kan du svare på det? Hvorfor ikke respektere det, jobbe da for mindre press så kanskje man faktisk oppnår at enda fler ammer?
  Jeg har ammet tre barn, har også gitt flaske og jeg har hatt mer ammeproblemer enn mange fordi det er faktisk noe galt med mine pupper.
  Jeg forstår akkurat hvordan det føles når noen bagatelliserer følelsene for man fremsnakker amming såpass mye at man glemmer at det er faktisk ett menneske bak disse puppene med melk og ikke bare pupper.
   
  • Liker Liker x 4
  • Enig Enig x 2
 4. Sofie. Forumet er livet

  Jeg ble spurt før ungen kom ut om jeg skulle amme eller ikke.
  Ikke det første man tenker på når riene står på som verst, men skjønner i dag 6 år etter at det var for å lytte til mine ønsker og gjøre det som jeg ønsket.
  Jeg ville amme men fikk ikke melken før på dag 3. Så de dagene jeg ikke kunne amme fikk han donormelk fra melkebanken.

  Men samtidig var jeg veldig lite glad i å vise frem kroppen min, syntes ikke noe om å slenge puppen frem overalt.
  Så jeg sørget for å amme før vi skulle noen plasser og etter vi kom hjem, eller sette meg en plass for meg selv.
  Selv hjemme hos mine foreldre valgte jeg å sette meg langt unna de andre.
   
 5. 87'modell Forumet er livet

  Vanlig permisjonstid er på 9-12 mnd. Naturlig ammeslutt skjer mellom 2 og 7 år.
  Det sier alt om hvor lite samfunnet er tilrettelagt for ammende mødre. Leste du artikkelen jeg linket til? Den er veldig interessant, skrevet av en mannlig ammeforkjemper.

  Jeg synes ikke det er å bagatellisere noens følelser å konstatere at man har mye hormoner og er i unntakstilstand den første tiden etter fødselen.
  En følelse er en følelse, og jada, den er reell på sitt vis uansett når den forekommer, men det blir litt som når et barn "slår seg vrang" og helst vil gå ut i pysjen. For barnet er det verdens viktigste ting i øyeblikket og man skal ha forståelse for det og tillate den følelsen, men som forelder har man et overordnet ansvar for å la fornuften seire over følelsene, og sørge for at ungen ikke fryser ihjel. (Phu, lang setning..)
  De som tar vare på mor og barn etter fødsel har et ansvar for å anbefale og tilrettelegge for amming så godt det lar seg gjøre.
  Det finnes selvfølgelig mange veier til målet, og reelt press er ikke bra, det tror jeg egentlig du forstår at jeg ikke mener.

  Poenget mitt er at det er veldig mange som roper "ulv!" bare de hører ordet "amming," og blir overrumplet av at ammingen helst bør starte så fort som mulig etter fødselen for å få et så godt utgangspunkt som mulig.
  Mange tror (fordi de får feil informasjon) at barnet bare trenger mat hver 3-4 time, og overraskes over at det kan være så hyppig som .. konstant behov for pupp.
  Når man da febrilsk prøver å stappe inn smokken for å få fred, og får beskjed om å amme, er det ikke press, men en beskjed om den mest logiske løsningen.

  Neida, ikke alle kan amme, det finnes flere medisinske grunner til det, og noen "kosmetiske" og noen psykiske.
  Jeg leser dog stadig om mødre som har "gitt opp" og gir flaske i stedet, fordi de ikke vet nok om barnets utvikling eller om amming.
  Det ble startet en egen gruppe på Facebook nettopp av denne årsaken, fordi "grunnleggeren" hadde sett det samme mønsteret, og fant ut at her måtte det hjelp til.
  Det er såååå mange mødre der som er veldig takknemlige for den gruppen, fordi man der får forklaringer på helt normale ting som kveldsuro, utviklingssprang, økeperioder osv, som veldig mange der har tolket som et uoverkommelig hinder for ammingen, og sluttet. (Som oftest med god støtte fra HS, som stod klar med flasken med mme, og som ikke hadde noen forklaringer på disse vanlige fenomenene.)

  Jeg vet forøvrig "alt" om problemer ved amming, men jeg visste på forhånd at det kunne bli jævlig tøft, og er sjeleglad for at jeg presset meg til det ytterste, enda det resulterte i kroniske problemer.
  Vi har utviklet gode erstatninger i dag, men jeg synes veien til flasken er rimelig kort enkelte ganger, og det er synd, og jeg tror det kommer av for lite (og for dårlig) informasjon.
  Det er i forkant av fødselen man må begynne, og kanskje føler færre mødre at de blir presset da, hvis de faktisk vet hva amming omfatter.
   
