Å få barn alene: Hva bør man tenke på?

En tråd i 'Alenegravid / Aleneforeldre' startet av Lasorah, 15 Mar 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lasorah Andre møte med forumet

  Jeg er i prosessen med å få barn alene. Blir aleneforsørger (må bruke sæddonor). Har fast jobb, årslønn på rundt 500k + eventuell overtid. Kjøpt prospekt, leilighet, som står ferdig til neste år :) Har gode venner i nærheten som vil stille opp, desverre ingen familie.

  Hva bør jeg bør tenke på, før jeg setter i gang? Hva skulle dere gjerne visst? Håper noen har noen erfaringer å dele :)
   
 2. TKW Elsker forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene Septembergull'17 Assistert-jentene

  Hei! Har du kontakt med andre solomødre? Det begynner å bli et stort nettverk i Norge, med mange damer som har mye erfaring. Søk opp "Frivillig enslige mødre ved assistert befruktning".

  For å svare på spørsmålet ditt: Det er det nok ingen fasit på. At du har tenkt igjennom din egen livssituasjon og økonomi er det viktigste. Å få barn alene er tøft både psykisk og fysisk, men det går fint, og du får den beste premien i verden. Jeg har aldri lurt på om det er verd det i allefall! Men for mitt vedkommende har det å finne et nettverk av andre solomødre virkelig vært utrolig viktig, det er noe med å ha andre å snakke med som kan forstå akkurat hvordan du har det når det er tøffe dager innimellom. Det er en spesiell situasjon å stå i, når man har absolutt alt ansvaret helt alene, og det må man nok ha prøvd for å forstå fullt ut.
   
 3. Lasorah Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar:)
  Jeg har funnet den sida på Facebook, og følger den.. Finnes det en gruppe også, hvor en kan snakke med andre?

  Jeg kjenner ei, vi jobber sammen, hun tar termin til sommeren. I tillegg kommer vi til å bo ganske nærme hverandre til neste år, så det er iallefall veldig trygt!

  Er forberedt på at det blir tøft ja, men en veit vel ikke HVOR tøft det faktisk er før man står der. Så godt å høre du mener det er verdt det:happy: Har en jobb jeg trives i, en helt gjennomsnittlig inntekt og klarer meg foreløbig helt fint. Tjener akkurat i grenseland, men ser ut for at jeg kan få redusert pris i barnehage og en viss andel overgangsstønad. Så jeg håper det skal være nok til at vi kan klare oss:)
   
 4. TKW Elsker forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene Septembergull'17 Assistert-jentene

  Det er to sider, en "side" med informasjon og en gruppe med medlemmer som diskuterer og snakker sammen: https://www.facebook.com/groups/femanorge Den er privat, så du må søke medlemskap. Der finner du også oversikt over termingrupper og kontaktpersoner:) Økonomi er alltid utfordrende, men man blir god til å prioritere, kjøpe brukt og selge videre det man ikke bruker. Det kommer til å gå helt fint!
   
 5. Lasorah Andre møte med forumet

  Takk, da skal jeg søke om medlemsskap der! :) Tusen takk for gode ord, jeg håper virkelig det <3 Først må jeg bli gravid da;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden