Å amme i søvn :)

En tråd i 'November 2019' startet av Sonniken, 10 Des 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sonniken Elsker forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  https://www.babyverden.no/blogg/ammehjelperbloggen/a-sovne-ved-brystet-en-uvane/

  Leste denne artikkelen, og tenker jeg skulle ønske jeg var like avslappet i forhold til dette med førstemann!

  Førstemann klarte absolutt ikke å sovne selv, det tok veldig lang tid før han klarte det. Så han måtte stort sett alltid få roe seg og sovne ved brystet. Husker jeg var litt stresset for om dette var feil, for jeg hørte fra så mange at han burde lære å sovne selv.. Men det ble altså ikke aktuelt, for jeg så jo raskt hva han trengte, og han trengte mye nærhet, kos og trøst.

  Lille frøkna nå derimot kan fint sovne selv, og viser en helt annen ro i våken tilstand. (Klart noen ganger trenger hun ekstra nærhet, og er hun overtrøtt eller litt utav seg så trenger hun også kanskje å ammes for å finne roen) Men poenget mitt er at jeg ser tydelig at hun har ikke helt det samme behovet alltid, og det ligger jo i at de er forskjellige og har ulike behov! <3
   
  • Enig Enig x 2
 2. Mica Glad i forumet Novemberbarna 19 Septemberlykke 2021

  Her får hun gjerne sovne ved puppen om det er det hun vil og trenger for å få ro.

  Jeg kjenner jeg blir irritert når noen sier til meg at hun ikke bør det. De kan drite i hvordan vi vil gjøre det ! :joyful: :p
   
  • Morsom Morsom x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 3. marrengs Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  Fin artikkel! Ammer i søvn hvis det er nødvendig. Det er jo babyens behov, å det syntes jeg man skal følge. Falle i søvn selv er noe de lærer seg tidsnok og ikke noe man burde stresse med. Uansett kommer dette med «å finne søvnen selv» helt av seg selv:happy: Man ammer ikke 14 åringen i søvn, satt på spissen!
  Ammet første mann i søvn med god samvittighet, gjør det nå også:happy:
   
  • Enig Enig x 3
 4. Sonniken Elsker forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Veldig enig i at man skal gjøre det man syns er riktig! Men jeg husker fra sist, at som fersk mamma med en liten baby med kolikk, veldig veldig lite søvn og mye gråt, så er det lett å bli frustrert og lure på om det man gjør er riktig eller galt..

  Husker vi nevnte problemene med soving for helsesøster, dette var vel når han var litt større tror jeg, litt forbi den verste perioden med kolikk, hennes forslag til løsning var Ferber-metoden... Absolutt ikke aktuelt!
   
 5. marrengs Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  Ja jeg ser den! Det er mye rare råd ute og går, skjønner godt at man kan bli stresset av det..

  Ang merkelige råd hos helsesøster så har jeg fått høre at en fulltids ammende mor fikk beskjed om å slanke babyen sin fordi den var for tjukk.. Selv fikk jeg råd om å vekke babyen min om den sov mer enn to timer, noe jeg ikke blir å gjøre! At hun sover lenge om gangen betyr jo bare at hun får i seg nok mat og er veldig fornøyd:happy: Har pgså hørt om flere som har fått beskjed om å bruke ferber metoden...
  Hva med å bare forsikre foreldre at det de opplever er normalt og at det de gjør er riktig?:bag:
   
  • Liker Liker x 1
 6. Maramo Gift med forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Som nyutdannet helsesykepleier blir jeg flau av mange av de tingene som blir sagt! Heldigvis er det ofte den eldre garde, som snart skal gå av som kommer med disse rådene. Tidligere har det vært mye erfaringsbasert kunnskap og lite forskning til grunn. Dette er i stor endring, heldigvis! Samtidig skal det sies(som mor selv å) at det er store forskjeller på hva familier ønsker og oppfatter i en sårbar situasjon. Så noe som passer for en familie blir helt feil for en annen. Søvn er et godt eksempel. Jeg ammer i søvn og nekter ferber, men forskningen viser desverre at ferber (med økende tidsintervall for å gå inn) er mest effektiv og ikke skadelig. Men igjen her må helsesykepleier være lydhør for hva den enkelte familie har behov for! Å gi ferberråd som løsning til alle funker dårlig! Og slanking av ammendebaby er sprøyt!
   