  • Liker Liker x 3
  • Enig Enig x 1
 6. Krösa Maja Forumet er livet


  I det du sammenlignet en barselkvinne med ett barn som ønsket sin vilje så forstår jeg hvor nytteløst det er å diskutere dette med deg. Personer som ikke klarer å se at noen opplever noe man selv ikke har opplevd er det ingen vits å prøve å få til å forstå! Lykke til med amme propagandaen din, synd at du støtter en måte som gjør at færre ammer.
  Jeg er for at flere ammer, derfor er jeg i mot press og propaganda som trykker andre ned.
  Ha en fin dag!
   
  • Liker Liker x 7
 7. Ingenbruker Guest

  Signerer denne... tror mange fler hadde gitt ammingen flere forsøk om de hadde blitt hørt og fortstått....
   
 8. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Jeg tror ikke du forstod sammenligningen. Hun sammenlignet ikke en mor og en trassig unge på en nedlatende måte.
  Hos begge er følelsene reelle og de har rett til å føle slik de gjør, men det betyr ikke at en da skal kaste inn håndkleet og gi opp med en gang. (La ungen gå i pysj/hoppe rett over på flaske) Noen ganger må en bare stå i det og ta kampen. Da lillebror var to uker hadde han ikke gått tilstrekkelig opp i vekt, så helsesøster ville presse på meg flaske med mme. Jeg nektet og noen dager senere med litt endring i mitt kosthold og litt jobbing så gikk det seg til og vekten var fin. (Ikke et stikk til ts, altså, må jeg legge til i frykt for å oppleves som 'slem' dersom noen skal tolke det slik.)

  Til ts: Fint å lese at du har et åpent sinn, og uansett hva du velger så håper jeg du får en fin barseltid. :)
   
  • Liker Liker x 3
 9. Krösa Maja Forumet er livet


  Synes hun er nedlatende uten denne sammenlignen jeg da, og skrive på ett forum med masse kvinner som har født og ammet at nei de damene som opplever press er egentlig ikke press kun gode råd fra helsepersonell. Det er bare det at de har så mye hormoner og er sårbare. Så da i tillegg sammenligne det med ett barn så melder jeg meg ut av en slik useriøs diskusjon. For kan man ikke sette seg inn i andres situasjon, tro på andres opplevelse uten å ha opplevd det selv så er det også nytteløst å diskutere dette med denne personen.
  Jeg tror på de kvinnene som sier de opplever både press med flaske og amming, og det er ikke greit noen av delene. Jeg ønsker flere skal amme, og det oppnår man ikke med en slik arrogant holdning som utvises her og av mange i helsevesenet.
  Så nei misforstod ikke hennes sammenligning :)
   
  • Liker Liker x 2
 10. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ok. :)
   
 11. Kengu Forumet er livet VIP

  Enig med deg
   
  • Liker Liker x 1
 12. Ingenbruker Guest

  Så en kvinne som selv har bestemt seg for ikke å amme skal måtte ta kampen? Det er da virkelig opp til hver enkelt når de velger å gi opp eller om de bestemmer seg på forhåndfor for ikke å prøve, begge deler bør respekteres. Da syns jeg de skal spares for press fra helsepersonell, for nei, det er ikke nyttig info når kvinnen allerede har bestemt seg, da blir det heller forsøk på overtalelse.
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited by a moderator: 5 Jan 2017
 13. SingerAlite Gift med forumet Novemberlykke 2015 VIP

  ^ er enig med Tante Bassa. Jeg opplevde press på både amming og mme.. ammingen gikk meget tregt med en som var sugesvak og litt prematur.. jeg pumpet som en helt for å få til, og ble stadig presset til at det var det beste for han stakkars lille premature med den sårbare magen sin.. jeg pumpet til tårene trillet. Så når melken begynte å endelig komme, så var ikke det bra nok og de ville gi mme på flaske i stedet.. man skal ikke bagatellisere følelser selv hvilken retning den går i. Ja, vi er mer sårbare og nærtagne kanskje, men måten ting blir sagt og tolket på er en reell faktor og har stort innspill på hvordan det "ender" [emoji14] om man skriver i fødebrev eller gir beskjed om at man ikke vil ha noe mas om det, så bør de holde seg for kommentarer og heller hjelpe til med flasken.. den første tiden min ble litt ødelagt føler jeg, ja, det de sa var ment for baby sitt beste, men realiteten var en annen dessverre :/ fikk mest donormelk (takk som donerte melken din!), og til slutt mme som vi fortsatte med når vi kom hjem :)
   
  • Liker Liker x 1
 14. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ja, det er opp til hver enkelt. Ingen SKAL noe, men jeg oppfordrer gjerne på en hyggelig måte å gi det ett forsøk i det minste når man bestemmer seg før man i det hele tatt er i situasjonen. Morsmelk er såpass verdifull. :) Ikke at jeg har gjort det i denne tråden, det eneste jeg gjorde var å forklare sammenligningen til tante bassa fordi jeg lurte på om hun hadde misforstått.
   
