«Glemmer»bøker på skolen. Hva gjør dere?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Agnete, 8 Apr 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Agnete Forumet er livet

  Mitt barn glemmer bøker på skolen og det er i ett spesielt fag hver gang. Det har resultert i at mitt barn ikke gjør lekser i det faget. Skolen er stengt klasserommet når barnet kommer hjem og vi oppdager dette. Vi har gitt konsekvenser, som at barnet må rett hjem etter skolen, vi har snakket om hvor Viktig lekser er, og at det at man ikke gjør lekser går kun ut over deg. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, jeg vet hvorfor det skjer og vi har snakket med skolen om dette.
  Noen som har vært igjennom det samme? Hva gjorde dere?
   
 2. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Vurdert å spørre skolen om dere kan låne en ekstra bok i en periode? Som dere har hjemme hvor barnet ikke har tilgang annet enn når barnet skal gjøre lekser.. :) Nå har ikke jeg barn enda, men det var min første tanke..
   
  • Liker Liker x 5
  • Enig Enig x 1
 3. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Min må pent gå å hente bøker som er glemt. Spør en Sfo ansatt om de kan låse opp klasserommet.
  Ellers skriver jeg i mld boken at lærer må sende hjem boken dagen etterpå, så leksene blir gjort, selvom det er en dag for sent.
   
 4. B Elsker forumet

  Har ikke erfaringer å bidra med,men høres ut som om det er noe spesielt med det faget som barnet ikke liker. Er det problemer med mestring? Er det andre grunner til at barnet ikke vil ha noe med faget å gjøre, feks lærer eller medelever som gjør noe så det blir utrivelig? Hva sier barnet selv om dette,og har dere spurt rett ut hvorfor?
   
 5. Augustinaen Forumet er livet Vi som prøver :) Junilykke2018 Sommerfuglene

  Det samme gjør vi :)

  Men, hvis barnet sliter med dette faget, ta det opp med læreren :)
   
  • Enig Enig x 1
 6. All song Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna2014

  Eg bad læraren att de skulle minne på gutten min att ta med læseboken. Evt så hade fråga om du kunde få låna en extra.
  Eg har tenk eg skall prøva på noen nytt.
  Att eg setter på ett klistremerke på matboksen til gutten den dagen han ska ha med seg boken hjem.
  Ska førklara før han hver gang klistermerke er dær så ska du ha med deg boken hjem.
   
 7. Agnete Forumet er livet

  Du er inne på noe her, for det første er det leksemengden barnet får i dette faget, og så er det konflikter med lærer. Jeg har prøvd å snakke med lærer om dette, vi har sagt at problemet et at boka «glemmes» og at mengden lekser tar all motivasjon men det hjelper ikke. Tas ikke til etterretning og lærer mener barnet mitt må bare vokse opp og takle den jobben de får.

  Barnet mitt er ellers en elev som sitter stille ved pulten, gjør det veldig bra i alle fag og har svært få konflikter med barn eller voksene. Denne læreren beskriver min sønn på en måte som jeg eller klasseforstander ikke helt forstår.
  Så jeg tror mitt barn «straffer» lærer med å ikke gjøre lekser. Derfor har jeg fortalt at det er ikke lærer som får svi, det er du.
  Men det hjelper ikke.

  Så at noen sa jeg kunne høre med sfo om å låse opp, sfo har ikke tilgang til den delen av skolen. Så derfor ingen hjelp der, har prøvd.
  Men ett godt forslag om å få en ekstra bok som vi kan ha hjemme. Det skal jeg høre om.
  Tror ikke det hjelper å skrive lapp, for her glemmes det ikke for å glemme, det er for å slippe å gjøre lekser.
   
 8. Agnete Forumet er livet

  Dette gjorde de i førsten, men lærer mener at det må de ha ansvaret selv nå for de er så store og det nærmer seg ungdomsskolen. Så her har lærer sagt at det må barna passe på selv..
   
 9. RoseBusk Guest

  Det var faktisk ganske smart.