 7. Ceres_ Glad i forumet Novemberbarna 19 Himmelbarn

  Jeg har funnet motsatt forskningsresultater vedr ferber, at økt kortisolnivå som følge av stresset som påføres kan gi skader inkl epigenetiske forandringer som gir livslang sårbarhet for stress.

  Men her er det vel neppe gjort metaanalyser så åpent for cherrypicking uansett hva man mener.

  Og apropos sånne oldschool-helsesøstre håper jeg snart deres tid er forbi, har truffet min andel og klaget og byttet i min karriere som småbarnsmor :bored:

  Godt det kommer nye til :)
   
  • Liker Liker x 2
 8. Maramo Gift med forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Stemmer at det finnes enkeltstudier som sbryser økt kortisolnivå, men ikke i den grad at det er signifikant. Hadde en oppgave på studiet på akuratt dette hvor vi trålet gjennom de fleste databasene. Håper virkelig jeg kunne konkludere med at det gå negative konsekvenser, men det kunne jeg desverre ikke utifra sen forskningen som er. Men absolutt et behov for mer forskning ja!
  Satt med den oppgaven samtidig som vi hadde store utfordringer med søvn hos storebror, så var veldig gira på å finne en fasit, men ble ikke noe meld ferber her i huset :D

  Men igjen, ville aldri falt meg inn å anbefale dette til en familie som ønsker å være på rommet ved legging.. Men er man ikke lydhør nok i jobben, kan det fort skje. Og såklart kan man jo gjøre feil å!. Og så er det jo sånn at det jo sier kun skal være med som tips og råd ved behov. Det man ikke er enig med kan man legge bort:)
   
  • Vinner Vinner x 1
 9. Sonniken Elsker forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Men altså sånn uansett så er det vel relativt vanskelig å forske på hva dette gjør med et barn psykisk da? I og med at alle har ulike disposisjoner og man ikke kan forutse hvordan enkeltindivider hadde reagert med eller uten ferber. Det er jo snakk om tilknytning og følelse av trygghet, noe som jo ikke er så lett å måle eller observere.
   
 10. Sonniken Elsker forumet Novemberbarna 19 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Ganske «oldschool» hun vi gikk til ja, er samme jeg skal til nå med frøkna. Men sånn ellers er hun jo hyggelig da, så jeg gidder ikke bry meg om slike råd hun kommer med..

  Sånn ellers tror jeg jo også at det er veldig stor forskjell på ulike situasjoner da, for eksempel er det jo noen barn som er såpass trygge og som faktisk syns det er greit at foreldrene går ut av rommet. Vi har en del vennepar som har det slik at de ikke trenger å være på rommet hele tiden, men hos oss har det alltid vært tydelig at det ikke er aktuelt. Og jeg har egentlig heller aldri hatt noe ønske om at vi skal kunne gå ut, jeg tenker jo på leggingen som en viktig del av relasjonen vår, vi får kost sammen og synger eller leser, og avslutter dagen hans rolig mens vi er der helt til han sovner, selv om det ofte kan ta nesten 1 time i perioder..
   
 11. Ceres_ Glad i forumet Novemberbarna 19 Himmelbarn

  Våre er helt ulike, en må ha masse nærhet og hjelp til å sovne, en sovner av seg selv hvorsomhelst med eller uten selskap. Vi har gjort alt likt. Tredjemann ser ut til å være en mellomting. Tror ikke man kan påvirke så mye, best å bare tilpasse seg og ta det som det kommer :joyful:
   
  • Enig Enig x 3
 12. dagosi Gift med forumet Novemberbarna 19 Himmelbarn

  Om jeg hadde kunnet ammet så skulle jeg latt han ammes i søvn. Lar han kose med flaska til han sovner nå, om han har behov for det. Nekter å tro han ligger som 10 åring å sover med tåteflaska. Å hadde jeg kunnet ammet å han fremdeles hadde vært 10 år å måttet ammes i søvn, så skulle jeg prøvd å tenkt positivt på det for når han er 13 år kommer han nok til fortelle meg hvor mye han hater meg like mye som enhver annen 13 åring, å da har man bare minnene igjen av den søte lille babyen sin som bare ville være med mamma.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Liker Liker x 1

Del denne siden