  • Liker Liker x 1
 15. 87'modell Forumet er livet

  Nå begynner jeg å lure på om du misforstår med vilje.
  Sammenligningen var en lignelse for å synliggjøre ansvaret til helsepersonellet, og vise hvorfor de presser/"presser."
  "Støtter en måte som gjør at færre ammer?" "Propaganda?" Nå er du på jordet..

  Hvis du er ferdig med å forvrenge det jeg skriver, diskuterer jeg gjerne videre med deg, så bare let me know.

  Les denne uansett: http://www.aftenposten.no/norge/For...50-ar-gar-norske-ammetall-nedover-69533b.html
   
 16. HappyMom** Forelsket i forumet Sensommerbarna 2016

  Jeg hadde det også sånn med førstemann.... Prøvde hardt likevel, fikk så såre brystvorter at blodet rant, gråt titt og ofte og en unge som gikk ned i vekt. Hyppige kontroller hos hs som likevel kjørte på med amming og alle tips man gjerne får ifm det. De kontrollerte at barnet sugde riktig osv. Han ble såklart urolig og misfornøyd av dette og jeg som nybakt mor ble sjukt stressa. Etter 3 uker uten å legge på seg tok svigermor kontrollen i heimen og sa at nok er nok, ungen må få mat. Fra da fikk han mme, ble blid og fornøyd og sov godt. Jeg var letta over å slippe amming og at vi fikk ting på stell. I ettertid har jeg tenkt at det kanskje var min innstilling til amming som var feil og at med neste mann skulle jeg gå all in! Så jeg gjorde det! Men med baby på prematurgrensa, lav fødselsvekt og null melk i pupp begynte de med mme på sykehuset fra dag 1. Jeg pumpa for harde livet for å få opp melkeproduksjonen og jobba hardt natt & dag i en mnd... Likevel endte det med 4 dråper etter 20 min pumping.... Da kaste jeg inn håndkle, hatet at jeg ikke fikk det til, ville virkelig klare det denne gangen, men barnet må ha mat!

  Poenget mitt er at jeg har prøvd begge varianter og min konklusjon er at mm er det aller beste om man kan og vil, men dersom man virkelig ikke har lyst så er det greit å gi mme. De vokser opp og blir store og sterke av set også! Gjør det som er best for deg, mors psykiske helse er også veldig viktig i denne fasen! Ha fjerne et åpent sinn, men funker det ikke, så funker det ikke og det må være greit :)

  Med førstemann var det press fra alle kanter og jeg følte jeg jobbet mot helsestasjonen ved å gi barnet mitt mat... Og det var VELDIG uheldig!!
  Ved sistemann ble jeg spurt mange ganger om jeg ville amme, både av jm, hs og på sykehuset, takket ja hver gang, men helt sikker på at dersom jeg hadde takket nei så hadde de respektert det! Skriv det ned i et evt brev, anbefaler en time med jm så du slipper å tenke så mye mer på det og heller nyte graviditeten din <3 Lykke til & hold oss oppdatert :)
   
 17. All song Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna2014

  Syns du ska skriva detta i fødselsbrevet ditt.
  Eg har amma mina 3 barn i noen Mnd men nå har eg bestemd meg att visst eg får 1 nummer 4 kommer eg aldrig amma . De er opp till var og en. Og eg syns folk ska respektera det å ikkje pressa eller legga seg opp i varfør ikkje amma.

  Lycka till de vill gå bra :)
   
  • Enig Enig x 1
 18. Krösa Maja Forumet er livet


  Takker nei til en diskusjon med en som ikke klarer å se andres situasjon og opplevelser uten å bagatellisere opplevelsene. Det er umulig å diskutere da :)
  Ha en fin natt!
   
  • Liker Liker x 1
 19. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg ble kun utsatt for ammepress av ei på sykehuset, hun var vel og merkr ekstrem men det var kun hun ene
   
  • Liker Liker x 1
 20. Ingenbruker Guest

  Men da blir det jo press, og kvinnen som har bestemt seg blir jo ikke respektert om det bare MÅ informeres litt selv om hun har bestemt seg. Må også legge til at sammenligningen med en 3åring er stygg, rett og slett. Kan ikke vinkles noe annen vei etter min mening.
   
  • Enig Enig x 1
  • Uenig Uenig x 1

Del denne siden