  Når mitt bonusbarn glemmer bøkene sine så må han gå tilbake til skolen med en gang å hente bøkene.
   
 10. RoseBusk Guest

  D
  Et er ikke lærerens ansvar å minne barna på bøker som skal hjem. Dem har nok å gjøre om dem ikke skal minne sløve elever om å ta med bøker hjem
   
 11. All song Forumet er livet Aprillykke 2016 Julibarna2014

  Ja min gå i første så senare er eg enig i att de må ta ansvar
   
 12. Agnete Forumet er livet

  Er nok en del eldre her, og glemmes av vilje :-/
   
 13. B Elsker forumet

  Uff,dette hørtes ikke greit ut. Hadde blitt fortvilet selv hvis det var mitt barn. Barnet ditt trives ikke i de timene,med den læreren. Tenker det er viktig å prøve å rydde opp,og at barnet forstår slik dere gjør at det er han eller hun selv som blir straffet av å ikke gjøre lekser. Kanskje dere kan bestemme sammen med barnet å gjøre et løft i dette faget på en lystbetont måte,sånn at barnet føler det mestrer faget. De positive tilbakemeldinger på innsats og resultat må dermed komme fra dere i stedet for lærer.

  Ekkel situasjon å være i.
   
 14. Anine91 Gift med forumet Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene

  Det virker jo som at læreren og barnet ditt er kommet skjevt ut... Du burde absolutt holde dialogen gående med skolen om hvordan det går der. Er det i matematikk? Hvis ikke, er det jo litt rart at det er så tungt i forhold til de andre fagene? Alle har rett på tilrettelegging, men man må jo i det minste forsøke å gjøre leksene. Tenker som B at dere må jobbe med motivasjonen hjemmefra, siden det ikke fungerer så bra i timen.

  Håper barnet ditt får motivasjonen tilbake:Heartred
   
 15. Rimfrost92 Gift med forumet Septemberlykke 2015 Oktoberlykke 2019

  Vi har avtale med lærer om at de skal sjekke at bøkene blir med hjem, men må er mi jente kun 9 år.

  Hun har og problemer med konsentrasjonen, så hun glemmer ikke med vilje.

  Problemet er at læreren pleier glemme også!
   
  • Liker Liker x 1
 16. Kengu Forumet er livet VIP

  Kjøp eller lån en ekstra bok
   
 17. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Ber om ekstra bøker hjemme slik at det ikke blir en unnskyldning for å ikke gjøre lekser i det faget. Evt ber lærer om å følge med om at det blir lagt i sekken.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Agnete Forumet er livet

  Jeg prøver så godt jeg kan, og vi har hatt møter med klasseforstander, men denne læreren har vi ikke fått møte med. All info går liksom gjennom en tredjepart. Har ikke gitt opp da, og vi har nå bestemt at vi gjør den leksen sammen og vi skal hjelpe barnet gjennom dette. Men ikke så lett når skolebøkene legges igjen på skolen, jeg trodde vi hadde løst det på ett vis for det virket slik forrige uke, så kom mandagen igjen.
  Men ekstra sett med bøker skal jeg høre om, da slipper barnet vårt mas om det. Så håper jeg at vi kan få frem glede i dette faget for barnet vårt også. Liker alle fag, men ikke dette og da er det mer enn kun faget vil jeg tro.
   
 19. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Vel jeg håper barnet får glede i faget igjen, til trass for en dustete lærer. :)
   
 20. Agnete Forumet er livet

  Ikke matematikk, setter seg heldigvis med glede for å gjøre matte. Bøkene er alltid med og alltid veldig positiv til det faget.
  Det går mye på lærer her, tror kanskje de ikke har så god kjemi og alt lærer sier blir tatt veldig feil og mitt barn som ellers rolig er ikke sånn i de timene i følge denne læreren. Krav på tilrettelegging ja, men i første omgang må vi få til at vi har bøker så leksene blir gjort. Tror sånn egentlig så er barnet ganske flink i dette faget også, men gidder ikke å prøve. Vi må bare fortsette å jobbe med skolen og med motivasjonen her hjemme.
   

Del denne siden