Å studere fulltid når man har barn

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Dårris, 4 Feb 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Hei,
  Vet ikke om jeg er på riktig underforum, men jeg har nå ei datter på snart 6, så det var det nærmeste jeg kom :D

  Jeg vurderer å studere master på fulltid fra høsten, og lurer på om noen har erfaring med dette når man har mann og barn hjemme? Tenker kanskje mest på det økonomiske, om det er noe ekstra stipend man kan søke om siden man har en familie å forsørge :rolleyes:
  Men også hvordan det fungerte i sin helhet :)
   
 2. Evlina Elsker forumet Oktoberfruene 2018 ♡Julekulene 2021♡ Assistert-jentene

  Jeg sniker litt, tar master nå med ei på to. Skal du gå heltid, altså ikke jobbe noe ved siden av skolen? Nada problem :) Du gjør det så komplisert som du bare ønsker egentlig. Bruker du dagen godt på skolearbeid, så slipper du å bruke mye tid på ettermiddag/helger. Det vil si, det kan jo forekomme. Det første året på master så måtte jeg jobbe døgnet rundt på grunn av barnehagestart midt i semesteret og pappaen hadde bare 40% perm. Med andre ord, så gikk jeg veldig i underskudd på timer den perioden. Så kom Korona, og hun måtte være hjemme i nesten to mnd og pappaen hadde kun 10% perm. Mer underskudd! Siste semesteret har jeg fått jobbet effektivt 8-9 timer på dagtid, og hatt kveldene og helgene fri med mindre det har vært gruppearbeid. Det har gått over all forventning egentlig :)

  Om du skal jobbe ved siden av skolen har jeg null å komme med. Masterstudie er hardt og mange av de som jobba og begynte som heltidsstudenter sammen med meg har gått over til deltid. Men igjen, det er du som legger opp dagene dine og vet hva som må gjøres :)

  Her er det lånekassen tilbyr studenter med barn https://lanekassen.no/nb-NO/stipend-og-lan/barn-og-fodsel/student-med-barn/

  Edit: jeg tjente så dårlig i den jobben jeg var at vi fint klarer oss på mannens lønn. Hadde dog spart opp en del :p
   
 3. Lampeskjermen Elsker forumet Septemberhjertene 2018 ♡Julekulene 2021♡

  Er på 2 av 5 året på et masterstudium nå. Har mann og en sønn på 2,5 hjemme og vi planlegger en til. Tidsmessig går deg helt greit, om jeg planlegger godt og får gjort det jeg skal på dagen slipper jeg å bruke helger og kvelder. Får ikke jobbet like mye som jeg skulle ønsket for da må jeg bruke kvelder og helger på skolearbeid. :)
   
 4. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Oi, det er jammen bra jobbet! Med familie ved siden av kommer nok tiden til å rase av gårde! Jeg ser også for meg at jeg ikke får jobbet så mye, men det er for en kort periode i livet, så det skal vi klare!

  Lykke til videre med studiene, heia deg! :)
   
 5. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Tenkte å gjøre det fulltid uten fast stillingsprosent ja, men det kan hende jeg beholder arbeidshelgen min der jeg jobber nå! Få se :) Jeg skal i allfall unne meg et helt år med fulltidsstudium, så ser jeg an det siste året jobbmessig.
  Jeg må pendle en drøy time de gangene jeg må inn til Oslo, men ser for meg en del undervisning over nett. Begge deler skal gå bra :)

  Hørtes litt slitsom ut for deg i starten ja, så det er bra det har løsnet litt! :p

  Takk for info, ser ut som om jeg får snaue 2000 fordi jeg har barn, med mulighet for å søke ekstra lån. Tror ikke jeg tar opp mer studielån enn jeg absolutt må! :rolleyes:
   
 6. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Har tatt både fagbrev og bachelor med baby/barn. Jobbet som tilkallingsvikar ved siden av. Fungere bra. Tungt, men en kommer seg som regel igjennom. Har en samboer som tjener bra, så var ikke avhengig av lønna mi. Hadde også lån og stipend fra Lånekassen da jeg studerte bachelor
   
 7. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Ingen problem å studere med barn, om økonomien klarer det kommer jo Ann på hvor store utgifter dere har. Jeg har 3 barn og 1 bonus(går mye i barnebidrag der) vi eier hus og 2 biler. Huset er veldig lite, men det går akkurat, så har lavt lån, betaler kun 5000kr i mnd på det. Jeg jobber innimellom for å spe på inntekten, ellers lever vi greit på lån og stipend pluss min manns lønn, som er gjennomsnittlig :)

  på en master har man vell mye tid til egen disposisjon, sånn at du kan jobbe når det passer ?
   
 8. Luttenutt Glad i forumet Juligull2021 Julibarna 2019

  Jeg studerer nå, har nettstudie bachelor. Jobber en til to ganger i uken deltid, men ingenting jeg må for å få økonomien til å gå rundt. Vi har nå et barn på 1,5 og venter nr to i sommer, eier leilighet og lever normalt. Siden jeg betaler skolepenger så får jeg ekstra av Lånekassen. Det finnes også tilleggslån man kan få dersom man har barn/ er over 30 år:)
   
 9. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Beklager sent svar, jeg har ikke fått varsel når noen har svart her!

  Men du har vært flink da! Det er inspirerende :) Jeger motivert, og tror det skal gå bra. Bare jeg kommer inn:angelic:
   
  • Liker Liker x 1
 10. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Bra jobba :) ser for meg en lignende løsning. Nyttig info du kom med, skal sjekke ut det! :)
   
 11. Luttenutt Glad i forumet Juligull2021 Julibarna 2019

  Dette året fikk jeg 80 i august og januar, 17 ellers pr mnd. Riktignok så er det 45 i skolepenger pr semester, men har likevel fått spart sinnsykt mye av de så jeg kan bruke de neste år når jeg skal ha mindre lån. Master er vel to år om du har bachelor fra før? Eller skal du studere 5 år? Det løser seg alltid :)
   
 12. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Jeg har en bachelor, så det blir 2 år ja :) Går du privat siden det er så mye i skolepenger?
   
 13. Luttenutt Glad i forumet Juligull2021 Julibarna 2019

  Ja det er privat :) I høst hadde jeg vanlig studie med oppmøte, men når alt er så usikkert med smitte og hvordan undervisningen blir lagt opp så fungerer det bedre for meg når man han noe å forholde seg til. Derfor søkte jeg meg inn på nettstudie istede og det er litt dyrere. Fordelen er jo at jeg kan jobbe mer på siden om jeg skulle trenge det og føler jeg får mer tid til overs til mini.
   
 14. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Skjønner :) ser for meg at det blir mye undervisning på nett, og ikke at det er NOE bra med korona, men da slipper jeg å dra til Oslo hver dag :angelic:
  Jeg får kanskje ikke det beløpet du får hvis jeg ikke studerer privat? Er alt lån, eller blir noe av det omgjort til stipend ved fullført utdanning? Jeg husker jo ingenting fra disse studiegreiene, det er 13 år siden sist :rolleyes:
   
 15. Snuskeguri Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Det kommer akkurat an på hva du skal studere, og hvordan det blir lagt opp nå. Vil tro du kan slippe «billigere» unna nå mtp korona. Har du mann hjemme ser jeg ingen hindring og ville absolutt kjørt på :)

  Selv var jeg alene med to små barn. Studerte fulltid, jobbet fullt og en jobb i tillegg. Hverdagen min dreide seg om dette, men jeg fikk alt til å gå rundt fordi jeg gikk inn for det :) jeg tenker at det meste går, men vil absolutt ikke anbefale å kjøre på så hardt som jeg gjorde. Men når du har en mann, og dersom du slipper å jobbe - da er du superheldig ❤️
   
 16. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Oi, da må du være utrolig strukturert! Jeg har heldigvis en mann og mulighet til å jobbe deltid dersom jeg skal studere fulltid. Hvis det blir deltidsstudie kommer jeg nok til å jobbe fullt :)
   
 17. Snuskeguri Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Masse lykke til uansett hva du lander på :)
  Om jeg er strukturert eller ikke vet jeg ikke helt, men er nok til dels det. Jeg bare har hatt litt for mye energi, og dårlig til å sette meg ned og slappe av. Det er ikke vanlig å gjøre sånt tror jeg, så anbefales å gjøre som dine planer :) det er nok det lureste for å ikke brenne kruttet i begge ender uansett.
   
 18. Dårris Glad i forumet Assistert-jentene

  Ja, er nok lurt det :) Du har vært veldig flink i alle fall :)
   
  • Liker Liker x 1
 19. NutteputtVenter#3♥️ Gift med forumet ♡Julekulene 2021♡ Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Hei!
  Jeg gikk heltid prof.utd. 120 st.poeng da jeg var alenemor. (60/40)-fordeling med far. Krevde planlegging, litt svette og tårer, men jeg bestod med glans.

  Jeg fikk meg kjæreste etter en stund, og da jeg var ferdig med mammaperm med nr.2 begynte jeg ny bachelor. Er halvveis nå og barna er 8 og 2.

  Begynner på master deltid når jeg er ferdig med bachelor. Samboeren min er deltidsstudent nå, så her er det nok å henge fingra i, men med god planlegging så går det helt fint!

  Økonomisk har du allerede fått gode tips over her.
  Bare husk at det går an å gjennomføre på deltid også. Når jeg skal ta master, så kommer jeg til å jobbe 80% slik at jeg har en studiedag i uka. Hvis jeg er så heldig at jeg kan få det!

  Vi planla et barn til nå innen utg av mars, men vi ble ikke gravide. Så her blir det ikke flere små. Vi er 37 år gamle.

  Ønsker deg masse lykke til! Det er bare å begynne, det er utrolig hva vi får til bare vi vil det nok :)
   
  • Enig Enig x 1
 20. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Studere fullt uten jobb ved siden av er ingen problem, da jobber du strukturert når barnet er i barnehage/skole.

  Jeg tok store deler av mitt studie med Leah hjemme i permisjon, skrev store deler av bacheloren med henne på brystet (anbefales ikke) og har nå en kombinasjon av jobb, studie (deltid) og hjemme med henne. Det er krevende, men fungerer.
   

Del denne siden